torsdag den 28. marts 2013

Skåne, Halland og Blekinge

... tager vi da gerne retur - og måske kan vi få Öland med!

Her op til påske har vi tilbragt 3 dejlige dage i Sverige med den fantastiske natur. Vi burde nok have ventet en måneds tid til alt var grønt, men det barske kan nu også have sin charme. Der var ikke så meget at kigge ned efter, men min fugletossede mand kigger jo også kun op, så han var glad. Desværre så vi ingen traner, skønt "nogle" påstod at de var der!

Vi havde 2 overnatninger i Kalmar, og første dag tog vi til den sydlige del af Öland. Her er landskabet, i hvert fald på denne årstid, meget barsk. I én af min mands fuglebøger står der: Langstrakte Öland er et af Nordens mest specielle områder. Især den flade sydlige del - alvaret - minder med sine gamle stengærder og lave bevoksning mest af alt om Centralasiens stepper. Jeg har aldrig været i Centralasien, men nu ved jeg hvordan der ser ud!


De har så utroligt mange sten i Sverige, og for en sten"narkoman" er der så mange dejlige stengærder, både på fastlandet og på Öland. Min mand mener det vil se fjollet ud (stilforvirring) med et stengærde i vores have, men man har da lov at drømme - og jeg har planer, som jeg ikke har indviet ham i endnu :).

Dagen efter tog vi så Ölands nordlige ende. Öland er 137 km lang, så det er nogle forholdsvis lange strækninger, men solen skinnede fra en skyfri himmel, så det var en fornøjelse.
Vi fik gået nogle lange ture, og fandt en dejlig plet med læ, og ærgrede os over at vi ikke havde taget madpakke med. Men ellers var det  hundehamrende koldt, så vi fik også leget "japanske turister".

Den sidste overnatning tog vi i Kristianstad, hvor vi bl.a. besøgte Vattenriket - et meget spændende sted, men igen; meget flottere når det er grønt.

Der er helt sikkert basis for en sommertur - og især Öland vil jeg gerne opleve igen.

OG SÅ IKKE ET ORD OM FORÅR!

12 kommentarer:

 1. Hej Lene.
  Sikken dejlige barske billeder men helt sikkert frisk luft i massevis.Selv har jeg ferieret for mange år en sommer derovre, giver dig ret en dejlig Ø..tak for kikket og nyd at der ikke er overfyldt som på en sommerdag.
  Påske hilsen fra grethe ;-)

  SvarSlet
 2. Kære Lene

  Brrrrrrrr, hvor ser det koldt ud. Stengærde siger du. Hmmmm mon din mand læser med på din blog? Hvor ville du gøre af det?

  Håber I fik nogle ørne eller andet godt i kikkerten, selvom tranerne gemte sig.

  SvarSlet
 3. ja tak lad os tage dem tilbage de har garanteret også en masse dejlig mos og i samme åndedrag får vi svenskerenes gode haveudsendelser:-)
  Det er ikke dårligt at komme ud og se selvom det er koldt. Jeg er jo blevet en gammel fugleinteresseret dame når det gælder fuglebesøg i min have, hahaha.
  Stengærde??? Jow-jow det kan jeg sagtens forestille mig - havde sidste år selv en ide om en "kærlighedsbænk" skabt af et stengærde og et sæde af græs.......
  Husk at præsentere din ide for Søren på det rette tidspunkt:o)

  SvarSlet
 4. Hej Lene Dejligt med en tur til Sverige......der er så mange skønne steder derover.Jeg er også vild med sten,men det er manden der skal slæbe dem så?
  Jeg har fejret et år på bloggen i dag og en giveaway.
  Rigtig god påske til dig og din familie knus Jette

  SvarSlet
 5. Det lyder til at have været en dejlig tur trods kulden. Hvor er der bare mange steder, jeg gerne vil se :).
  Så vidt jeg husker skulle der være mange orkideer på Øland.

  SvarSlet
 6. Hejsan Lene:o)

  Velkommen hjem fra hinsidan. Jeg er en stor Sverige-fan og vi var selv på Øland for 3-4 år siden. Dengang var min Syrenprins en rigtig nørdet og stoned stenmand, der brugte meget tid på fossiljagt. Vi var der i det tidlige forår, og jeg glemmer aldrig synet af de smukke haver med græsplæner, der bestod af skilla- eller krokustæpper. Sammen med de røde træhuse udgjorde det et helt postkortagtigt smukt drømmesyn. Det var især på østsiden af øen, at de smukke haver, var ved at tage pusten helt fra mig. Måske du skulle fortælle ham, at du har hørt om en meget meget sjælden fugleart, der kun dukker op på Øland, på den tid, hvor der er blå tæpper af forårsbebudere i haverne:o)

  I skovbunden (også på Østøen) så vi lyserøde Kaj Munk anemoner, og var ved at dåne af begejstring.

  Alvaret er et fantastisk landskab og sikke et syn det må være om foråret og sommeren, når de mange botaniske sjældenheder dukker op der.

  Gotland er bestemt også et besøg værd. Det er også en vidunderlig smuk ø. Jeg har i det hele taget "noget" med Østersø-øer:o)De er meget stemningsfulde på en helt unik måde.

  Ønsker dig og dine kære en rigtig god påske og et snarligt dejligt forår.

  Påskeknus og kærlige hilsner

  SvarSlet
 7. Hej Lene.
  Det lyder som om I har haft en dejlig tur, selvom det ikke var rigtig forår I kom afsted i.
  Rigtig god påske.
  Venlig hilsen Malene

  SvarSlet
 8. Öland står også på min ønskeseddel....men barsk ser det ud, så måske skal det være en sommertur.
  Det var en skam at I ikke så tranerne, det er da vist en helt særlig oplevelse.

  SvarSlet
 9. Hver årstid sin charme. Det er dejlige stemningsbilleder du har taget. Fugle synes jeg heller ikke er det værste at kigge efter.
  Jeg gad også godt opleve både Gotland og Öland. Men allerhelst om sommeren, hvis man kan vælge.

  God påske.

  SvarSlet
 10. Hej Lene
  Hold fast i det med stengærdet - det glæder jeg mig til at se. Netop det at få delt haven lidt mere op skal vi være bedre til og det er et stengærde fantastisk til.

  God påske og held og lykke med overtalelsen af manden.

  SvarSlet
 11. Det behøver bestemt ikke at være forår, for at få nogle skønne billeder i kassen og få nogle dejlige oplevelser, men det hjælper dog lidt på humøret:-)

  Min erfaring siger mig, at de mænd ikke skal have for meget at vide på een gang, for det kan de slet ikke administrere og så går de panikslagent i baglås. Vi kvinder har alt for mange planer og drømme, og hvis mændene vidste det hele, så ville de løbe skrigende væk....så de skal have det serveret på det rigtige tidspunkt og kun lidt ad gangen:-)

  Fortsat god påske:-)

  SvarSlet
 12. Hej Lene,
  Sverige er et skønt land.
  Stengærde er super smukt.
  Forstår godt du blev "forelsket".
  Spændende om havelågen bliver "Bag Gærdet";)
  God påske til dig.

  SvarSlet