tirsdag den 24. november 2015

Sneskred fra taget

Her til morgen omkring ti minutter i ni lød der pludselig et øredøvende rabalder ovenpå, hvor jeg befandt mig. Huset gav sig, lemmen til loftet åbnede sig og jeg LØB ned ad trappen! Jeg blev faktisk rigtig bange, fordi jeg ikke anede hvorfor! Da jeg kom ned ad trappen og så ud gik det op for mig, hvad der var sket.

Her ser man mod højre ud for hoveddøren:


Og her mod venstre ved bryggersdøren:


Og her ser man hvordan takshækken så ud bagefter:


Det meste af sneen i hækken er nu fjernet, men der er nogle grene, der har lidt stor skade, så jeg er spændt på at se, hvordan den ser ud til foråret - eller når sneen forhåbentlig snart er smeltet.

I lang tid savnede jeg den ene kat og frygtede at den lå under sneen, men pludselig kom den spankulerende ned ad trappen. Den havde gemt sig så jeg ikke kunne finde den - den røver :).

Nu er der gravet en smal sti, så vi kan komme ud af bryggersdøren, og ligeledes en sti, så vi kan komme hen til brændeskuret!

Sne fra et stort tag fylder altså en del!

13 kommentarer:

 1. Det var noget af en forskrækkelse du fik der. Godt katten ikke kom til skade... (Jeg tror forøvrigt, den har kunnet høre at sneen ville rutsje ned tidsnok til den kunne gemme sig - dyr har jo lidt andre evner i den retning end vi har)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Esther
   Ja, jeg tænker også at katten ville reagere ved den mindste lyd, men heldigvis lå hun og fedede den inde i varmen :).

   Slet
 2. ja føj, det har vi prøvet - for en del år siden, desværre tog sneen nogen af brædderne (hedder det sternbrædder?) med ned, så der skulle sættes nye op..... den er tung den sne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sussi
   Heldigvis skete der ingen skade på taget, for du har ret i at den våde sne er meget tung. Det var ærgerligt at jeres sternbrædder røg!

   Slet
 3. Hej Lene.Hold da helt op en forskrækkelse du fik dig......................og sikke en masse sne der røg ned fra taget.
  Surt med takshækken.Jeg håber den retter siglidt op igen.
  Her fik vi jo også ret meget sne..................med knækkede grene på en del buske.
  Og vores hæk har lagt sig ned flere steder.Så der bliver brugt en del tid med at fjerne sne her.
  Godt at der ikke skete noget med katten.
  Godaften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja, det var en stor forskrækkelse, men heldigt at hverken mennesker eller katte fik den tunge sne i hovedet.

   Slet
 4. Godt at katten ikke var under sneen! Men sikke en forskrækkelse. Ærgerligt at taksen led lidt skade, men heldigvis kan den rette sig over noget tid. Det er utroligt som denne omgang sne har voldt skader.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, hun (katten) lå bare og hyggede sig indendøre - heldigvis. Jeg har planer om at takshækken skal beskæres kraftigt engang, men ville egentlig gerne selv bestemme hvordan :).

   Slet
 5. Hej. Hold da op, det er voldsomme mængder. Godt at katten kom frem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Jeg tror ikke snemængden kan tælles i kg, men i tons. Hvis man havde stået nedenunder havde man nok fået andet end hovedpine! Puha, ikke rart at tænke på.

   Slet
 6. Hej Lene, jeg tror man skal have prøvet det før man er klar over hvilket drøn det giver. Jeg har ligget på en hems og sovet engang da det samme skete. Jeg tror aldrig før jeg har hørt sådan et drøn. Det var voldsomt. Så jeg forstår godt du blev forskrækket. Godt der ikke sket nogen person eller katte skader :o)
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja, det var et voldsomt drøn, men da jeg ringede og fortalte min mand det, begyndte han bare at grine (han skal vist ikke have nogen julegave i år :).

   Slet
 7. Det kunne da ha gået rigeligt galt!
  Godt du ikke lå der og lugede imellem fliser og bede ;)

  SvarSlet