torsdag den 28. marts 2013

Skåne, Halland og Blekinge

... tager vi da gerne retur - og måske kan vi få Öland med!

Her op til påske har vi tilbragt 3 dejlige dage i Sverige med den fantastiske natur. Vi burde nok have ventet en måneds tid til alt var grønt, men det barske kan nu også have sin charme. Der var ikke så meget at kigge ned efter, men min fugletossede mand kigger jo også kun op, så han var glad. Desværre så vi ingen traner, skønt "nogle" påstod at de var der!

Vi havde 2 overnatninger i Kalmar, og første dag tog vi til den sydlige del af Öland. Her er landskabet, i hvert fald på denne årstid, meget barsk. I én af min mands fuglebøger står der: Langstrakte Öland er et af Nordens mest specielle områder. Især den flade sydlige del - alvaret - minder med sine gamle stengærder og lave bevoksning mest af alt om Centralasiens stepper. Jeg har aldrig været i Centralasien, men nu ved jeg hvordan der ser ud!


De har så utroligt mange sten i Sverige, og for en sten"narkoman" er der så mange dejlige stengærder, både på fastlandet og på Öland. Min mand mener det vil se fjollet ud (stilforvirring) med et stengærde i vores have, men man har da lov at drømme - og jeg har planer, som jeg ikke har indviet ham i endnu :).

Dagen efter tog vi så Ölands nordlige ende. Öland er 137 km lang, så det er nogle forholdsvis lange strækninger, men solen skinnede fra en skyfri himmel, så det var en fornøjelse.
Vi fik gået nogle lange ture, og fandt en dejlig plet med læ, og ærgrede os over at vi ikke havde taget madpakke med. Men ellers var det  hundehamrende koldt, så vi fik også leget "japanske turister".

Den sidste overnatning tog vi i Kristianstad, hvor vi bl.a. besøgte Vattenriket - et meget spændende sted, men igen; meget flottere når det er grønt.

Der er helt sikkert basis for en sommertur - og især Öland vil jeg gerne opleve igen.

OG SÅ IKKE ET ORD OM FORÅR!