torsdag den 10. januar 2013

Opgradering af skur

Jeg ønsker mig et havehus - sådan ét med store vinduer, der slipper en masse lys ind. Et havehus, der er isoleret så jeg, ved hjælp af en lille "varmer", kan holde det frostfrit. Et havehus til at opbevare de sarte træer og planter i, bl.a. mit elskede citrontræ. Og ikke mindst et sted, hvor vores 2 katte, der er udekatte, kan bo om vinteren.

Jeg tænker at vores gamle, kedelige skur på 9 m2 må kunne bruges til dette formål. Vi må nemlig ikke bygge mere på grunden, og vi har i forvejen fået dispensation i forbindelse med byggeriet af vores væksthus.


Som skuret er nu, er det bare en skal af brædder og med tag af trapezplader. Jeg ønsker mig fast tag, store sprossevinduer og en rigtig dør, måske også af glas.

Det skal males hvidt indvendigt, og på den modsatte væg af vinduerne skal der være hylder fra gulv til loft til opbevaring af alle mine haveting - ÅH, hvor ville det være skønt med sådan et havehus!

Og hvor skal så alt lor... være. Tja, man kunne jo begynde med en oprydning, og så er der jo også lige den "mindre" detalje, at min mand skal være med på idéen!

Men indtil jeg får ham overbevist, og til brug for dette, vil jeg tage et billede af skuret, og så sætte mig og lege med et tegneprogram.

Kan I se det for jer? Jeg vender tilbage med mine planer, når jeg har fundet ud af tegneprogrammet.

31 kommentarer:

 1. Ok ja jeg kan snildt følge dig. Det vil jeg håbe, at manden din så også kan!
  Men når du nu får tegnet det op, så kan det jo være, at ideen kan sælges. Fin indpakning hjælper altid.

  SvarSlet
 2. Jo, Lene. Jeg kan sagtens forstå dig. Tror snart jeg skal omdøbe dig til Projektlene. Jeg NÆGTER at blive storbruger af hverken FB eller Pinterest, men en nabo gjorde mig opmærksom på et Pinterest link, hvilket fik mig til at gå på Pinterest og søge "potting shed". Prøv du det. Hahahaha.

  Og så forresten. Hvordan går det lige med de nye bed planer? Mon. Hvad sker der lige med dem?

  SvarSlet
 3. Ta Ta, et styks "lidelsesfælle" her.
  Drøm:
  - Konvertere del af garage, som nu er skur til "orangeri, regnvejrshyggested, plantecentral osv"..

  Problem:
  - En mand der næsten bliver turkisgrøn i hovedet, når jeg hvisker lidt i krogene om endnu flere projekter på min grufuldt lange liste (altså, jeg synes den er vidunderlig...).
  - Børnesager som barnevog, klapvogne og cykler, som jeg ikke lige har godt bud på hvor så skal bo om vinteren, når havemøblerne fylder garagen ud...

  Kan finde mindst 20 gode grunde til omdannelsen, men lige nu mødes de mest med tavshed...rungende tavshed;0)

  Held og lykke hos dig - overtalelsesfif modtages gerne...

  Mange hilsner fra
  Katinka

  SvarSlet
 4. @ Katinka, Tante Grøn foreslog på et tidspunkt at man kunne lave en lækker dessert, og mens den blev spist, kunne man så begynde sit projekt med at sige: "Skaaaatt......"

  SvarSlet
 5. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 6. Hej Len.Kan forstå dine planer.Det kan blive et super flot planteskur.Har også sådan et skur hvor der er alt fra cykler-grill-havemaskiner-og alverdens andre ting.
  Heldigvis har jeg en udestue foruden mit drivhus,som jeg bruger som opbevaring af følsomme planter her om vinteren.Det er ikke opvarmet,men trods alt varmere end drivhuset.Jeg lægger fiberdug over når der er for meget frost.
  Håber du kan få manden overtalt.God dag knus Jette

  SvarSlet
 7. Jeps, jeg kan også sagtens følge dig, men kender udemærket til det med manden der bliver træt bare man starter en sætning med "Jeg tænkte på......." :o)
  Her hos os er svigermor lagt på is (ikke af mig, af manden) siden hun gav mig "Vis mig dit drivhus" i julegave. For lige siden har jeg jo talt om det drivhus vi nødvendigvis må bygge og jeg har endda allerede fundet materialerne......så hvad er problemet, vi kan da bare gå i gang.....
  Måske skulle alle vi kvinder med alle vores store planer simpelthen lave en turne og gennemføre projekterne hos hinanden. Så kan mændene sidde måbende tilbage og undre sig over hvorfor vi ikke havde brug for dem. :o)
  Mange hilsner

  Trine

  SvarSlet
 8. Hej Trine,
  Godt brølt :)))))

  SvarSlet
 9. Nette: Ro på, Rom blev ikke bygget på én dag - men det kommer til foråret :)

  I øvrigt mener jeg ikke det var Tante Grøn, men Marlene fra Mors, der sagde det med SKAAAAAT ..... :)

  SvarSlet
 10. "Rom"? Nej. Men nu taler jeg ikke om Italiens hovedstad. Blot om et better bed i græsplænen.

  Ved nærmere eftertanke tror jeg nok, at du har ret i, at det var Marlene :0)

  SvarSlet
 11. Kære Lene (og Katinka pg Trine og.. Og...
  Jeg er med på vognen. Samme drømme, samme dilemmaer (men skygge ved min garage)

  Måske skal planen 'bare' organiseres?

  SvarSlet
 12. Jeg er frisk og pt klukkende;0)
  Dejlig eftermiddag fra "medlem af klubben";0)

  SvarSlet
 13. Det kommer til å bli så fint!! Gleder meg til å se. Og visst du ønsker deg purpursolhatt på forsiden, kan du plukke noen på min blogg idag, der er det noen av dem :)

  SvarSlet
 14. Hej Lene
  Spændende projekt, som jeg glæder mig til at følge med i. De bedste hilsener
  Kirsten

  SvarSlet
 15. Hejsa. Uha ja, jeg kan sagtens følge dine planer, det lyder vildt godt. En rigtig god idé. Jeg glæder mig til at se dine tegninger. Jeg forestiller mig noget i hovedet, men måske tegner du det helt anderledes!

  SvarSlet
 16. Jo jeg kan sagtens visualisere det for mig (lidt a la Fru Krulls) og jeg glæder mig til at se dine visualiseringer;))
  Mon ikke du får Søren med på ideen - den med kagen er da ikke dårlig.
  Jeg vil dog sige at dit skur ikke nødvendigvis bliver varmere end dit orangeri så du skal tænke lidt isolering ind hvis du skal holde det frostfrit.

  SvarSlet
 17. Jeg kan se det for mig.
  Og mon konen ikke også får sin vilje;-))

  SvarSlet
 18. Lisbeth, det ER meningen at det skal isoleres, men som sagt skal Søren jo lokkes først :)

  SvarSlet
 19. Ej hvor kunne det blive godt, tegn endelig. Selvfølgelig vil din mand da gerne lave projektet sammen med dig, jeg kan da ikke tro andet. Det kan da blive helt fantastisk godt med sprossede vinduer, jeg kan da lige se det for mig :-)
  K.H. Anette fra Fru Pedersens have

  SvarSlet
 20. Hej Lene.
  Jeg ser det allerede for mig nu, inden du har tegnet og forklaret. Jeg havde en lignende drøm om vores gamle, faktisk faldefærdige udestue. Den skulle isoleres, have tagpap på taget og store sprossevinduer og dobbelt sprossedør. Manden var med på drømmen, og vi var enige om, at vi på den måde kunne udvide stuen. Men økonomien spænder ben, så nu er vi blevet enige om, at frem for at se på det gamle skrammel, så hiver vi det ned, og anlægger have ude foran vinduerne. Men dejligt hvis du kan realisere drømmen. Jeg krydser fingre for dig, og glæder mig til at se din tegning, og det færdige resultat, når du har overbevist din mand:-) God tegnelyst.
  Venlig hilsen Malene

  SvarSlet
 21. Jeg må lige vende tilbage, for siden jeg læste dit indlæg her i går Lene har jeg jo pludselig fået en genial ide mere.........jeg har jo også sådan et skur hvor det kunne være perfekt at indrette vinteropbevaring, sådan et der er delt i to og hvor den lille del ville være perfekt at sætte nogle vinduer i, isolere og så lade pelargonierne overvintre derinde. Så du fik lige sat nogle tanker i gang - tak for det! Og jeg skal nok lade være med at fortælle manden hvor ideen kom fra.........:o)
  Hvis du ikke skulle kende det så er www.genbyg.dk i øvrigt et perfekt sted at købe brugte materialer til den slags projekter.
  Mange hilsner
  Trine

  SvarSlet
 22. Ja kom bare i gang, skøn idé.
  At tegne det, kan jo gøre det så delikat, at selv din mand køber idéen.

  SvarSlet
 23. Trine skrev:

  ´Måske skulle alle vi kvinder med alle vores store planer simpelthen lave en turne og gennemføre projekterne hos hinanden. Så kan mændene sidde måbende tilbage og undre sig over hvorfor vi ikke havde brug for dem. :o)´

  Smiler. Minder mig helt vildt om en dansk bog, der hedder ´pigestorm´. En gammel en, rigtig sjov.

  SvarSlet
 24. Åja, det hørtes flott ut! Følger spent med for å se når dine drømmer og planer kommer frem i hagen! Så spennende. Jeg har også hagestuedrømmer for min hage...sliter også med en man som ikke vil.....

  SvarSlet
 25. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 26. Jeg kan også sagtens se det for mig, men argumenterne og det lille problem med alt lor... venter jeg spændt på at følge lidt nærmere;O)
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 27. Det vil blive intet mindre end fantastisk!!!! Lav en afstemning på bloggen.... he-he... ;o)

  SvarSlet
 28. Skønnere kan drømme ikke blive....... manden bliver du simpelthen nødt til at smørre - for selvfølgelig skal dit skur forvandles til et lille havehyggepalads til både dig og dine planter. Go for it girl ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 29. Hej Lene,
  da jeg sà din idè + garagen,
  kom jeg straks i tanke om et
  par 'huse', jeg har set i
  Claus Dalbys bog 'Vis mig
  dit drivhus', sà hvis det er
  dig muligt at fà 'fat' i bogen,
  sà pròv at kigge pà side 42 og
  334 (plus sikkert mange andre
  sider!!!)
  Nàr jeg ser ALT det flotte du/I
  har lavet i Jeres have, er jeg
  sikker pà det ikke tar' dig
  lang tid at fà overbevist din
  mand !

  Hilsen Kia (fra Italien)

  SvarSlet
 30. Haha håber du får manden med på idéen. det lyder som en super plan, kan allerede se det for mig - en dobbelt sprosset glasdør kunne være skønt. Jeg kan anbefale bogen Potting Places, den bugner af skøn inspiration:

  http://www.amazon.com/Potting-Places-Practical-Gardening-Workspaces/dp/B000H2MA54/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1358186381&sr=1-1&keywords=potting+places

  Held og lykke med projektet!
  Kram Helle

  SvarSlet