søndag den 18. december 2011

Så kan julen bare komme an!

Så er vi ved at være klar.

Juletræet er hentet på den lokale æbleplantage, men bliver først taget ind på fredag.

Småkagerne er bagt, men måske må vi tage en tørn mere - der har nemlig været "mus" i kagedåsen.

Fryser og køleskab er fyldt op, og huset er næsten klar til at modtage gæster både juleaften og 1. juledag.


Heldigvis har jeg de næste 5 dage til småtingene: Lave rødkål og agurkesalat, bage rugbrød, lave havregrynskugler og fudge, foretage de sidste indkøb, pakke de sidste julegaver ind, købe gaven til manden, udtænke og udføre en smuk borddækning og huske at komme på posthuset med en gave, skrive et par julekort, gøre rent .............

Sagde jeg småting? Gjorde jeg virkelig det :)

21 kommentarer:

 1. Hej Lene
  Bare det var mig. Lå syg i denne uge, så nu er jeg bare bagefter. Så må vi give den en skalle, så vi når det hele inden jul. :)
  Købte også juletræ idag og tager det først ind fredag, hvor det pyntes sammen med sønnike. Det er en tradition at vi først pynter dagen før.

  Hav en dejlig uge Lene ;)

  SvarSlet
 2. nja... Lene - jeg synes din to-do-liste stadig er lidt omfangsrig, men du har da også et højt ambitionsniveau, ikke? Det lyder ellers skønt med alle de hjemmelavede lækkerier, og en stor ting er det da at du allerede har indkøbt alle madvarerne.

  Dejlige billeder af dine juleting :)

  Ha'nogle dejlige juleforberedelses-dage - har du mon fri fra arbejde?

  Ulla

  SvarSlet
 3. Ja jeg vil nu heller ikke kalde det småting, men du når det jo nok, håber vi.

  SvarSlet
 4. Kære Lene.
  Jow - du sagde småting... og når du først er igang, så går det hele som en leg - det er jeg sikker på :-) Ja - nu er det ikke længe til... det er skønt (men også øv da jeg ikke er på toppen) Men julen skal nok komme uanset hvad... og det er da HERLIGT.
  Hvor ser det hyggeligt ud på dine billeder.
  Glædelig jul til dig og din familie.
  Knus Susan

  SvarSlet
 5. Kære Lene, det lyder i hvertfald som om du nyder det og jeg er sikker på at du når din to-do-liste, der er ingen tvivl om at dine julegæster bliver taget imod med glæde og åbne arme:D

  Uhmmm... altså hvis jeg får tid må jeg også lave fudge det smager himmelsk:)

  SvarSlet
 6. Kære Lene,

  hvor lyder det himmelsk med alle dine hjemmelavede julelækkerier og hvor har du pyntet hyggeligt op i huset bag havelågen.

  Julemåneden er faktisk en utrolig travl tid og selv må jeg hele tiden kæmpe med mit juleambitionsniveau for vinterbatterierne er i forvejen en lille smule flade. Det er svært hvis man VIL det hele og energien kun er til det halve, ikke?:o)

  Der har også været mus i mine hjemmebagte julesmåkager....nej, ved nærmere eftertanke, tror jeg faktisk det er rotter, for der er dælme blevet taget for sig af retterne, så der må være tale om ret store "dyr"...hm hm...!!! Men godt at vore kære kan li` bagværket, ikke? Af en eller anden grund smager julebag også altid bedst FØR jul og især hvis det er forbudt.

  Hyg dig med de sidste øh.."småting", inden julefreden forhåbentlig kan sænke sig over dig og dine:o)

  Den der fudge lyder mega interessant....mums:o)

  Knus fra julerottenernes bagerjomfru

  SvarSlet
 7. Det lyder til at der lagt i kakkelovenen til en rigtig dejlig jul og måske en lidt brugt julemor?
  Glædelig jul
  Kh Helle

  SvarSlet
 8. PS: Min korrekturlæser siger, at jeg har lavet stavefejl.....der sku` naturligvis stå: "Julerotternes bagerjomfru":o)

  Flere knus

  SvarSlet
 9. "You Go Girl"
  Det får jeg lyst til at råbe, men jeg skal lige have pusten tilbage, efter at have læst dine gøremål.
  Sikke dog en masse projekter, du har kastet dig ud i! Jeg håber, at du når at sidde ned og slappe lidt af mellem alle projekterne.
  kh. Karina

  SvarSlet
 10. Hej Lene
  Ja, der er travlhed omkring i de små hjem i disse dage. Og bedst, som man tror, man er ved at have nået det meste, må man starte forfra (vi skal også bage igen, mon det er de samme "dyr" vi har? ;-))
  Du har ærligt fortjent "Hemmelige Haver" med din ihærdighed - jeg er spændt på, om du får den?
  Hej fra Line

  SvarSlet
 11. Hvor smukt, elsker dine billeder.
  Kan kun tilslutte mig Tante Grøn, hvor man vil det hele, og kan det halve, plus at det er min arbejdsjul i år... Så det er som om "det ikke kan betale sig" med at jule og jeg prøver at fortrænge og bagatelisere Julen hver andet år, når tjenesten kalder. ØV!

  SvarSlet
 12. Jeg synes nu da det lyder som om du endnu har mange ting du skal nå.
  Vi har endnu ikke hentet juletræet, men den plejer vi at købe ikke ret langt her fra. Jeg pynter den først dagen før den 24. Hænge lidt julepynt op.
  Mangler lige at bage lidt småkager. I dag vil jeg skrive julekort. Vi bliver kun 4 juleaften, så jeg har ikke så meget der skal ordnes i år...Vi har jo haft hele familien samlet i søndags.
  Håber du får en god jul.

  SvarSlet
 13. jeg bliver lækkersulten af al den snak om kager og mus i kagedåser... jeg må hel're liste ud og liste låget af og tælle og de alle er der.............smaske, krumme, smaske!!!

  SvarSlet
 14. Jeg vil heller ikke kalde det småting. Håber du når det hele. Herhjemme hos os har vi haft gæster ad flere omgange, men julegaverne er købt og julesmåkagerne bagt, så jeg tror også vi når det. God fornøjelse med det hele.

  SvarSlet
 15. Hvor ser det hyggeligt og dejligt ud hos dig.

  Ummmm... bliver noget småsulten, når du skriver om alt det lækre mad ;-)

  Rigtig glædelig jul.

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 16. I skrivende stund har jeg næsten nået alle "småtingene". Kun rengøringen halter det lidt med, men der er jo en dag endnu. Der skal grøden dog koges - og kartoflerne.
  Men det hele er nået i rimeligt tempo - der er jo trods alt fordele ved at være ledig!

  SvarSlet
 17. mojn Lene

  få nu ikke jule-stress ;)

  Du og din familie ønskes en rigtig glædelig jul og godt nytår..

  vi blogges eller også ses i det kommende år ;)

  SvarSlet
 18. Hej Lene

  Glædelig jul. Har lige tilbragt en hyggelig stund med at læse hele din blog igennem. En skøn blog med dejlige billeder. Tak for det.
  Glæder mig til at følge dig i det nye år.

  MVH
  Lena fra Håstrup

  SvarSlet
 19. Hej Lene

  Det er utroligt med de der småkager - to dage til jul og der ligger tre en halv vaniliekrans tilbage - that's it. De smager bare bedre før jul. Det er en kendsgerning her hos os. Jeg gider dem slet ikke den 25. december og den 26. december ligger jeg i skarp konkurrence med vores tre kaniner om salat og gulerødder :o)Jeg er ganske enkelt til salg for en skål grøntfoder. Dine julebilleder er super smukke og jeg har nøje fulgt dit drivhus/glashus/orangeri projekt henover sommeren. Skøn blog du har :o)

  Glædelig jul til dig og dine.

  Bedste hilsner

  Lene

  SvarSlet
 20. Hei Lene:)
  Du er nesten i mål...:) og jeg vil ønske deg en GOD JUL,Lene:))

  SvarSlet
 21. Så härligt julfint ni har det! Ha nu en riktigt God Jul:)
  Kram,
  Charlotta

  SvarSlet