onsdag den 13. april 2011

Så blev der snoldet igennem .....

Sidst i marts, da jeg havde fødselsdag, fik jeg i alt 3 gavekort til havecentre og i dag fik jeg brugt nogle af dem


Jeg købte lodden løvefod, lægebaldrian, rosen Rhapsody in Blue, 2 krydderurter, 3 hornvioler og 3 Dr. Ingrid pelargonier


samt ikke mindst en opstammet myrte og mit længe ønskede citrontræ.

Der er i alt 8 citroner på det lille træ
Jeg drømte egentlig om et noget større citrontræ, men da jeg så prisen kunne jeg lige pludselig godt "nøjes". Jeg læste på et skilt at citrontræet skal overvintre ved 2-3 grader. Jeg troede at det var ligesom oliventræer, der godt kan tåle et par graders frost. Men det problem må jeg løse, når det engang om laaaaang tid bliver så koldt igen!

Hvis der er nogle der har erfaringer med citrontræer vil jeg meget gerne høre om det. Foreløbig vil jeg google mig til nogle flere oplysninger.

Så mangler jeg bare at finde nogle smukke potter til myrten og citrontræet. Jeg drømmer om en firkantet til myrten.

Vi må håbe at vejrudsigten holder, så vi kan få havevejr igen i morgen, og så bliver det sidste gavekort "fyret" af.

19 kommentarer:

 1. Da jeg for 4 år siden fik et citrontræ gjorde jeg ikke andet end at vande og gøde med alm. blomstergødning. Men det fik ligesom nogle små hvide belægninger på bagsiden. Da det bredte sig til citronerne, begyndte jeg at gøre noget ved det.
  Jeg har købt speciel jord til citrus og det samme med gødning. Min erfaring ang. gødning er at gøde fra marts til oktober. Derefter 4 måneder uden. Jeg overvintrer mine citrusser i en uopvarmet udestue (vi har termoglas) og den er under jordniveau på to sider. Så der kommer aldrig frost som sådan, men dog ned til 0°
  Håber du får lige så stor glæde af dit citrontræ som jeg har!
  Lige nu er der 10 citroner og væld af blomster som dufter helt vidunderligt. Der går et år fra blomstring til frugt, men da træet har begge dele samtidig, gør det jo ikke noget!!
  Tillykke og god fornøjelse!

  SvarSlet
 2. Hej Bente,
  Tak for din kommentar. Jeg stod godt nok og "lurede" lidt på en dyr pose citrusjord og tænkte at det nok bare var et smart salgsfif, men må nok hellere få den købt sammen med noget gødning. Det skulle jo gerne holde i mange år. Jeg har tænkt på om man måske kan lave et lille "telt" til træet, og på den måde holde det frostfrit. Der må eksperimenteres. Hvordan ved man i øvrigt når citronerne er modne?

  SvarSlet
 3. En sådan trevlig födelsedagsgåva! Min erfarenhet är att det är värt att köpa specialjord för citrus och planera i. Til lykke med det fina trädet ;-)

  Kram Anna Vattenkanna

  SvarSlet
 4. Jeg går efter farven, så når mine citroner er gule bliver de plukket. Hmmm... at plukke egne økologiske citroner! Dem du har siddende på træet, ser modne ud nu, men det er nok lidt svært for dig, at høste dem endnu.
  Det kan jeg da huske fra mig selv den første gang. Så de var lige til at smide ud, for jeg nænnede ikke at plukke dem. Men jeg har lært det med tiden. Har også købt en appelsin. Den havde lækre frugter på, som vi høstede for at smage på varen. Sidste år var der ikke en blomst på. I år er den simpelthen så fyldt med knopper, som jeg forventningsfuld ser til hver dag. Det tror jeg skyldes jorden og gødningen!!
  Jeg tror, at det med at lave et telt, er en god idé. Ellers må du have den indendørs om vinteren. Eller bare når det er hård frost. Jeg har af samme grund fået en sækkevogn, så jeg kan flytte rundt på mine (2 stk.) citrustræer. Om sommeren pynter de smukt ude og de trives ved det.

  SvarSlet
 5. Det var en trevlig födelsedagspresent, fina växter du köpte! Jag har alltid önskat mig ett citrusträd men jag har ingen plats där jag kan vinterförvara ett träd så jag vågar inte testa. Lycka till med ditt träd!
  Ha det gott!
  Margot

  SvarSlet
 6. Lækkeriere, uhmm. Spændende at følge dit citrontræ, held og lykke.

  SvarSlet
 7. Tillykke med dine dejlige indkøb. Jeg glæder mig til at se citrontræet i sit rette element, nemlig dit nye orangeri :o) God fornøjelse med det hele.

  SvarSlet
 8. Hvor er det skønt at få gavekort og så gå ud og flotte sig med at købe lige de planter du gerne vil have..
  Bliver spændende med dit citrontræ. Jeg vil også gerne selv have et men venter til projekt drivhus er færdigt..
  Skønt at forkæle sig selv.

  SvarSlet
 9. Tillykke med fødselsdagen - lidt forsinket - og med de dejlige gavekort, som du da har fået brugt på fornuftig vis. Lidt til det nye drivhus formoder jeg :-)

  Ha´en god aften
  Birgitte

  SvarSlet
 10. Ja, tillykke med fødselsdagen og de gode køb! Jeg har også købt 'Rhapsody in Blue' i år, og glæder mig meget til at se blomsterne. - Flot citrontræ, du har jo et super hus til det, men det må ikke få frost. - Glæder mig til at følge dig og det nye orangeri!!!

  SvarSlet
 11. Også et forsinket tillykke herfra...skønne planter du har købt, det ser helt fantastisk ud, især citrontræet. Tænker om man skulle prøve at tage chancen med sådan et dejligt træ, og lade det stå i drivhus til de lover frost igen, og så håbe, at det kan klare en vinter indendøre i ca. 20 grader. Skal det mon stå lyst eller mørkt om vinteren?

  SvarSlet
 12. Lykken er et gavekort på et hagesenter:) Jeg har også et lite sitrontre på ca 40-50cm som jeg sådde fra et sitronfrø for snart 2 år siden. Blir spennende om det vil blomstre en dag...
  Legebaldrian var jeg og kjøpte i går,det er jo en må ha plante!
  Klem fra Ellen.

  SvarSlet
 13. Lækre ting du har købt. Glæder mig til at følge dit citrontræ.
  /Hanne Bente

  SvarSlet
 14. Desværre ingen erfaringer at dele ud af ang. citrustræ - men skønt med sådan en kærkommen mulighed for at powershoppe :0)

  Rigtig god påske Lene

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 15. Spennende å se hva du har gjort i det siste:) Nicandraen spirer som bare det! Tror alle frøene spirte, det ser i alle fall sånn ut;) Utrolig flotte stativ du har laget! Jøss! Det der vil jeg også prøve meg på:) Håper du har det bra, Lene! Cathrine:)

  SvarSlet
 16. Så heldig du er som har bursdag på denne tiden,og får gavekort på "de rette stedene":)
  Og mye fint fikk du kjøpt.
  God påske, Lene:)

  SvarSlet
 17. Det har da været en skøn shoppetur - rigtig luxus at gå der med sine gavekort i lommen:))Jeg ønsker mig også en Citrus, men holder mig tilbage gr. prisen - monikke jeg skulle ønske mig et gavekort?

  SvarSlet
 18. Det skal stå lyst om vinteren, køligt, men under ingen omstændigheder frost. Plant altid i citrusjord, køb specialgødning og så pas på....skjoldlus ELSKER citrontræer og de er næsten umulige at udrydde! Calypso fra Bayer har en nogenlunde effekt, men citronerne kan så ikke spises. Jeg har i dag kun mit til pynt, da det konstant skal vandes med gift for at holde angrebet nede. Men smukt er det :o)

  Bedste hilsner

  Flora Danica

  SvarSlet
 19. Hej alle. Jeg er også lige blevet ejer af et citrontræ. Ganskevist ikke så stort meeeen... Og den største citron er som en stor valnød. Jeg var så heldig at et af vores byggemarkeder havde forsk citrustræer på tilbud til KUN 99,- ~:-D Jeg havde brug for gode råd om gødning og sårn og det har jeg fået her. Tak for det. Ha en god sommer med masser af jord under neglene.
  Mange hilsner Stine

  SvarSlet