søndag den 2. september 2012

Miniprojektet

Jeg lovede at fortælle om det lille projekt vi havde gang i her den sidste uge af min mands ferie. Det drejer sig om vores lille gårdhave udenfor køkkenvinduet.

Den var blevet lidt forsømt og så herrens ud. Der var krydderurter, der groede som besat og væltede ud over det hele, sammen med frøsåede sommerblomster i alle flisernes fuger. Lige lidt for frodigt, så vi besluttede os for at få lidt styr på gårdhaven.

Jeg har ikke et førbillede, men her får I et "under" billede

Der var fliser næsten helt ind til soklen
 Og så til "efter" billederne


Vi plantede 3 hortensia Endless Summer - the original. De får kun morgensolen, men jeg er sikker på at de vil trives her, og jeg kan allerede se det for mig, når de fylder hele bedet ud - det bliver flot!Det ser lidt bart ud, efter at krydderurterne er fjernet, men det er skønt med 3 bede, der skal fyldes med planter. Jeg ved endnu ikke rigtigt hvad der skal plantes, men det bliver formentlig stauder. De to roser er Rose de Rescht, og  mellem dem forestiller jeg mig et lille opstammet træ med bunddække af geranium af en slags, der matcher roserne. Forslag modtages med kyshånd.


De små "rum" nederst og th. i billedet skal udfyldes med marksten. Jeg er i gang, men mangler nu sten, så jeg må ud og finde flere. Måske er jeg nødt til at køre en tur i grusgraven igen!

De gamle, grå fliser har ligget her siden vi købte huset i 1988, og de er meget slidte, så de trænger gevaldigt til en udskiftning. Men her ligger en olietank, der skal sløjfes i 2015, så derfor gider vi ikke bruge for meget krudt på gårdhaven. Men hvis der bliver plantet noget, der kan brede sig lidt ud over fliserne, skal det såmænd nok blive helt OK.

17 kommentarer:

 1. Selvom I ikke synes I har gjort så meget ved det, så er jeg helt sikker på, at det har gjort en stor forskel - jeg kan sagtens forestille mig, hvordan der kommer til at se ud, når alle "huller" er plantet til og der står smukke og frodige blomster deri.

  SvarSlet
 2. Det skal nok blive godt, når der kommer blomster i :-))

  Kan godt forstå i ikke vil til at skifte fliser nu, når der kun er 3 år til, at det hele skal graves op.

  SvarSlet
 3. Det I foreløbig har lavet, ser godt ud! Tænker også, at med sommerblomster igen, skal det nok blive fint. Eller måske også noget helt andet som stauder evt.
  Min tante havde nogle grimme fliser og hendes søn vendte blot fliserne på havegangen en omgang. Jeg troede hun havde købt nye, så det kan man altså også gøre!

  SvarSlet
 4. Hej Lene.En gang imellem skal man gå radikalt til værks.Og det pyntede da også.Rigtigt fint med de smukke hortensia.Jeg har et forslag til et lille opstammet træ.Jeg har det to steder i haven,og man kan klippe det som man vil.Det en pil som er rosa/sart grøn-Hakuro Nishiki.Du kan se den på mit indlæg fra d.14/6.Håber du kan bruge mit råd.
  Vi knokler selv i haven.Har lige fældet et træ og opstammet en thuja og min flotte parykbusk,der skal i mit nye bed(se nyt indlæg)
  God arbejdslyst med stenene Jette

  SvarSlet
 5. Kære Lene - din lille perfektionist

  Hvor har I været flittige. Ikke noget med at sidde i en liggestol med avisen i sin ferie og nyde en kølig drink til jer. Næ. Haveprojekter. Det ved man hvad er!

  Det bliver SUPERflot med den række vidunderlige hortensiaer og dine mikrobede mellem fliserne taler også til mit cottagehjerte <3

  Mht. et træ med storkenæb neden under. Øh... jeg ved du har haft lidt dårlige erfaringer med nordens oliven, men et opstammet et af slagsen med noget hvidt og lysegult neden under. Ville det ikke være småpænt?

  SvarSlet
 6. Det blev rigtigt rigtigt flot, skal lige sige:)
  Foreslag til Rose de recht: storkenæb Rose Clair- blomsterrig, frodig, farven rosapink klæ'r rosen.
  Opstammet træ? Måske dværgsyren med en stamme på 120 cm? de er ikke just at få fat i, bestil ved din planteskole.
  Eller vælg noget opstammet stedsegrønt, såsom liguster. De er dyre og ikke ret høje (ca 1 m), men flotte om vinteren.
  Eller drop træet, det ser rigtigt fint uden.
  Tak fordi du deler med os!

  SvarSlet
 7. Fint blev det med Hortensiorna!!
  Mariana

  SvarSlet
 8. hej Lene..sikke et fin projekt i har været i gang med..flot resultat.

  SvarSlet
 9. Super fint projekt i haven. Gad jeg ikke havde arbejde i de dage hvor solen skinnet mest, så jeg kunne ordne min have. Nu er det vel for sent det er efterår. Jeg prøver lykken igen til næste sommer

  http://gulvafslibning.co/

  SvarSlet
 10. Kære Lene
  Det bliver vel nok flot. Jeg tror at du blive lykkelig for hortensiaerne og de holder jo af skygge så pladsen er perfekt. Og hold nu op det bliver smukt med marksten i hullerne.
  Jeg synes også at det er en god ide med et lille træ, men hvilket, spørger du. Det er jo smag og behag - jeg er SÅ glad for de 2 blodblommer jeg har plantet, synes at de bryder alt det grønne så smukt.

  SvarSlet
 11. Det skal nok blive godt. Det i har lavet indtil er da rigtig fin.
  Ha` en dejlig aften.

  SvarSlet
 12. Hej Lene.
  Det ser bare rigtig godt ud. At fliserne har lidt patina gør ikke noget, det bliver jo ikke dem der tager al opmærksomheden, og netop de gamle betonfliser, er tit de flotteste at kombinere med pigsten. Hvis det er en cottagehave du vil opnå, er det netop også et plus med genbrugsmatrialer. Det er en fantastisk hortensia du har valgt. Den bliver jeg også nødt til at eje, er helt vild med den! Det ser rigtig godt ud, at I har valgt at ligge fliserne på skrå, og at I har brudt det op med plads til masser af frodighed. Jeg har et forslag til et af firkanterne, hvor du kunne plante sart lyserøde lupiner. De ville matche dine hortensia rigtig godt. Jeg har lige set billeder af sådan én på Helle fra Blomsterhattens blog. Den bedste geranium i min egen have, er den der hedder Rozanne. Jeg har et billede på min blog, hvis du ikke kender den. Den står også sammen med Rose de Rescht i min have og de er rigtig flotte sammen. Rozanne blomstrer frodigt hele sommeren med blå-lilla blomster.
  Venlig hilsen
  Malene

  SvarSlet
 13. Skøn hortensia Lene. Der er stil over det.
  Kugleacacie, var det noget? Jeg er så glad for mine. De er søde også selv om de ikke har blade synes jeg. Ellers kunne du jo prøve at lave en variegeret have med hvidt, hvad med hvid pileurt, hvid silkepæon, hvid knopurt evt. den med lilla midte, måske variegeret hosta, sølvlys, hvid skabiosa, hvid aksærenpris veronica spicata?, hvid måske nogle trædebregner i hullerne? De lukker pænt og er flotte hele året.

  SvarSlet
 14. Skøn gårdhave Lene....og så elsker jeg jo dine gamle fliser med patina - ved du ;0) det bliver godt når der er plantet og det vokser frem igen til foråret.

  Jeg tror jeg ville forsøge mig med en buksbom kugle i et par af hullerne og så en dyne solhatte - gerne white swan og coconut lime i skøn forening ;0)

  Eller måske tæppepileurt der står så smukt det meste af året ;0)

  SvarSlet
 15. Hej Lene, det har godt nok pyntet på gårdhaven og de smukke hortensia er bare prikke over i'et op ad den hvide mur.

  Du har fået mange gode forslag til planter. Som følgeplante til Rose de Rescht ville jeg vælge ger.Rozanne, den blomstrer også længe og har en dejlig farve.

  ----

  Fantastisk blommehøst, du får travlt, men helt overdådigt...

  Skønne billeder fra Toscana, det er altid dejligt at "komme med på rejse".

  Ulla

  SvarSlet
 16. Det er da blevet rigtig flot Lene med de fine hortensia og sjov detalje med at lave bede på skrå ned i fliserne.

  Det er da blevet rigtig godt.

  SvarSlet
 17. Hei Lene:)
  ja disse prosjektene våre...det plopper opp akkurat når vi tror vi er i mål:))
  Men det er gøy da:))
  Ditt siste prosjekt ser vikelig flott ut..og jeg elsker hortensia...jp større jo bedre:))
  Nyt høsten i din nydelige hage:))

  SvarSlet