onsdag den 18. juli 2012

Update fra køkkenhaven

Det gror og gror i min køkkenhave, og jeg er nu begyndt for alvor at høste fennikel, rødbeder og spidskål. Gulerødder og ærter er lige ved at være klar, og jeg har nu sået andet hold spinat, da de første gik i stok. Kartoflerne har vi snart spist. Stangbønnerne er lidt små endnu, men nu lover de jo nærmest sommervejr i næste uge, og så kan det være de endelig får fart på.

Der er dog en lille mislyd. I et tidligere indlæg skrev jeg om at jeg håbede jeg havde nået at få sat net over grøn- og spidskål inden kålsommerfuglen lagde æg på bladene. Det gjorde jeg så ikke! Der er små huller i mange af bladene, og jeg har nu taget nettene af. I stedet for må jeg ud og kvase dem hver dag, så det er fast arbejde!


Rucola og salat har vi spist længe, og vi har en anden slags salat i en zinkbalje på terrassen nær udekøkkenet

Sukkerærter, rødbeder og rød grønkålBlomst fra sukkerærter - er den ikke yndig?

I køkkenhaven står hortensia "Annabelle" og blomstrer på livet løs. Det er lykken at kunne gå ud i haven og hente aftensmaden, og jeg skal helt sikkert også have køkkenhave til næste år. Blot vil jeg overveje om jeg skal have kål igen :)

13 kommentarer:

 1. En skøn frodighed i din køkkenhave. Det kan godt være, at vi ikke er så vilde med det hidtidige sommervejr, men planterne er glade for regnen. Det ses især i køkkenhaven, hvor alting gror som besat i år. Jeg venter også på lidt varme til bønnerne. De trives ligesom os bedst med lidt varmere vejr ;-)

  SvarSlet
 2. Godaften Lene.Flot køkkenhave du har-med et stort udvalg.Ja! det er dejligt at være selvforsynende.Og din Annabel er da imponerende.Har lige fået en af en veninde-glæder mig til dem bliver ligeså stor som din.Fik du set mit indlæg fra Bornholm?Nu gælder det hosta.
  Godnat til dig Jette

  SvarSlet
 3. Jeg så kålsommerfuglen flere gange idag, så tænker, at det er nu spidskålene skal spises - jo hurtigere jo bedre. Mine kål har også huller, men jeg troede faktisk, at det var dræbersneglene, som var på spil, for jeg har ikke set én eneste larve.

  Hvor ser det frodigt ud i din køkkenhave. Men som du siger, så mangler nogle af planterne noget varme. Skønt hvis det bliver i den kommende uge :-)

  SvarSlet
 4. Din køkkenhave ser rigtig lækker ud - både for smagsløgene og øjnene.
  Sikke stor og trivelig Annabelle er, rigtig dejlig.
  Snegle og larver er bare ikke særlig velkommende i køkkenhaven - hvor mon de forstå det? ;o)

  SvarSlet
 5. Mundvandet begynder at løbe, når man ser billeder fra din køkkenhave. Men du har ret, kål er en lunefuld afgrøde: nogle år får man den fineste avl, og andre år bliver den ædt af andre væsner.

  SvarSlet
 6. Hej Lene,
  Hvor ser din køkkenhave fin ud. Spinat er en svær plante at få fornøjelse af. Den gror i stok med det samme. Jeg kan anbefale at dyrke bladbede, som gror gennem hele sæsonen - sågar igennem mild vinter. Det kan bruges på samme måde som spinat.

  Kålplanterne er så smukke lige inden larverne tager fat. Derefter er alt kaos:-) Det gode er, at meget vinterkål som f.eks. hvidkål og rødkål gennemlever larveangreb og danner faste hoveder efter larvesæsonen. Det betyder, at man kan høste fine kålhoveder alligevel.

  SvarSlet
 7. Der er ikke noget så dejlig som at hente grønsager ude i haven af egen avl MUMS. Jeg har plukket 5 kg. spinat til fryseren. Jeg syntes i år har de haft nogle dejlige store grønne blade. Det er da rigtig de skal holdes godt øje og høstes på det rette tidspunkt.
  Kh. Margrethe.

  SvarSlet
 8. Hej Lene,
  Sikke det gror og ser godt ud.
  En virkelig dejlig køkkenhave du har.
  At høste egne grøntsager og frugt er så dejligt og smager meget bedre end det købte.

  SvarSlet
 9. Det ser rigtig dejligt ud :O)
  Mad fra egen have er noget helt særligt.

  SvarSlet
 10. Hortensia og kastanjehegn - så bliver det ikke yndigere.

  SvarSlet
 11. Hej :)
  Det ser ud som om du har et stormasket net i dit salatbed - er det for at så salaten i firkanter eller har det en anden funktion?

  SvarSlet
 12. Hej City Chic,
  Nettet jeg har lagt i køkkenhaven, er simpelthen for at undgå at kattene sk.... i mine grøntsager :)

  SvarSlet
 13. Smart! :) Jeg har været nødt til at putte hønsenet i en bue henover min mini-køkkenhave (i en stor murebalje), for at undgå samme. Din løsning er dog lidt pænere :)

  SvarSlet