torsdag den 3. marts 2011

I stedet for kage!

Jeg har her til morgen læst i Børsen at EU ventes at godkende sødemidlet steviosid, og at forskere vurderer at det vil få stor betydning for folkesundheden.

"Steviosid er udvundet af planten Stevia rebaudiana, som mange danskere allerede dyrker som prydplante i haven. Med et kalorieindhold på nul og en sødeevne der er 400 gange større end sukker, kan steviol glycosider erstatte sukker, sødestoffer og syntetiske fødemidler." skriver de videre.

Billederne er lånt fra nettet

Jeg må hurtigst muligt få fat i sådan en plante. Tænk hvis man - når sukkertrangen melder sig - kan gå ud i haven, plukke et blad og gnaske løs :) Det ville da være skønt.

9 kommentarer:

 1. Hvis det er rigtig så et godt alternativ. Men jeg høre heldigvis til dem der ikke har en sød tand.

  Ha' en dejlig dag :-)

  SvarSlet
 2. Takk for at du minnet meg på det, Lene! Denne har jeg helt glemt å bestille. Det var et lengre innslag på norsk tv i fjor sommer om denne planten. Det skal visstnok svært lite til for å få søtsmaken man er på jakt etter. Det blir spennende å prøve! Ha en flott dag:) Cathrine

  SvarSlet
 3. Man kan endnu kun få frø, men i maj/juni kommer der "færdige" planter, så jeg må huske at bestille dem til den tid.

  SvarSlet
 4. Jeg dyrkede Stevia for et par år siden. Den er så ekstrem sød, at du ikke bare gnasker et blad, når du bliver sliksulten må jeg bedrøve dig med :)

  SvarSlet
 5. ÆV :) Det regnede jeg nu heller ikke med, men tanken er meget sjov!

  SvarSlet
 6. Jeg havde samm tanke sidste år og den er ganske rigtig sød at spise. Jeg prøvede den af i madlavningen og fandt ikke ud af hvordan det søde trækkes ud af planten. Jeg har derfor bestemt mig for, ikke at købe planten igen.
  Jeg er spændt på at høre dine og andres erfaringer med planten, for tanken om nul kalorier og erstatning for syntetisk sukker, den kan jeg også rigtig godt lide :-)

  SvarSlet
 7. Hej Lene

  Jeg har 2 af slagsen i min havestue. Inspireret af dit indlæg har jeg også skrevet om den i dag.

  SvarSlet
 8. Spændende, det vil jeg gerne høre mere om!!!

  SvarSlet
 9. Hej,
  Jeg har også skrevet en del om planten på min hjemmeside: http://steviawiki.dk

  Der er også et indlæg omkring godkendelsen fra EU :)

  SvarSlet