onsdag den 20. april 2011

Absolut det sidste om jern i haven.....

... tror jeg nok :)

Jeg vil lige vise hvad vi lavede hos vores naboer sidste år
Det lille lave hegn er flettet af 6 mm rustne jernstænger omkring 10 mm jernstænger, der er banket GODT ned i jorden. Smaddersjovt og nemt at lave.

Det blev lidt pebret i pris, men til gengæld holder det jo nærmest evigt.

Vi lavede det på en arbejdslørdag. På den lille vej, hvor jeg bor (5 huse og en mølle), er vi 3 par der 3 gange om året mødes hos hinanden på skift. Vi starter kl. 10.00 med Gammel Dansk eller Fernet Branca, og derefter bliver arbejdsopgaverne fordelt. Man må ikke sige nej til en opgave - man er slave for en dag! Hadeopgaven er maling af vinduer.

Der bliver knoklet igennem kun afbrudt af frokost, som regel i det grønne, og om aftenen venter en rigtig god middag.

Det er utroligt hvad vi har udrettet af ting gennem årene; vi har bygget diverse overdækninger, opsat hegn, betrukket møbler, ordnet have, malet carporte og udhæng, malet lofter og vægge, bygget plantekasser, slebet og malet havemøbler, syet gardiner osv. osv.

I "gamle dage" var vi alle seks fit for fight, men efterhånden som alderen trykker med ondt i ryggen, dårlige arme og andre skavanker er der nogle begrænsninger for vores formåen. Det prøver vi dog at tage hensyn til, men alligevel sker der ting og sager når vi går i gang.

Når vi sidder der med vores gin og tonic snakker vi ofte om hvor længe vi kan finde på arbejdsopgaver, men foreløbig er det gået meget godt. Der er jo altid noget at lave med hus og have.

I øvrigt mødes vi også en fredag om måneden på skift hos hinanden til madklub, ligesom vi én gang om året har et arrangement "ud af huset", som vi også skiftes til at stå for. Det varer ikke længe før de sidste unger er fløjet fra reden, og allerede nu kan det være svært at samle 13 mennesker en fredag aften, så som regel er der kun os "voksne". Men det er nu hyggeligt nok!

Det er tre gode traditioner, som vi vil holde fast i længe endnu.

Rigtig god påske til alle!

13 kommentarer:

 1. Hej Lene.
  Sikke fint hegn ... og fed idé med jeres må-ikke-sige-nej-til-opgave-tradition :-)
  Ha' en skøn påske.
  Kh Lone

  SvarSlet
 2. Jeg læser gerne om jern i haven. Smukt smukt hegn , og en fin blog,du er tilføjet blandt de faste ;o)
  God påske
  Lis

  SvarSlet
 3. Sikke en hyggelig tradition. Det bliver altid sjovere, når man er flere om opgaverne, og de tilhørende festligheder hjælper sikkert også på arbejdsglæden.

  SvarSlet
 4. Fantastisk jernhegn, det er godt nok flot. Godt fundet på, kom du bare med flere af den slags historier :o)
  Sandelig også en fin nabosamhørighed I holder jer, sikke en dejlig måde at hjælpe hinanden på og samtidig få noget hyggeligt ud af det.

  SvarSlet
 5. Ett sånt snyggt järnstaket ni gjorde. för min del kan du visa MYCKET mera järn... är så bra att få inspiration tycker jag.

  Så trevligt ni verkar att ha där bland dina naboer...

  Kram Anna Vattenkanna

  SvarSlet
 6. Sikke dog en god tradition med de arbejdsdage blandt jer naboer.

  Meget smukt jernhegn I fik lavet.

  God påske.

  SvarSlet
 7. Jeg læser nu gerne om jern :-) Tror nok, jeg har den samme forkærlighed for jern (også fordi jeg har mere eller mindre fri adgang til jern), som du har - kan godt lide, at det ruster - og så falder det så fint ind i resten af haven. Dit hegn har ihvertfald inspireret :-)

  KH Gittemay

  SvarSlet
 8. Godt fundet på, Lene. Tror jeg vil kalde dig Jernladyen fremover :-)

  SvarSlet
 9. Det ser superlaekkert ud hvad I har lavet i jern! Sjov idé :o)

  Önsker dig en rigtigt god påske!
  Knus
  Ulrika

  SvarSlet
 10. Så fint!

  Glad Påsk!

  Kram Marie

  SvarSlet
 11. Det var da et dejligt og meget inspirerende indlæg - både med hegnet og med jeres samarbejde naboerne imellem :-) Det er måske de færreste steder i landet, hvor naboerne har SÅ godt et forhold?

  SvarSlet
 12. Herlig idee,Lene!
  Jeg er enig med Nette,jernladyen passer bra!
  Og det er jo så flott med dette rustne materialet til sarte blomster:)

  SvarSlet
 13. Hvor dejligt med sådan en nabo-ordning, det lyder både hyggeligt og praktisk. Og vis du bare mere jern - begejstringen vil ingen ende tage her, og det lykkedes mig jo også at få min mand til at svejse klematis-tårne, så nu ved jeg jo at han kan lokkes ;-)

  SvarSlet