tirsdag den 2. april 2013

Så blev det gjort!

Hvor er det skønt at have overstået én af hadeopgaverne. I søndags fik vi vasket og støvsuget i væksthuset, og vinduerne blev pudset både ind- og udvendigt. Der blev samtidig ryddet op, så nu kan foråret bare komme an - vi er parate!

Der blev sat lidt hornvioler og perlehyacinter derud, men det store rykind af blomster må nok hellere vente lidt endnu.Min Pixie har nu store knopper til trods for at jeg ikke har gjort noget særligt for at beskytte den gennem vinteren. Den har stået i væksthuset uden at være dækket af fiberdug eller andet - og jubii, den har overlevet! Kan efter sigende ikke tåle frost, men det er måske fordi den har stået tæt på muren, og den så har "suget" den lillebitte smule varme, der har været. Nu er den vandet op, og så venter jeg bare på det yndigste blomsterflor, og den skønneste duft.Værre er det med mine dahlia - igen, igen. De er nu for tredje år rådnet for mig - et sørgeligt syn. Men som den ukuelige optimist jeg er, prøver jeg igen og igen! Jeg må nok sande at jeg må finde mig et dahliahotel til efteråret, for jeg måtte smide en meget stor knold af Stolze von Berlin ud - HULK!


Det store oliventræ har fået en stor underskål og er blevet vandet godt igennem også. Det skal ud på terrassen, når vejret bliver til det - engang :).


12 kommentarer:

 1. Hej. Det var nok dejligt at få gjort. Jeg gjorde vores orangeri rent for ca. 14 dage siden og her i april kommer vinduespudseren og vasker tag og vinduer udvendigt og indvendigt, så bliver det helt klart til sæsonen. Jeg er noget misundelig på din pixie, min var helt rådnet væk, jeg tror, jeg vandede den for meget i efteråret, alle rødderne var rådnet væk og den var helt vissen, så nu er den røget ud!

  SvarSlet
 2. Det var da dejligt at få vasket væksthuset og gjort det forårsklar. Det ser skønt ud med forårsblomsterne. At vaske drivhuse er bestemt også en hadeopgave hos mig, noget jeg lige skal tage mig sammen til.
  Skøn tur i havde inden påske, der har jeg heller aldrig været.
  K.H. Anette fra Fru Pedersens have

  SvarSlet
 3. Hej Lene.Bare det var mig der havde overstået rengøringen af mit drivhus.
  Jeg tror at vi er rigtig mange der hader den opgave.Men dejligt når det er overstået.
  Der ser også rigtig hyggeligt ud i dit drivhus.Gode solskinsdage til dig Jette

  SvarSlet
 4. jeg siger som Jette: bare det var mig, der havde drivhusvandpjaskeriet overstået.

  SvarSlet
 5. Kære Lene
  Sådan! Det ser så smukt og forårsagtigt ud. Det er en skøn fornemmelse at få hadearbejdet overstået så jeg forstår din lettelse. Øv med dine georginer - sådan er det jo også gået med mine:-)

  SvarSlet
 6. Det ser helt forrygende ud i dit væksthus, og så er det jo bøvlet værd :o)

  Til dahliaknoldene kan jeg kun bidrage med endnu et SUUUUUKKK.....

  SvarSlet
 7. Uuuh Lene, hvor ser det dejligt ud! Jeg er helt misundelig. I må have været myreflittige. Jeg har selv kigget mig omkring i Kagehuset her i påsken, og hold da op, hvor det trænger, men så længe jeg ikke kan rykke planterne og møblerne ud, kan jeg ikke komme til. Æv.

  Min pixie lever også stadigt. Nok ikke så godt, men den er da ikke gået til de evige klematismarker. Så vidt jeg er orienteret, kan de klare begrænset frost. Vist ca. ned til -6. Det var der så til gengæld IGEN inde i huset sidste nat.

  Mht. dine dahlia må du finde et nyt sted næste efterår. Gad vidst hvornår man kan begynde at forspire dem. Pokkers vejr.

  SvarSlet
 8. Ja, dejligt at få overstået sådan en opgave, så er der i hvert fald gjort klar til den nye sæson. Det er altså et skønt væksthus du har der.

  SvarSlet
 9. huh ha, bare jeg havde fået gjort rent i mit drivhus..... men der er overvintrende planter over det hele, og de vil ikke ud endnu... siger de.

  SvarSlet
 10. Ja det er skønt at få det overstået så man kan komme i gang med at nyde det forår der står på spring ;0)

  Min Pixie har heller ikke været dækket, har bare stået mellem andre krukker midt i et uopvarmet drivhus og nu er de første blomster lige sprunget ud......så lidt frost må den kunne tåle. Den var i hvertfald frosset i krukken da jeg tog den ind i udestuen hvor jeg har holdt temperaturene over 0 et par uger :0)

  Dejligt forår til dig
  Knus Dorthe

  SvarSlet
 11. Gid det var mig der havde et væksthus der skulle vaskes :) :)
  Jeg har været en tur i haven i dag , og begyndt at fjerne alle grene , blade og div,som ligger i hele blomsterbedet ...dejligt at se de små spirer der gemmer sig dernede god dag
  vh Diana

  SvarSlet
 12. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet