tirsdag den 4. oktober 2011

Et bevis på at jeg SKAL huske at deadheade!

Veronicastrum virginicum
Jeg fik først klippet blomsterstænglerne af, da de var HELT færdige, men alligevel har de nået at sætte fine nye skud.


Hele vejen ned af stænglen er der i bladhjørnerne ansats til nye blomster, så ligegyldigt hvor langt ned jeg klipper dem, vil det efter kort tid se sådan ud. Selvom de ikke bliver lige så store som første gang ser det da helt hæderligt ud :)

På dansk hedder planten virginsk ærenpris, og på 2. år når den sin fulde højde på ca. 120 cm, og jeg har læst mig til, at hvis man beskærer den tidligt begrænses plantens højde.

En staude der absolut kan anbefales.

19 kommentarer:

 1. Ja, og det er lige før, at blomstringen på denne årstid er mere velkommen end 1. blomstringen :-)

  Smukke billeder :-)

  SvarSlet
 2. Ja, i år kan man virkelig se, hvor stor forskel det gør, at man får dead-headed.
  Jeg har også veronicastrum, og er meget glad for den. Jeg skal da ud og se om min også har sat nye blomster :-)

  SvarSlet
 3. En del af mine blomster kommer for anden gang - også selvom jeg ikke fik deadheaded. Men det kan selvfølgelig være, at det ville være sket noget før, hvis jeg havde haft tid :-). Fin er den din ærenspris.

  Ha´en god dag
  Birgitte

  SvarSlet
 4. Jeg er også vild med Veronicastrum og man kan jo få forskellige skønne farver. Ja, specielt i år har det været rigtigt godt at 'deadheade', noget blomstrer sågar for tredje gang her - herligt :)

  SvarSlet
 5. Jeg har "kun" langbladet Ærenpris - men jeg har haft et godt øje til den virginske Ærenpris. Når jeg ser her hos dig hvor villigt den genblomstrer, så må den vist rykkes lidt opad på ønskelisten.

  SvarSlet
 6. Skønt billeder. Jeg har den også selv i haven... og den er skøn med sine rosa spir:) Anne Gine

  SvarSlet
 7. Smuk plante, som må på listen ;-)
  Jeg har også kun langbladet ærenpris.

  SvarSlet
 8. Hej Lene
  Ved ikke om jeg kan lave en kommentar, men nu prøver jeg med crome.
  Jeg købte også den flotte ærenspris her i sensommeren, men fik ikke lige klippet den ned. Det vil jeg huske til næste år!!
  Knus Gro

  SvarSlet
 9. Veronicastrum virginicum är en växt som Piet Oudulf brukar använda i sina planteringar. Har beundrat den, men aldrig kommit så långt att jag köpt den. Men när du nu rekommenderar den, så ska det väl äntligen bli av!!

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvarSlet
 10. Den är fin! gillar ditt staket man ser i bakgrunden.
  Och äntligen verkar det som om det går bra att kommentera igen.
  Ha de bra
  Mariana

  SvarSlet
 11. Den är fin! gillar ditt staket man ser i bakgrunden.
  Och äntligen verkar det som om det går bra att kommentera igen.
  Ha de bra
  Mariana

  SvarSlet
 12. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 13. Gode billeder.
  Hvor den da smuk.

  SvarSlet
 14. Det er da et rigtigt godt råd Lene. Jeg kan virkelig ikke hitte rede i, hvilke planter der skal klippes helt ned til jorden, og hvilke der blot skal deadheades. Købte en virginsk ærenpris sidst på sommeren. En meget smuk plante. Tror jeg må lave en liste med hvilke planter der skal hvad til næste sæson.

  SvarSlet
 15. Som Nette skriver herover kan det være lidt forvirrende at finde ud af hvad der skal klippes og hvornår. Din ærenspris er virkelig fin - jeg må undersøge hvilken type mine er - kan de behandles som dine og få en ekstra blomstring, vil det jo være skønt! Men din lyserosa ligner nu også en, der skal på ønskelisten!
  Tak for super tip!

  SvarSlet
 16. Jeg har det heller ikke nemt med at finde ud af at klippe stauder ned, og det her opdagede jeg nærmest tilfældigt. Måske skal man bare "gøre sig hård" og så klippe løs.

  SvarSlet
 17. Hehehe Lene, Som du måske husker, var jeg meeeeget lang tid om at klippe mine sjuskede storkenæb, akelejer, digitalis etc. ned. Faktisk blev det først gjort, da jeg ikke længere kunne holde ud at se på dem. Jeg troede, at jeg skulle se på store huller i mine bede resten af sæsonen men NEJ. Til min store glæde blomstrer alle mine storkenæb og astantiaer nu, og bladene er smukke på mange af de andre vækster. Den skønne Veronicastrum virginicum, som jeg købte i år, har jeg dog slet ikke pillet ved. Det må jeg gøre næste år.

  SvarSlet