tirsdag den 29. maj 2012

Nu nærmer vi os!

Vi er ved at være færdige med vores udekøkken - i hvert fald rammerne.

På vores arbejdslørdag den 19. maj blev der lukket af i siderne, og sat ruder i alle 3 steder.

Espalier til den lyserøde rose er sat op
Den enlige Nordens oliven blev sat hen på hjørnet for at bløde lidt op på alt det sorte Der er blevet plantet lidt småtterier i det "nye" bed, men da jeg skal til plantemarked i Geografisk Have i Kolding den 5. juni har jeg gjort plads til nogle "fund" derfra.

Det er som sagt meningen at jeg skal have en lyserød rose op ad espalieret, men da jeg ikke kan bestemme mig for hvilken det skal være har jeg foreløbig sat lyserøde lathyrus. Så må rosen komme til efteråret. Måske skal den ene af mine 3 Sarah Bernhardt pæoner flyttes, men det må også blive til efteråret.

Vi blev færdige med de løse sprosser til vinduerne og nu skal de bare males
I selve udekøkkenet skal der nu sættes bordplader op. Jeg regnede med at vi skulle bruge de tiloversblevne lecasten fra væksthusbyggeriet som "bordben", men min mand fik mig overbevist om at vi skal bruge kraftige hyldeknægte i stedet for. Det gamle terrassegulv er pivskævt, og vi har ikke rigtig "tid" og lyst til at skifte det ud lige nu :), og da det vil blive meget bøvlet at få det hele i vater, er det nemmere med den løsning vi har besluttet os for.

I mit forrige indlæg skrev jeg om den "døde" nordens oliven. Den er nu gravet op, og der var godt med myregange i rodnettet. Den er nu plantet om i børnehaven bag væksthuset, og indtil jeg ser hvad den har tænkt sig, bliver den til lathyrustræ.25 kommentarer:

 1. Wauhhh, det er godt nok blevet pænt og "luksuiøst". Der er til mange gode timer i det køkken.

  Glæder mig til at se dig i Kolding.

  Regnvejrshilsner
  Birgitte

  SvarSlet
 2. Det ser så flot ud. Det kan I få meget glæde af.
  Vi gravede en "død" ptelia op, da vi fik den op spirede den fra roden, så den blev plantet igen.
  Vi ses i Kolding.

  SvarSlet
 3. Hvor bliver det altså godt!
  Jeg kommer desværre ikke til Kolding i år, men jeg håber, I andre får en rigtig dejlig dag - og sørg nu for at få taget en masse billeder :-)
  Knus Signe

  SvarSlet
 4. Hvor bliver det bare dejligt derude i jeres nye udekøkken. Håber på mange gode timer der og på en dejlig mild sommer. Hvis der skulle vise sig en byge (og det skulle der jo nok) så er i helgarderet, kan jeg se.

  Jeg kommer heller ikke til Kolding, desværre. Min mor skal opereres i knæet og jeg skal passe min demente far så længe.

  Men rigtig god tur - håber du får noget godt med hjem. Både gode minder og noget godt til dit nye bed.

  SvarSlet
 5. Det yder rigtig dejligt det du skriver, men lige nu kan jeg desværre ikke se billederne og det er altså en skam, for jeg ved hvor flot jeres for abejde har været så jeg glæder mig til at det bliver min tur til at kigge med ;)

  SvarSlet
 6. Ja nu begynder det da rigtigt at tage form, så varer det ikke længe inden der kan kokkereres, hvor bliver det dejligt for jer ;o)

  SvarSlet
 7. Jeg skal da love for, at det ligepludseligt er gået stærkt.
  Et velfungerende udekøkken, ville heller ikke være af vejen her. Der er ikke noget så hyggeligt som mad i det fri.
  Turen til Kolding, kommer jeg heller ikke med på, desværre, men jeg glæder mig til billedstormen;-)

  SvarSlet
 8. Flot stil og dejlig beplantning omkring udekøkkenet!
  Tillykke med de 200 læsere, du har også altid mange gode indlæg, så det forstår jeg godt.

  SvarSlet
 9. Hej Lene.det ser da bare supergodt ud.der skal nok blive lavet mange gode ting.mit nordens oliven ,som jeg købte for 2 mdr.trives heller ikke særligt godt-super ærgeligt
  Men smukt ser det ud i din have. Hilsen jette(mit lille gods)

  SvarSlet
 10. Hvor ser jeres udekøkken lækkert ud - dejligt med både tag og læ. Mon ikke det kribler for at tage det i brug. Udekøkken er også på tegnebrætter for denne sommer her hos os, så dejligt at blive inspireret lidt ;o).

  SvarSlet
 11. ih du milde drommedille :0) Det ser jo bare super godt ud Lene......det bliver et helt fantastisk køkken med køkkenvinduer og det hele - super godt.

  Kan godt lide tanken om at der er levnet plads til lidt godter fra Kolding - glæder mig til at møde dig ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 12. Det ser fantastisk godt ud - der er vist ved at være mode i den sorte farve rundtomkring - det ser også bare flot ud. En lyserød rose vil helt sikkert pynte flot om ad den sorte væg.

  Glæder mig til at møde dig i Kolding.

  Ulla

  SvarSlet
 13. Hej Lene.. Hvor ser det bare godt ud! Det er jeg sikker på at i bliver rigtig glade for! :-)

  SvarSlet
 14. Hvor ser det godt ud, og vinduerne er da blevet super gode. Hvor kommer I til at nyde at stå der ude og lave en masse dejlig mad. Bon apetite

  SvarSlet
 15. Hvor ser det godt ud det rykker virkelig med sådan en fælles arbejdsdag:) Din prydpære passer supergodt til hjørnet og den anden bliver fin som lathyrustræ:o) Jeg har smidt mit ud, troede længe at den ville skyde længere nede, men nej - øv. Jeg må konstatere at træer i krukker ikke er min spidskompetance for mint figentræ gik samme vej og mine to pileflet træer er godt på vej til at opgive ævred.
  Nu skal vi snart på tur og jeg glæder mig og er spændt på hvad du finder på at tage med hjem fra Kolding:O

  SvarSlet
 16. Det ser smadderhyggeligt ud - det er pænt og totalt nice som de unge ville udtrykke det. Virkeligt godt håndværk. Det skal I nok blive glade for. Kommer også til Kolding. Det kan være vi ses.

  SvarSlet
 17. Wauh, endnu et super flot stykke arbejde fra jer. Det er nu altså en rigtig god ting med de der arbejdslørdage.
  Vi ses i Kolding
  Hilsen Susanne

  SvarSlet
 18. Så fint det blev!!!
  Mariana

  SvarSlet
 19. Hvor er det blevet godt, Lene! Dejligt at kunne følge med i dit projekt :-)

  SvarSlet
 20. Hej Lene

  Det er et flot design, I har der har lavet og stablet op. Superdejligt. Lige min smag.

  Mht. din lyserøde rose, tror jeg du får en invitation lige i hovedet af mig, så du kan komme og se mine roser, når de blomstrer. Der er 99999999 knopper i dem alle. Jeg har flere lyserøde klatreroser: St. Swithun, Giardina, Awakening og den aggresive Arvensis Splendens. Mme Alfred Carrière kender du jo, men den er nu også mere hvid. Jeg har også plantet den forholdsvis nye Austinrose The Wedgwood for et par uger siden, men den er endnu kun en jordfræser :0) Tror du skal have en Awakening ;-)

  SvarSlet
 21. Tak for de pæne ord om udekøkkenet. Det bliver skønt, når det er helt færdigt, men det er skam allerede taget i brug. Vi har et gammelt gasbord, hvor gasblusset står på, så der bliver steget og braset derude næsten hver dag.

  Nette: Det skal ikke være Awakening - dem har jeg to af ved portalen ind til haven, men jeg kommer meget gerne og nyder synet af dine, når de blomstrer. Sjovt nok var jeg på planteskole i Roskilde i onsdags, og der kiggede jeg på Giardina - den har jeg aldrig hørt om før, men den så dejlig ud.

  SvarSlet
 22. Kære Lene,

  stort tillykke med dit overlækre udekøkken. Hvor ser det fantastisk ud. Der vil I komme til at tilbringe mange skønne og uforglemmelige kvalitets-timer. Hvor må det være pragtfuldt at ha` sådan et sted.

  Grønne knus og kærlige tanker

  SvarSlet
 23. Lene, Jeg plantede Giardina meget sent på sæsonen sidste år. Den står jo i området, hvor syrenmonstret stod, og den fik jeg først fjernet sidst på sommeren. Den står i et stativ, er ikke så høj endnu men har mange store knopper. Jeg så et eksemplar i blomst på Aldershvile sidste år, og faldt pladask for den. Det lykkedes mig i første omgang at få mig kæmpet ud fra stedet uden den, men jeg vendte tilbage, da syrenen var væk. Store kuglerunde blomster med duft og i den mest henrivende lyserøde farve :-) Jeg har læst mig til, at den bliver 3-4 meter.

  SvarSlet
 24. Hvor ser det godt ud, Lene - så smukt! Når temperaturen stiger nogle grader, bliver det alle tiders dejlige sted at lave mad.

  SvarSlet
 25. Nøøøøj det ser godt ud... virkelig :)
  Og nordens oliven står da bare perfekt der... det blir spændende med den myrebefængte, hvad den bestemmer sig for :)

  Ha en go aften...

  SvarSlet