mandag den 17. september 2012

Potter i massevis

Jeg har travlt med er at potte småplanter op. Jeg skal nemlig på loppemarked på søndag hos en veninde, og her skal jeg bl.a. have planter med.Det er første gang jeg skal prøve at sælge nogle af mine overskydende planter, og jeg er meget spændt på hvordan det skal gå. I bedste fald kommer jeg hjem med lidt klingende mønt i lommen, og i værste fald kan jeg forære planterne væk. Omvendt vil det være rart at sælge noget, så der er lidt ekstra til efterårets investeringer i haven.

Der skal nemlig ske en del i haven i dette efterår. Jeg har ikke været helt tilfreds med flere af mine staudebede i år. Der har været dumme huller efter de mange valmuer  - se evt. indlæg her - og det er ikke lykkedes mig at udfylde dem ordentlig. Derfor forestår der en del gravearbejde og flytten rundt med stauderne.

Det ser lidt tyndbenet ud!

Også her!
De 2 billeder ovenfor er taget for et par dage siden, og flere blomster er ved at være færdige, så det gør jo ikke helhedsindtrykket bedre.

I øjeblikket går jeg tur i haven, bevæbnet med min lille notesbog, og skriver ned hvad der skal flyttes. Jeg har bemærket min mands trætte blik, når jeg indvier ham i mine planer. Han har indset at han bliver involveret; jeg dirigerer og han graver!

15 kommentarer:

 1. Jeg håber, du får succes med plantesalget :) Selv har jeg taget på plantemarkeder med mine overskudsplanter i årevis, og det er simpelthen så sjovt og hyggeligt!

  Man bliver aldrig færdig med haven; der er altid et eller andet, der ikke liiiige fungerer, planter der dør, planter der bliver for voldsomme etc. Jeg synes, det er noget af det sjovesete i haven: at "møblere" rundt og plante nyt og - oh fryd - at have et helt nyt og jomfrueligt bed at fylde planter i ;-)

  SvarSlet
 2. Kære Lene,

  hvor bliver det spændende med dit plantesalg. Det ville ikke være så ringe, om dit planteoverskud kunne konverteres til nye uundværligheder fra planteskolen.

  Selv drømmer jeg også om at få tid til min lille vejbod næste år igen. Det er simpelthen så hyggeligt og meningsfyldt.

  Jeg kender godt det der BLIK, du omtaler:o) Jeg er begyndt at gemme min notesbog....den skal langt væk fra Syrenprinsens åsyn, da han ellers begynder at få tics. Man skal heller ikke fortæller mændene om alle ens planer på een gang:o)

  Held og lykke med projekt staudehave og plantesalg.
  Mine "Lene Havelåge Verbena Hastata" strutter af sundhed. Jeg er MEGET MEGET glad for de planter, du var så sød at forære mig. Tusind tak endnu engang.

  Grønne knus

  SvarSlet
 3. Hej Lene.Jeg kender udemærket til dit problem med staudebedene.Mine bede mod syd ser heller ikke godt ud mere.Men vi er igang med en større sag i baghaven med tre nye bede.er færdig med det hvide/gule bed.Så lige nu er manden ved at grave min opstammede parykbusk op.Du kan se det nye bed i mit indlæg.Held og lykke med dit plantesalg Knus Jette

  SvarSlet
 4. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 5. Ditto her, jeg går blot og graver og roder og regerer selv. Lige nu venter jeg på hvornår det er tid til at flytte roserne.
  Og jeg kender det godt, det uforløsende følelse af at noget (meget) ikke fungerer sammen, breder, gror for meget eller for lidt.
  Uha...HELD og lykke med det kreative, never ending havearbejde.
  Knus herfra.

  SvarSlet
 6. Jeg prøver også at tænke dækning af huller i højsommer-bedene, jeg gider ikke så godt plante sommerblomster, så det skal helst være stauder, der kommer igen år efter år. Et af problemerne er at jeg har Digitalis i mange bede (elsker dem) - og de store blade giver ikke meget plads til naboerne. Held og lykke med plantesalget.

  SvarSlet
 7. Held og lykke med dit plantesalg. Hvis det ikke bliver pekuniært berigende, bliver det helt sikkert berigende på andre måder. Det et altid rigtig hyggeligt at deltage i plantemarkeder. Der er altid masser af havesnak ;-)

  SvarSlet
 8. Pas på med det der med at tage på plantemarked............man bliver helt bidt af det, for hvor kan man ellers møde SÅ mange sjove, inspirerende havemennesker der gerne vil høre om netop de planter man har i sin bod?? Jeg tager afsted 3-4 gange årligt og har overskuddet i en lille dåse, som kun bliver taget frem når der skal nye investeringer til i haven. Og det er skønt at kunne "bytte" sit eget overskud til noget andet man slet ikke kan undvære..........
  Herhjemme bliver manden så træt når jeg udtaler en sætning der starter med "Vi skal også lige have styr på.......", så ved han nemlig godt hvem der står for det hårde arbejde. :-) Men lige netop det med at flytte rundt i bedene får han nu ikke lov til - det er jo som at lukke en elefant ind i en glasbutik! :o)) Så her er jeg selv i gang og har også en hulens masse der skal graves og flyttes........men en dejlig proces er det, så det gør ikke noget.
  Mange hilsner
  Trine

  SvarSlet
 9. Hvor ser det dog godt ud med alle de fine småplanter - så fint og organiseret i fine kasser - jeg er sikker på at der bliver rift om planterne. Det lyder spændende med det loppemarked, kan man læse om det et sted?
  Jeg har også nogle dumme huller som opstod efter de tidligblomstrende - jeg noterer ikke, men alle ideer hober sig op i hovedet og må ud så her lægger Flemming også et træt øre til:o)

  SvarSlet
 10. Sørens også - lige den weekend hvor vi IKKE skal på landet. Det havde ellers været sjovt og hyggeligt at kigge indenfor på loppemarkedet og hilse på dig og din veninde. Måske skal vi lige genoverveje, hvor vilde vi vil være til festen om lørdagen:-)

  Jeg går også rundt med notesblokken. Der kan altid finjusteres :-). Håber du får et godt salg så hullerne kan fyldes op.

  /Birgitte

  SvarSlet
 11. Dejligt med planer men de mænd er ikke altid nemme af få til at makke ret ;0)

  SvarSlet
 12. Det er ikke et plantemarked jeg skal til, men derimod et loppemarked, hvor jeg skal forsøge at sælge mine planter. Loppemarkedet er på søndag den 23. september på Sjoltegården, Sjoltevej 14 ved Tappernøje på sydsjælland. Jeg tror jeg er den eneste med planter, så det bliver spændende.
  Jeg har overvejet om jeg skal prøve at få en bod på et rigtigt plantemarked, men jeg ved endnu ikke om jeg "tør" :)

  SvarSlet
 13. God fornøjelse på loppemarked. Det er dejligt at kunne glæde andre med overskuds planter.

  Jeg tror vi alle kender til det med huller i bedene. Jeg flytter også lidt rundt på planterne hvert efterår - helt perfekt bliver det nok aldrig :-)

  SvarSlet
 14. God ide og prøve om der en kommende plantemarked sælger gemt i dig. :0) det ser i hvertfald vældig organiseret ud. Held og lykke

  SvarSlet
 15. Kære Lene

  Jeg håber, at du giver os en opdatering efter loppemarkedet. Sjovt at følge med. Det kræver trods alt en del arbejde, at gøre plantebabyerne klar.

  Jeg har flere gange været imponeret over dit ordenstalent. Dit excel skema over dine planter skal jeg sent glemme. Forstår ikke helt det med din utilfredshed med dine bede. Sidste år var de da flotte! Hvad er der lige sket mon? Du skulle have alle muligheder med dit drivhus og orangeri til at lave små dejlige sommerplanter for en slik. Cosmos og meget mere ville da være nogle dejligheder, som kunne overtage efter valmuerne. Not?

  SvarSlet