torsdag den 12. juli 2012

Bornholmerhaver

Jeg har lige været "feriebarn" hos min fætter og hans kone på Bornholm. Som barn er jeg kommet meget på Bornholm med min familie, og som ung boede jeg et år i Rønne, men som voksen har besøgene desværre været mere sjældne.

Derfor var det skønt at gense øen og få en guidet rundtur, krydret med gode historier, og ikke mindst at spise en masse dejlige fisk.

På forhånd havde jeg ønsket at besøge Enghøj Staudehave, og da det er svært at begrænse sig, får I her en del billederAnne-Mette anbefalede os at besøge Strabo i Østermarie. Strabo er en skøn landbutik, som har planter, møbler, loppefund, krukker og andre skønne ting til hus og have, og samtidig har de en stor, skøn have, hvor man kan gå på opdagelse.


Hvis ikke jeg havde været med toget, ville jeg have taget en bornholmsk figen med hjem

Hvis du kommer på de kanter, kan disse to steder varmt anbefales.

Det var 3 pragtfulde dage på Bornholm, og jeg bliver nødt til snart at komme igen, for der er så meget mere at se på - og ikke kun haver.

Til sidst bliver jeg nødt til at vise lidt billeder fra turen rundt på øen

Allinge, med kig til GudhjemVang i blæsevejr

Til inspiration

Vang

Stenbrud ved Vang


Opalsøen ved Hammeren

Ved Hammeren

Gudhjem

Rø Plantage
 Undskyld de mange billeder :)

17 kommentarer:

 1. Dejlig tur. Tak for den. Du må da have nydt det. Jeg er selv meget glad for Bornholm, hvor vi også gerne kommer. Det kan være det snart er tid til et besøg.

  kh
  Eva

  SvarSlet
 2. Sikke da en dejlig tur du har været på og sikke dejlige steder du har besøgt. De der krukker hos Strabo.... mums... hvor mange kunne du ha' med i toget???? (Anede iøvrigt ikke at man kan tage toget til Bornholm...he-he) Og den bornholmske figen kan vel også fåes i små stiklinger???
  Tak for alle de skønne bornholmske billeder, (nu bliver jeg helt ærgelig over at vi valgte Bornholm fra i år) og der var ikke et billede for meget! :o)

  SvarSlet
 3. Tak for turen til Bornholm, det har da været en dejlig tur. Bornholm er jo en spændende ø at gæste, og det blev ikke ringere af at du kom i Strabo og Enghøj Stauder. Det ser ud til at være spændende haver.

  SvarSlet
 4. Det ser ud som om du har haft en skøn tur Lene!! :-D Jeg ælsker bare Bornholm! Dejlige motiver du har valgt til os, jeg er glad for at du ikke kunne begrænse dig :-D
  God weekend
  K. Gro

  SvarSlet
 5. Du skal bestemt ikk eundskylde Lene - vi er kun glade for at blive taget med på sådan en skøn skøn tur. Har aldrig været der selv men nu er jeg da bestemt et skrudt nærmere :0) Skønne steder du har besøgt ogdet ser ud til at der var meget inspiration at hente.

  Nu sidder jeg så og tænker på "gad vide om hun tog turen over opal-søen?" *SMILER*

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 6. Der er skønt på Bornholm. Men dejligt med et par havetips til næste gang. Det er nogle år siden, jeg sidst var der, så det var før haveinteressen rigtig havde indfundet sig ;-)

  SvarSlet
 7. Hvor fine havebilleder. Dem kan man ikke få for mange af. Er det pil, der er brugt i havehytterne/pavillonerne? Jeg er især også vild med betonbassinet. Sådan et støber jeg mig på et tidspunkt.
  Tak for inspiration.

  SvarSlet
 8. Det ser ud til at have været en pragtfuld tur til Bornholm - kun skønt med de mange billeder, så får vi andre jo også en rundtur.
  Skønne haver du besøgte.

  SvarSlet
 9. Skønne feriebilleder og tak for kigget til Bornholm:-)

  Hvis jeg engang kommer til Bornholm, så går turen helt sikkert også til Enghøj Stauder.

  Jeg er lidt vild med stenmuren, sådan en mur kan jo kun findes et sted med klipper og sten i massevis.

  SvarSlet
 10. Bornholm er en dejlig ø - vi har selv været dér nogle gange, men ikke i de haver, du viser billeder fra. De ser spændende ud og skal helt sikkert besøges næste gang, vi er på "Solskinsøen".
  Hilsen Christel

  SvarSlet
 11. Det var så endnu en begrundelse for at tage til Bornholm. Det er mange år siden, jeg var der sidst, men jeg kan se på dine billeder at nu er det vist snart på tide at komme afsted.
  Tak for rundturen.
  VH Nina

  SvarSlet
 12. Det var en flot tur du tog os med på - man skal vist tage bilen med, toget dur næppe - det så ud til at man godt kunne komme til at slæbe lidt når man skal hjem igen :)

  SvarSlet
 13. Hej Lene.Sikke dejlige billeder fra Bornholm.Og en sjov lille historie.Er lige vendt hjem fra Bornholm.Og gæt hvor jeg også var.Du var lige taget afsted fra Strabo da jeg kom sammen med min mand.Dejlig have og meget spændende.Og jeg fik en dejlig figen med hjem.Men var også i bil.Mange hilsener fra Jette

  SvarSlet
 14. Jeg nød hvert et billede og tænker på at det er på tide jeg kommer til øen igen, for der er godt nok skønt! Haverne ser dejlige ud; især Enghøj er helt forrygende frodig!
  Sommerhilsner
  Rose

  SvarSlet
 15. Tak for en skøn tur på Østersøens Perle! De to Enghøj Staudehave og Strabo kan jeg også varmt anbefale.

  Hjerteligst

  SvarSlet
 16. Gode billeder.
  Tak for rundvisningen på den skønne ø.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlet
 17. Kære Lene
  Dette var gået min næse forbi:)
  Det ser ud til at have været en forrygende tur til dejlige Bornholm. Skønt at være feriebarn på solskinsøen og tak for rundturen i Enghøj staudehave som ser spændende ud.
  Det er efterhånden også nogle år siden jeg sidst var på Bornholm, men vidst værd snart at tage derover igen.

  SvarSlet