onsdag den 16. marts 2011

En slags vand i haven!

For at løse problemet med opsamling af regnvand fra væksthuset pusler vi lidt med tanken om at bygge et bassin af lecablokke i hele væksthusets bredde. Herfra skal der så løbe vand fra 2 nedløbsrør ned i bassinet. Bassinet skal pudses og evt. males, så det falder ind i soklens udseende, men ikke være lige så højt. Bredden bliver enten 70 eller 90 cm, afhængig af hvilken størrelse lecablokke vi vælger (hvis det skal være lecablokkke).

Jeg tror dette vandspejl kunne være rigtig smukt, samtidig med at det løser et praktisk problem.

Det skal placeres på denne gavl
I Havedrømme I af Claus Dalby har jeg - på side 10 - læst at Anne Just har lavet nogle støbte havebassiner, og der er også et fint billede af ét på side 11. Det lyder som om det er meget nemt at lave, og at man ikke engang skal grave ud til det, men blot lægge blokkene ovenpå jorden.

Her har jeg affotograferet billedet fra bogen.
Det lyder næsten for godt til at være sandt, men vi kan ikke rigtigt komme videre i planlægningen nu. Derfor vil jeg høre om der er nogen, der selv har lavet sådan et bassin eller kender nogen der har gjort det? Jeg ville meget gerne høre om andres erfaringer hermed.

Synes I at idéen er helt hen i skoven eller vil det blive rasende flot? :) 


16 kommentarer:

 1. Hej Lene

  Jeg har ikke et sådant bassin. Men for et par år siden, kort efter Anne Just død, var jeg i hendes have og så bassinet. Hendes mand Claus Bonderup gav os en vejledning på, hvordan man gør. Det er 2 A4 sider med tegninger og forklaringer. Jeg kan scanne den og sende den til dig, hvis du er interesseret. Du kan skrive til mig på mailen.
  Jeg mener også, at vejledningen er i en af bøgerne om haven, men jeg kan ikke huske hvilken. Måske "Huset og haven i Hune" fra 2008.

  Hilsen Ina

  SvarSlet
 2. Det lyder som en rigtig god ide...venter spændt på at se det.

  SvarSlet
 3. Kære Ina,
  Tusind, tusind tak :)

  SvarSlet
 4. Lene, det lyder som den helt rigtige idé og en super smuk måde at opsamle vandet på. I mine øjne vil helt sikkert klæde huset :o)
  Jeg har faktisk en tegning som vi fik i Anne Just' have i sommers. Den er håndskreven og simpel, men forklarer hvordan de har lavet bassinerne. Mange mennesker spørger nemlig efter det, når de besøger haven. Skal jeg sende en kopi til dig??

  SvarSlet
 5. Tak for tilbudet Fru Friis, men Ina fra Annas Plads har allerede tilbudt at sende mig en kopi, så den glæder jeg mig til at modtage.
  Når først glassene kommer i og væksthuset er færdigt, kan det jo ikke gå stærkt nok med at få lavet alt det udenoms. Problemet med regnvand skal jo løses ret hurtigt, ellers bliver det en ordentlig omgang smat. Alternativet er at lave en faskine, men vi kan jo lige så godt slå 2 fluer med ét smæk, og få vand til at vande med samtidig med et forhåbentlig flot bassin. Det er synd at alt det gode vand skal gå "til spilde".

  SvarSlet
 6. Så spennende og nyttig prosjekt!
  Dette blir bra :)
  Lecablokker er en god ting,kan brukes til så mangt.
  Gleder meg til å se hvordan det blir :)

  SvarSlet
 7. Hvilken forrygende ide, ville ønske jeg selv havde fundet på det da. Jeg fik mit drivhus bygget - det kan nu slet slet ikke måle sig i stil som det du er ved at få konstrueret, men det er vel også i orden at være en anelse misundelig ?
  Hilsen Helle

  SvarSlet
 8. Det blir kjempeflott, Lene! Vann i hagen blir aldri feil:) Jeg elsker dammer i hagen! Jeg har ingen planer om det her hos oss foreløpig. Jeg skal bare gjøre det mye penere rundt bekken vår:) Lykke til med prosjektet! I morgen skal jeg på posthuset;) Cathrine

  SvarSlet
 9. Rigtig god ide det bliver meget smukt - jeg håber at kunne følge bassinprojektet her på siden jeg vil så gerne have lidt fif:)

  SvarSlet
 10. Jeg har også været i Anne Justs have, og kan godt forstå planen. Det passer også til det fantastiske flotte drivhus. - Glæder mig til at følge projektet!!!

  SvarSlet
 11. Hej!
  Vilken cool idé! Det skulle kunna bli precis hur snyggt som helst! Bara det inte skadar ditt helt sjukt snygga nya växthus! (Skulle det kunna ge frys-sprickor i grunden t ex en kall vinter?

  Kul att hitta din blogg - fanns ingen länk från dig som följare....

  Trevlig helg!
  Stina

  SvarSlet
 12. *banker på* Glæder mig til en update, hvor håndværkerne har alt sit værktøj, og der faktisk er ruder i drivhuset, som har fået lavet en voldgrav.

  SvarSlet
 13. Nette: Update og billeder kommer (forhåbentlig) senest torsdag hvor håndværkeren (igen forhåbentlig) har sat glassene i, hvis de (igen igen forhåbentlig) bliver leveret mandag eller tirsdag efter planen!

  Stina: Hyggeligt at du kigger ind! Det er ikke meningen at vandbassinet skal bygges sammen med væksthuset, der bliver nok ca. 10 cm's mellemrum, netop for at undgå skader på soklen til væksthuset. Jeg tror godt det kan konstrueres så der ikke kommer skader om vinteren - håber jeg. Vi har fået en vejledning at gå ud fra.
  Fortsat god søndag til dig også.

  SvarSlet
 14. Hej allesammen

  Jeg har desværre aldrig været i Hune, men jeg kunne også godt tænke mig sådan et bassin. Kan nogen måske sende mig tegningerne? Jeg er desværre ikke registreret som blogger, så måske skal jeg sende en mail til en af jer?

  Bedste hilsner

  Lene

  SvarSlet
 15. Hej Lene,
  Hvis du sender din adresse til min e-mailadresse lenemonte@live.dk, skal jeg sende en kopi af tegningerne til dig.

  SvarSlet
 16. Hej Lene.
  Nej hvor ser det godt ud. Har lige meldt mig som fast læser af din dejlige blog... :).... Jeg ville også mægtig gerne modtage tegningerne over bassinet. Kan det lade sig gøre ?? Min mail er h.lena@jubii.dk
  Hilsen Lena Hansen

  SvarSlet