mandag den 14. marts 2011

Et sørgeligt syn

Jeg har netop pakket de dahliaknolde ud, som jeg valgte at gemme fra sidste år.

Det var godt nok et sørgeligt synMugne, bløde og smattede var de allesammen. Måske kan jeg redde en enkelt, som ikke var helt blød, men jeg har ikke de store forhåbninger.

Især vil jeg savne denne:Jeg havde ellers håbet på at jeg slap for at investere i dahlia i år, men nu er der vist ingen vej udenom. ØV!

19 kommentarer:

 1. Ja det er ikke noget rart syn. Prøvede det selv sidste år, så da havde jeg næsten ingen georginer. Men i år er jeg igen gået amok og har købt masser af knolde. Egentlig lidt for mange.
  Jeg købte en del i Netto til 8 kr. pr stk. Det er ikke galt, men jeg købte også på nettet, de var dyrere og så kostede det 75 kr. at få dem sendt, men jeg er sikker på de bliver flotte.
  Jeg købte dem her www.trifolium.dk
  Venlig hilsen
  Lisbeth

  SvarSlet
 2. Nej hvor trist. Det var da ikke lige det syn man har lyst til at møde :o(
  Jeg har mine stående i en kælder hos en veninde, håber alt er godt, og så er det vist snart på tide de kommer hjem fra deres vinterhi og forhåbentlig i god behold.

  SvarSlet
 3. Det kan måske lære mig at passe noget bedre på dem til næste år. Syntes jeg havde gjort mit bedste - men denne vinter har været noget møg!

  SvarSlet
 4. Æv og øv. Kunne du ikke fortælle lidt om, under hvilke forhold du har opbevaret dem? Jeg vil da nødigt gøre det samme :-)

  SvarSlet
 5. PS: Jeg HAR allerede købt Stolze von Berlin - tror jeg den hedder - som du viser her. Dem måtte jeg have et par stykker af.

  SvarSlet
 6. Jo, Nette det vil jeg gerne.
  Jeg pakkede dem ind i avispapir og ned i en tyk papkasse med endnu mere avispapir. Så satte jeg kassen på nogle flamingoplader i et skur, hvor der ikke BURDE komme frost, men det gjorde der altså.
  Hvis jeg bruger systemet med aviser til næste år, vil jeg lægge dem i en styroporkasse og håbe på det er bedre.
  De andre år har jeg lagt dem i tør spaghnum, og det fungerede rigtig godt, men der var vinteren heller ikke så streng som den har været det de sidste 2 år.
  Jeg må udtænke en snedig plan, for jeg prøver altså igen til efteråret :)

  SvarSlet
 7. Jeg er ikke helt sikker på det er Stolze von Berlin, men vil give dig ret i at den ligner meget.
  Jeg kan da også bare tage til Holland igen dette forår og købe nogle flere. Alt til haven er så dejlig billigt dernede, men så er der jo lige det med transporten :)

  SvarSlet
 8. Ånei! Så dumt! Utrolig flott den rosa altså! Jeg har aldri orket prøver knoller. Det virker så strevsomt å måtte grave de opp og passe dem om vinteren. Kanskje jeg burde prøve? Håper du klarer å redde noen! Lykke til, Lene:) Ha en fin-fin kveld:) Cathrine

  SvarSlet
 9. Øv,øv og atter øv. Det er bare så ærgerligt når man efterhånden har fået samlet en masse georginer og de så ser sådan ud. Vi har endnu ikke kigget til vores - bæve, bæve......

  Bedste havehilsner
  Birgitte

  SvarSlet
 10. Hvor kan jeg godt forstå, at du ærgrer dig :(
  Det er bare så ærgerligt, når du nu har gjort dig arbejdet med at grave op, men det værste er næsten de braste forventninger - æv, æv!

  SvarSlet
 11. Kender det desværre alt for godt, det er rigtigt ærgerligt !! Har nu alligevel ikke kunnet holde mig tilbage med at investere i nye (og det endda før jeg have tjekket hvordan de vitergemte havde det) og får iøjeblikket næsten dagligt leverancer :-) .... Synes det er svært at begrænse sig!
  Hilsen Helle

  SvarSlet
 12. Aj hvor surt. Til næste år er du velkommen til at sætte dem i vores stald vinteren over.
  Kh
  Lene

  SvarSlet
 13. Kære Lene
  Det er virkelig et sørgeligt syn. Mine ser desværre lige sådan ud - men jeg er også helt nybegynder mht. dahlia. Kan man virkelig ikke redde dem? Var lige inde på denne hjemmeside http://helsingehaven.dk for at se om Jørgen har nogle gode råd om opbevaring. Jeg kørte faktisk forbi haven i går på vej til mine forældre. Haven er et fantastisk skue om sommeren, så hvis man kommer på de kanter, bør man køre forbi og nyde synet - og så er man velkommen til at kigge ind og nyde alle de fine dahlia. Man kan vist også købe en buket med hjem. Der står ikke så meget på hans hjemmeside lige nu, men det kommer måske i løbet af sæsonen.
  Mange hilsner fra
  Dorthe Christina

  SvarSlet
 14. Dorthe Christina - de står desværre overhovedet ikke til at redde - de var gennemrådne og er nu smidt ud med et brag.
  Jeg starter da bare forfra igen i år :)

  SvarSlet
 15. Det er bare rigtig øv. Jeg har desværre også oplevet det et par gange. De sidste par år har jeg slet ikke prøvet, men købt nye hvert år.

  Hilsen Ina

  SvarSlet
 16. Kære Lene

  Jeg er nybegynder ..... også når det gælder dahlia. Havde et par stykker forrrige år, og jeg var ikke imponeret. I år har jeg så købt nogle få stykker inspireret af Flora. Jeg har lige været ud og kigge til dem, og det ser ud til, at de ligger i noget, der kunne minde om vermiculite i poserne fra leverandøren. Jeg har i fredags købt en plastikkasse hos Ikea, hvor jeg har tænkt mig at bore huller i låget. Til næste efterår ryger de så ned mellem vermiculite (som vist absorberer fugt) og så stiller jeg dem ned i min kælder. Gad vidst om mus mæsker sig på slige knolde? Duer det ikke, kan det også være ligemeget. Så er jeg ikke sikker på, at jeg egner mig til dahlier. Nu får vi se.

  SvarSlet
 17. Kære Nette,
  Hvis man godt kan lide Dahlia synes jeg det er værd at gøre forsøget igen. Det er kun på grund af den forbandet kolde vinter at jeg har haft problemer. I stedet for vermiculite vil jeg helt afgjort bruge almindelig tør spaghnum i stedet for - og det er også meget billigere.
  Hvis man har held til at overvintre dahlia bliver de næsten dobbelt så store året efter :)
  En kælder er afgjort en god idé - bare jeg havde en sådan!

  SvarSlet
 18. Hei Lene.
  Nei, så trist med dine dalia,og den flotte du hadde ifjor- lekker var den.
  Kjempehyggelig at du titter innom meg og at jeg "fant" deg også.
  Legger meg til som følger hos deg:)

  SvarSlet
 19. Ånej vad trist!Bara att börja om då :-(
  Hälsningar från Helena!

  SvarSlet