tirsdag den 11. juni 2013

Noget om lyd, et skab - og beton!

Jeg elsker stilhed, og hører - desværre - til de 15% af den danske befolkning, der er støjsensible. Ofte møder jeg ringe forståelse for det, og det kan være et stort problem, når jeg er sammen med mange mennesker. Hvis der er musik i baggrunden, og jeg skal tale med nogen, mister jeg koncentrationen og kan kun fokusere på "baggrundsstøjen". Jeg hader ikke musik - overhovedet ikke. Jeg kan sagtens høre høj musik, både hjemme og især i bilen, men hvis jeg samtidig skal koncentrere mig, går det galt!

Også i min have skal der være ro. Det værste jeg ved er hvis naboerne spiller høj musik (selvfølgelig er det i orden, hvis de holder fest). Der skal kun være naturlige lyde, og jeg nyder hvert et fuglefløjt. Men om aftenen, når fuglene er gået i seng, og der er tændt levende lys i væksthuset, vil jeg elske stille, stille klassisk musik på det lille anlæg, der nu har fået en plads i væksthuset i det nye/gamle skab, som jeg købte hos igenbrug.dk, da jeg var på betonstøbningskursus hos Staudefeen.

Nu lyder jeg nok som en sur, gammel kælling? Det er jeg altså ikke - i hvert fald ikke sur :).

Nå, nu til betonen!


Til venstre er det en trædeflise, som jeg har lagt imellem pigstenene. Mønsteret i stenen er lavet ved hjælp af en gammel hæklet "flacon",som Vinnie (underviseren) havde med. Flisen får helt sikkert noget mere patina, når den har ligget en vinter med. Til højre er det mit lidt skæve fuglebad. Det er jo ikke alt, der bliver perfekt i første hug, men jeg skal helt sikkert prøve igen.

Jeg håber i øvrigt at pæonerne når at springe ud til på lørdag, for der får jeg nemlig fine gæster, der skal se min have. De kommer helt ovre fra Jylland - men mere om det senere :).
26 kommentarer:

 1. Fedt skab, Lene - det passer lige ind i dit dejlige væksthus.
  Måske vil unge mennesker synes at du er en sur gammel kælling, men jeg gør ikke. Jeg forstår dig så udmærket, for jeg har det på samme måde med støj.
  Dine betonting er ret fine synes jeg - de er meget lyse det kan jeg godt lide og da jeg selv sysler med beton er jeg nysgerrig efter hvilken beton I brugte på kurset?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth,
   Vi brugte noget færdigblandet noget, som jeg ikke kan huske navnet på, og så tilsatte vi fx hvid cement til fuglebadet.

   Slet
 2. Kan godt forstå din sensitivitet overfor lyde, selv har jeg det på samme måde - bedst til en til en.I dit dejlige væksthus finder du roen, det kan ses. Du er da go bare på en enkelt kursusdag fed ide..råt/fint.
  Hav en god dag med masser af ro.

  SvarSlet
 3. Hej Lene.Og tak for sidst.Hyggelig dag i Kolding.Kan godt forstå dit behov for stilhed.Har arbejdet med børn og unge mennesker i rigtig mange år(klubpædagog)så jeg nyder også roen og stilheden i min have.
  Jeg kan nu godt lide opera når jeg går og maler og sætter istand.Fine ting du har lavet i beton......det kunne jeg også godt tænke mig at prøve.
  Det lyder spændende med besøg fra det Jyske.Rigtig god dag Jette

  SvarSlet
 4. Jeg synes heller ikke du lyder som en gammel sur kone, men som en der er ramt af et usynligt handicap, der kan være svært at forstå for omgivelserne! Spændende med betonkursus, det skal da vist prøves. Mon min Handymand udbyder det? :-) mange hilsner. Karin fra Blomsterlyst

  SvarSlet
 5. .....åh ja stilheden og lyden af fugle og insekter der summer om ørene på én efter endt arbejdsdag......ved ikke om det har noget med alderen at gøre men mit behov i den retning bliver større og større ;0) Jeg er sikker på at vi alle ville kunne finde roen i dit paradis - og dine jyske gæster har bestemt noget at glæde sig til ;0)

  SUR - GAMMEL - KÆLLING......hvor kom de prædikater lige ind i billedet ;0) Bestemt ikke mit billede af dig efter et skønt gensyn i sidste uge.......tak for sidste det kræver en gentagelse ;0)

  Hov....igenbrug fik da vist også lige tegnebogen op af min taske da jeg var i Kolding......noget med zink ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Dorthe,
   Ja, jeg "kom også lige til" at købe noget med zink :). Ja, og stilhed "rules" :)

   Slet
 6. Hej Lene jeg nikker samstemnde ed dig om lyd, især i haven. Min eneste nabo er blevet træsælger, dvs at hele hans/deres have er fyldt med brænde og saven( læs støjende motorsav) kører hele dagen, så de dage han er væk( lastbilchaffør) bliver nydt i fulde drag..
  Fik slet ikke snakket med dig i Kolding..
  Hilsen Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Puha, godt han ikke er min nabo. Må han egentlig larme sådan? Nej, vi fik ikke snakket sammen i Kolding, men dog hilst på hinanden.

   Slet
 7. Jamen du godeste Lene. Hvor skal jeg gøre af min papegøje, næste gang du kommer? :-) Han kan jo desværre vække de døde på den nærliggende kirkegård. Så nu bliver jeg endnu mere stresset over den kommende weekend, for det bliver REGNVEJR på søndag, så gæt hvor der skal drikkes te. Suk.

  Jeg synes, dine betonting har karakter og er sjove. Du har god stil min pige.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ro på, Nette. Det er jo ikke ligefrem musik, der kommer ud af næbbet på ham :)
   Vejret på lørdag ser dælme heller ikke for godt ud. Monstro man skulle finde en mariehøne og bede om godt vejr?

   Slet
 8. Jeg sukkede dybt på Ledreborg må jeg indrømme, da vi gik forbi standen med højtalere 'forklædt' som sten, lige til at sætte i haven og så ellers have trådløst musik i haven. Jeg forstår ikke konceptet....Nå, det et emne, som kan gøre mig alt for ophidset til kl. over 22, så jeg vil hellere lige sige tak fordi du for et par år siden introducerede stativer af rio-net, vi har ret mange efterhånden. Lige nu har vi et, måske to, kuld fugleunger som har indtaget et par stativer mens de enten tørrer efter en bad eller venter på at få noget at spise - jeg har lavet et indlæg, hvis du har lyst :) kh Anne Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne Mette,
   Åh, hvor er det dejligt at have nogle "lidelsesfæller", og jeg sukkede også dybt, da jeg læste hvad du skrev. Det er simpelthen for meget!

   Jeg kunne godt flytte laaangt ud på landet, med mindst en kilometer til naboer :).

   Jeg er glad for at du kunne blive inspireret af stativerne :), og jeg vil straks læse dit indlæg.

   Slet
 9. Stilhed er skønt og musik ligeså - bare hver ting til sin tid og helst i vores egne doser, ikke:)

  Du er en solstråle... er hvad du er:)

  Pæonen har nok lyttet - mon ikke den når det. God fornøjelse med de jyske gæster.

  Knus Ulla

  SvarSlet
 10. Hej Lene
  Her er jeg også med. Jeg har en nabo, som har bygget sit grimme hus tæt ved vores fredelige have. Jeg elsker også stilheden og fuglefløjt osv., så jeg er ofte i en meditativ stemning, men pludselig smækker konen med døren, så det lyder som et jagtgevær, der bliver fyret af. Så bliver jeg en sur gammel kone. Døren kan kun lukkes, når den bliver smækket, siger hun. Sjovt nok kan andre godt lukke den lige så stille. Jeg bliver simpelthen så forskrækket.
  Ydermere passer huset slet ikke i stilen med de gamle huse i byen.
  Så jeg forstår dig også.
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth

   Selvom jeg lider med dig, kom jeg til at le højt af din beskrivelse. Jeg som troede, I havde langt til alt deroppe på øen.

   Slet
 11. Støjfølsomhed kender jeg ikke personligt, men kan godt forestille mig, at det er generende. Jeg er ellers imponeret over dit betonprojekt - jeg overlader det helt til min bedre halvdel.

  SvarSlet
 12. Hvor er jeg glad for at du bringer lyd på banen, Lene. Det har jo på alle måder øget opmærksomhed i mit liv. Og her er have jo med som en helbredende og lindrende medspiller. Jeg tror jeg vil gribe bolden og spille den videre.

  Og så VED jeg jo at du hverken er sur eller gammel, men en kæ(R)ling, det er du. (I ordets egentlige forstand. (Jvf. "Du er den sødeste af os to.

  Jeg krydser fingrer for at pæoner har hovedet opad og benene nedad i weekenden. Ellers må parasollen altså frem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Helle for at stå helt inde ved midterstangen :-)

   Slet
 13. Jeg så godt de højtalere på Ledreborg. Tænk at nogen gider besvære sig med at opfinde en højtaler som kan stå ude i haven og at andre er så langt ude at de rent faktisk køber den. Jeg elsker stilheden i min have - og den er der ikke meget af. Men når det sker ud på aftenen, så er det som paradis på jord. Næste gang vi køber hus må det blive et nedlagt landsted - langt fra alt!!! Når man som jeg bor i et parcelhuskvarter er der jo støj fra biler, naboer som spiller musik for åbne døre og lyden af legende børn. Og selvom musikken absolut er god og børnene jo bare hygger sig, så ville jeg alligevel gerne være omgivet af total stilhed. Suk!

  SvarSlet
 14. Kære Lene - du er da overhovedet ikke nogen sur gammel dame.
  Jeg kender ikke nogen som er støjfølsomme som du, men jeg kender andre som har problemer med lyd incl mig selv.
  Men en fredelig aften i dit paradis af et drivhus må være guld værd kan jeg tænke mig.
  De stenforklædte højtaleder så jeg godt.... Jeg vil sige at jeg aldrig ville bruge de mange penge på dem. Men som alternativ til alverdens store skrumler som bliver placeret i havet til fester og lig. så var de da noget mere diskrete. Men altså jeg har nok musik i min have.... masser af fuglefløjt og en sjælden gang en katedralskole fest.
  Mange havehilsner fra Susan

  SvarSlet
 15. Hej Lene

  Der er mange små handicap, som ikke bliver anerkendt. Hverken af det offentlige el af mennesker, der er blottet for empati. Så engang en tv-udsendelse om nogle mennesker, der bliver syge, når de udsættes for påvirkning fra elektricitet. Så er det ikke nok at trække sig tilbage til et hyggeligt fristed som dit væksthus. Nyder dine gode havetips.

  Mange hilsner
  Susanne Josephine

  SvarSlet
 16. Hvor er det et dejligt sted du har og kan nyde roen.og vigtigt at have et sted man kan trække sig tilbage..

  jeg nyder roen i min store have , her er det højst en traktor jeg kan høre i det fjerne
  ha en dejlig dag
  VH Diana

  SvarSlet
 17. Godmorgen Lene,
  Stilhed er dejligt og det nyder jeg også i have!
  Jeg kan se at jeg ikke er den eneste der har den samme holdning her :-)
  Jeg tror,at dine pæoner nok skal nå at springe ud. Hils dine gæster fra mig hvis det er nogen jeg kender ;-)
  Knus Gro

  SvarSlet
 18. Uhhh... sikke en masse bemærkninger, som jeg ikke får læst, for jeg skal simpelthen også sige noget om lyd!
  For ikke så længe siden var jeg til ørelæge, fordi jeg netop troede at jeg var ved at få nedsat hørelse, - men nej! Måske en smule nedsættelse, men kun hvad der kunne forventes i min alder (!!), derimod var mit STØJFILTER blevet slidt, sagde den gode ørelæge. Dvs. det center i hjernen som kan multitaske alskens lyde når vi er unge, er nu blevet træt og vil gerne kunne sorterer. Se, det syntes jeg jo var nyttig viden!! Nu giver det mening hvorfor jeg ikke orker musik i bilen eller i stuen når vi samtidig skal tale sammen. Hvorfor uvedkommende høje lyde på mit arbejde skærer ind i hjernen og hvorfor man ikke kan holde koncentrationen til møder eller fester, hvor mange er samlede! Lene, du og jeg er helt NORMALE, er det ikke fantastisk!? Og så er det en lise for sjælen at kunne gå i sin have i ro og fred og nyde fuglefløjt og træernes susen...

  Et lille hviskeknus fra mig ;o)

  SvarSlet
 19. Kære Lene,
  jeg er en "hemmelig gæst" i din have og har været det længe efterhånden. Der er ganske dejligt ;)
  Er nysgerrig på, hvad de lyserøde blomster bag pæonerne og digitalis på nederste billede er for nogen?
  God søndag.
  Signe.

  SvarSlet