fredag den 13. maj 2016

Hjemmelavet kar til krydderurterne

Tidligt på foråret gik jeg i gang med at lave et kar til mine krydderurter. Det skal stå på et gammelt gasbord i udekøkkenet, så det er nemt at klippe noget til madlavningen.

Karret er lavet af hypertufa, der er en blanding af lige dele cement, perlite og sphagnum. Ingredienserne blandes op med vand, til det får en konsistens som hytteost. Som form brugte jeg en kraftig papkasse, som yderligere blev forstærket hele vejen rundt med gaffatape, men man kan også bruge en trækasse, hvis man har én der passer i den ønskede størrelse. Papkassen blev foret med tyndt plastik, og så blev der først lagt et lag i bunden, og derefter på siderne. Hypertufaen skal presses godt sammen, så det hænger fast. Jeg lavede også fire drænhuller i bunden. Det hele blev dækket med plastik, og allerede et par dage efter kunne jeg tage den ud af formen, så den kunne tørre helt op.


Jeg kunne sikkert godt have lavet den mere glat, men jeg kan så godt lide det "brutale" look.


Nu mangler jeg bare at få plantet krydderurterne rigtigt, og det vil jeg gå ud og gøre med det samme.