søndag den 3. juni 2012

Velkommen i "sommerhuset"

Heldigvis holdt det tørvejr i dag, så vi kunne komme videre med udekøkkenet. Vi blev færdige med det første køkkenbord

Bordpladen skal males, men hvilken farve????? Vi har tænkt på at beklæde den med zink, men foreløbig bliver det den billigere løsning med en omgang maling.

 Jeg skal også have fundet noget lækkert stof til forhæng.

En gammel reol fik savet benene af, så den passer i højden. Herpå har vi lagt en bordplade med hvide fliser. Det er meningen at her også skal være en gennemgående bordplade helt hen til hjørnet, men vi skal lige fintænke lidt over konstruktionen.

Maling og forhæng vil gøre underværker!

Det er skønt at sidde her og kigge ud på alle blomsterne - ups en "øjebæ" th i billedet

Nu skal I snart blive fri for at høre/se mere til mit udekøkken. I får det sidste billede, når det er helt færdigt.

Og nu til noget helt andet. Det er sidste gang jeg sår valmuer som Claus anbefaler. Jeg blandede de små frø i en spand med jord og strøede dem ud med løs hånd, men det er jeg bare ikke god til -  se her


Det er kun et lille udsnit - sådan ser rigtig mange af mine bede ud - og det er da for vildt. Med blødende hjerte og ømme knæ har jeg måttet tynde kraftigt ud i dem, både så de kan udvikle sig ordentligt og så jeg kan få plads til flere sommerblomster og stauder. Foreløbig har jeg smidt 2 store spande med valmuespirer ud, og det er næsten ikke til at bære.

Næste år bliver der finsået, som når man drysser salt på en kartoffelmad.

37 kommentarer:

 1. Jamen søde Lene.... det bliver vi slet ikke trætte af - og hvor ser det bare fantastisk hyggeligt ud :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 2. Jeg fik valmuefrø af Lise Lotte og har sået dem på samme måde, jeg har dem også over det hele. Først troede jeg ikke de kom, men det skal jeg love for de gjorde.
  Udekøkkenet er flot, så mangler vi bare det gode vejr.

  SvarSlet
 3. Jeg er heller ikke træt af det endnu og hvor er det fint og hyggeligt!

  SvarSlet
 4. Ha ha, dine valmuer ligner mine - og mine er endda spredt meget forsigtigt med fingerspidserne ;) Super flot udekøkken, det kan du skam godt være bekendt at vise flere billeder af. Skal bordpladen ikke næsten være sort som det andet? Vi har sorte bordplader inde i køkkenet, lavet med spritbejse og matlak og det ser godt ud...
  Hilsen Susanne

  SvarSlet
 5. Det er vildt flot dit udekøkken.

  SvarSlet
 6. Hvor er det bare et lækkert udekøkken :-))

  Jeg er spændt på at høre din farve på malingen. Personlig er jeg i den grønne periode f.eks. som dine puder eller lidt lysere.
  Men på langt sigt ville jeg også fortrække Zink.

  Selvsåede valmuer har det også med at blive alt for mange på et sted, så det er en svært disciplin ;-)

  SvarSlet
 7. Wouw Lene, hvor ser det superlækkert ud. Kan næsten mærke duften i køkkenet, der skal nok blive til mange skønne timer.

  Valmuesåning er en havekunst for sig, men jeg er ikke længere så ked af at at tynde ud, gider ikke se på pistlinger.

  Vi ses lige om lidt. Haveknus fra mig :o)

  SvarSlet
 8. Hvor ser det bare godt ud i jeres nye udekøkken, bliver helt misundelig og overvejer om jeg alligevel skal have et udekøkken :o)Når alle andre 117 projekter er færdiggjorte! Farven på bordpladen ville som Ina forslår være frisk med en super flot pastel grøn eller måske æblegrøn?
  Jeg har også kæmpe bunker af valmuer rundt omkring og skal også have tyndet ud.
  God mandag til dig :O)

  SvarSlet
 9. Wow Lene! Hvor SUPERflot og godt det er blevet. Det må være en stor tilfredsstillelse for jer (og os) at se resultatet, efter I har knoklet med "layout" og det praktiske. Personligt tror jeg, at jeg ville oliebehandle bordpladen og holde den i det rustikke naturlige, indtil I en gang får smidt zink på. Zink er den helt rigtige idé. Jeg ved ikke, hvad I har planlagt at skulle have under bordpladen, men jeg synes egentligt, at det ser flot ud med dine opbevaringsdimser.

  Nu til valmuerne. Det ser ligesådan ud hos mig, selvom jeg allerede har pillet mange op. At luge ud i valmuerne er en af de ting, som jeg SKAL nå meget snart. Men nu har nogle havetosser lokket mig til Kolding i stedet, så det er DERES skyld, at mine valmuer bliver pistne :0) Der er sikkert intet galt med CDs måde at så på. Blot har han glemt en uhyre vigtig detalje, som jeg skiftevis har været arrig over og grinet af. Nemlig hvor mange teskeer frø, der skal i en halv spand jord. Synes at kunne huske at jeg brugte 2 teskeer til en halv spand jord. Blandede det MEGET grundigt op ved at tilsætte lidt jord af gangen. Man kan jo heller ikke give en bageopskrift uden at opgive mængder. Hahahaha. De er superlette at pille op - så pyt for pokker.

  Vi ses snart!

  SvarSlet
 10. PS: Det grønne CD-flueskab fra Bilka hænger lige i øjet! Så flot!

  SvarSlet
 11. Det er altså blevet rigtig flot jeres udekøkken og det bliver helt sikkert dejligt at sidde der og hygge når det danske vejer ikke altid vil som vi gerne vil...

  Dejligt med alle jeres kreative påfund og genbrug det bliver godt. Enten skal I male bordpladen i den limegrønne lige som skabet for at det kommer til at hænge sammen eller også skal I male det hvidt og så lave gardiner i en farve der fanger det limegrønne skab. eller gøre begge dele - for der er hvidt på vinduerne så der må godt være en "pang" farve der bryder det hvide og sorte. Det var bare min mening :)

  Jeg håber vi ses i morgen, i Kolding :)

  SvarSlet
 12. Jøsses et lækkert sted I har skabt. Åhh kan se mange hyggestunder der :-)

  SvarSlet
 13. Fantastik og hyggeligt er det blevet. Rigtigt hyggehjørne med læ.
  Tillykke med dit nye køkken!

  SvarSlet
 14. Hej Lene. Hvor har i fået jer et superflot udekøkken. Det ville jeg gerne have her på matriklen.

  Hi hi dejligt med de skønne valmuerfrø der er komme rigtig rundt i landet. Her er der også så mange, at jeg bliver nødt til at tynde ud ellers går det ud over mine roser.

  Mange hilsner
  Lise Lotte

  SvarSlet
 15. Wauuw hvor er det blevet et skønt udekøkken Lene. Jeg er helt vild med den der hegn-ting og ville male bordpladen den samme grålige farve. Det vil være frækt med et forhæng i enten sækkelærred eller et stof med sort/hvide striber.
  Ses i morgen.
  Knus Lone

  SvarSlet
 16. Det er simpelthen et musthave med sådan en overdækning og udekøkken, der bliver bare virkelig mange flere spise ude aftener når man lige er let beskyttet imod sommervejret....Vi har selv i mange år haft gasgrill, friture samt en ekstra kogeplade udenfor på den overdækkede terrasse. Mage dage bruger vi slet ikke køkkenet indenfor. Glæder mig til at se det færdige resultat.
  Henrik

  SvarSlet
 17. Hej Lene.Superflot indretning.Glæder mig til at se det færdige resultat.et flot forhæng og zink på bordet så er det lige i øjet.Nu mangler vi blot vejret til at vi spiser ude.God dag i Kolding.Jeg rejser til London i morgen,så jeg kommer desværre ikke.K/H Jette

  SvarSlet
 18. Ufff, hvor ser det dog uforskammet vildt og uhæmmet, totalt, fuldkommen vidunderligt ud. STORT TILLYKKE !

  SvarSlet
 19. Hvor er det et dejligt udekøkken du har fået.
  Valmuer er da smukke. Jeg synes ikke man kan få for mange.

  SvarSlet
 20. Tusind tak for jeres kommentarer om mit udekøkken. Vi overvejer at male pladen sort, men nu har der lige sneget sig en anden (midlertidig) idé ind over - mere følger :)

  SvarSlet
 21. Jeg vil også sige sort til bordpladen - eller måske sortbejset og lakkeret, for så kan man stadig ane årerne i træet. Super lækkert udekøkken i har fået lavet, det må være svært at vente med at tage i brug.

  SvarSlet
 22. Udekøkkenet kommer til at ligne en million, ligesom resten af haven. Glæder mig til at se det færdige resultat.

  SvarSlet
 23. Hvor er det bare super lækkert - jeg er vild med sommerhusstemningen og sikke dog en skøn udsigt til din fantastiske have.
  Jeg er vild med mintgrøn og synes sagtens at der kan være mere af den farve. MHT zink på bordpladen vil det være rigtig flot, men jeg ved ikke med hensyn til zink og madvarer - jeg har dog engang set det anvendt i et boligblad så det er nok ok, blev bare lige betænkelig.
  Jeg kan også sagtens se mere inden det er helt færdigt det er jo altsammen så smagfuldt på den der Lene-agtige måde, meget inspirerende:O)

  SvarSlet
 24. Jeres udekøkken er blevet super lækkert og vellykket :-)

  SvarSlet
 25. super fint... ville vælge sort el. hvid maling til bordpladen og et fint lyst stykke stof med romantiske blomster i lyserødt og hvor den fine grønne farve indgår ;0)
  Spændt på resultatet ...

  SvarSlet
 26. Hold da helt op hvor er det blevet lækkert, og hvor er det et helt fantastisk look i har fået ud i haven. I kan da tage patent på den løsning !
  Have hilsen
  Anita

  SvarSlet
 27. Jeg brugte samme metode med valmuerne, og endte med det samme resultat som dig.. Mine står aaalt for tæt og roserne kan næsten ikke få luft! Jeg må også tynde ud, med samme smerte i hjertet..

  Men men - så er man blvet det klogere til næste år.. :)

  SvarSlet
 28. Hvor ser det bare dejligt ud, Jeres udekøkken. Sikke en sommer i kan få der :o)

  SvarSlet
 29. ....det kan nok ikke rigtig undgås at man skal tynde ud i Valmuerne, frøene er så bittesmå. Jeg har prøvet at genplante, men det kunne de små planter ikke rigtig klare.

  SvarSlet
 30. Hi, så er jeg ikke den eneste som ikke kan finde ud af det med de der valmuefrø. Jeg må ud og hive lidt af dem op igen....eller rettere sagt mange. Men når bare noget kommer så der er frø til næste år, så er det jo fint nok :o))

  Lækkert udekøkken. Jeg følger gerne med - det er meget spændende.

  SvarSlet
 31. Super dejligt køkken Lene :-D Det er lige før du har mere bordplads end mig! Det der med Valmuerne er vist et udbredt fænomen!
  K.Gro og tak for i går :-D

  SvarSlet
 32. Hold da helt fast, hvor er det blevet super godt!!! Jeg er helt vild med det og fuld af beundring! Lækkert lækkert - øjebæen så jeg slet ikke, for det er da bare så flot!

  SvarSlet
 33. Hvor bliver det bare superflott jeres udekökken :o)
  Hvorfor ikke male bordpladen grå, så ligner det jo lidt zink ;o) Eller beholdt den i trae...det syns jeg også ser flott ud.

  God weekend!!
  Knus
  Ulrika

  SvarSlet
 34. De valmuer kommer på samme måde hos mig. Udtynding ville nok være passende, men jeg har ikke lige fået det gjort endnu.
  Lotte

  SvarSlet
 35. Så mycket fint du har att bjuda på.
  Sommartorpet är superfint men även hemma hos dig. Undrar var i Danmark du bor?
  Ha en skön söndag
  Annika

  SvarSlet
 36. Hold da op hvor der sker noget hos jer, skulle lige følge op på jeres projekt. Jeg har bare været på ferie og så er I næsten færdige.. smiler det bliver super godt, glæder mig til at se hvad du finder på af forhæng.. knuz

  SvarSlet