tirsdag den 18. august 2015

Stor succes!

I foråret købte jeg vildt ind af små plugs af planter hos Odenia. Desværre gik jeg kold med plantningen i krukkerne, og glemte nogle få i drivhuset. Det kunne de ikke tåle, og jeg måtte smide dem ud. Rigtig dumt gjort!

Men dem jeg fik plantet har det storartet, og jeg er især vild med euphorbia 'Diamond Frost'. Den er lidt længe om at komme i gang, men nu er der. Jeg har plantet 3 stk. i denne kasse, men kunne nok godt have nøjedes med 2.


En anden favorit er Helichrysum Petiolare. Her har jeg både den almindelige - her sat sammen med euphorbia.


og en småbladet,der her mingler med chokoladeblomsten, som jeg jo har overvintret i mit bobledrivhus. Den har været lidt længe om at komme i gang med blomstringen. Det skyldes jo nok det dårlige sommervejr, men nu er den også i gang og har et væld af knopper.

Selvom blæsten kan gøre én lidt kulret i kasketten nyder jeg at vi har ferie i denne skønne sensommer  :).

9 kommentarer:

 1. Hej Lene.Det er da en dejlig tid du har valgt til at holde ferie.................måske bortset fra blæsten.
  Og er vil med dit første billede..........især metalkassen med Diamond Frost.
  Min søster er også vil med plugs fra Odenia.
  Chokoladeblomst fravalgte jeg i år,da jeg ikke rigtig kunne få dem til at blomstre sidste år.
  Rigtig god aften og ferie Knus Jette

  SvarSlet
 2. Hej. Du er i hvert fald heldig med vejret i din ferie. Det ser rigtig godt med kombinationerne med helichrysum. For et par år siden havde jeg også kombinationen chokoladeblomster og helichrysum. De passer rigtig godt sammen. Ærgerligt at du mistede dine småplanter, men jeg kender også godt til, at det kan være svært at begrænse sig.

  SvarSlet
 3. Hej Lene
  Woow hvor ser Diamond Frost fin ud i sildekassen, jeg har den hvert år i de indmurede "bede" i drivhuset da den trives fortrinlig der og ikke kræver de store mængder vand trods den høje temperatur der tit er der, men at plante den i sildekassen har jeg skrevet mig bag øret, for de klæder virkelig hinanden godt.
  Sejt du har kunne holde liv i chokoladeblomsten, har du ladet den stå i krukken vinteren over ?
  God aften.
  Mange hilsner
  Anita

  SvarSlet
 4. Kære Lene.

  Hvor ser der godt ud hos dig. Helicrysum Petiolare og Euphorbia Diamond Frost er også nogle af mine absolut yndlinge. Jeg har plantet 70 af sidstnævnte plante på min lillesøsters gravsted og synes selv det er så fint. De står helt helt tæt og er så florlette og eng-agtige i deres enkle udtryk. Jeg forestiller mig, at det er et fint kniplinge- eller blondetæppe, som søs har fået lagt over sig. Man kan finde trøst i de særeste ting.

  Håber du og dine har det supergodt. Skønne nye tiltag i din have. I don`t like it. I love it.

  Knus og kærlige tanker

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jytte,
   Hvor er det en smuk tanke med et tæppe af Diamond Frost på din søsters gravsted. Jeg kan forestille mig, at det er meget smukt.

   Slet
 5. Hvor er det flot! Jeg har for første gang også prøvet odenia og deres smukkes blå salvia. Og selvom jeg købte alt for sent, inde i juni blev de stadig fine og store, så det skal da prøves igen. Måske sammen med et par af disse.
  Et spørgsmål Lene: nu hvor du har haft dine stier i stenmel og stenmel ml piksten - hvordan synes du så det er at holde?
  Mvh Ulla - ps, tak for en dejlig blog :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla,
   Jeg kan varmt anbefale Helichrysum Petiolare, og Euphorbia 'Diamond Frost' er ganske enkelt uundværlig og kommet for at blive i min have.
   Jeg synes stenmelsstierne er forholdsvis nemme at holde, men nogle af dem ligger i skygge en stor del af dagen, og det giver lidt mosdannelse. Man skal være påpasselig med ikke at få for meget jord på stierne, for så kommer ukrudtet med det samme. Det er dog nemt at hive op. Mellem pigstenene kommer der også mos, men det kan jeg faktisk rigtig godt lide. Hvis det bliver for meget, kan man nemt fjerne det øverste lag stenmel mellem stenene, så mos og ukrudt forsvinder. Herefter lægges et nye lag på. Hvert andet år lægger vi et nyt lag stenmel på stierne - det skal friskes op en gang imellem.

   Jeg har læst, at det er en god idé - både på pigstensbelægninger og andre slags belægninger, at feje med en stiv kost en gang om ugen. Så sætter ukrudtet sig nemlig ikke fast! Vi får det bare ikke altid gjort.

   Slet
 6. Det ser Så fint ud med de frosne diamanter i din krabbekasse. :) Gad vide, egentlig, og dine Helikryser vil kunne overleve i bobledrivhust? Det vil jeg da selv prøve. JEg har den limegule med de store blade.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marianne
   Diamond Frost er virkelig SÅ skønne, men overleve i bobledrivhuset vil de altså ikke. Jeg prøvede det sidste vinter - uden held. Men det kan da være du har større held med det :).

   Slet