tirsdag den 29. maj 2012

Nu nærmer vi os!

Vi er ved at være færdige med vores udekøkken - i hvert fald rammerne.

På vores arbejdslørdag den 19. maj blev der lukket af i siderne, og sat ruder i alle 3 steder.

Espalier til den lyserøde rose er sat op
Den enlige Nordens oliven blev sat hen på hjørnet for at bløde lidt op på alt det sorte Der er blevet plantet lidt småtterier i det "nye" bed, men da jeg skal til plantemarked i Geografisk Have i Kolding den 5. juni har jeg gjort plads til nogle "fund" derfra.

Det er som sagt meningen at jeg skal have en lyserød rose op ad espalieret, men da jeg ikke kan bestemme mig for hvilken det skal være har jeg foreløbig sat lyserøde lathyrus. Så må rosen komme til efteråret. Måske skal den ene af mine 3 Sarah Bernhardt pæoner flyttes, men det må også blive til efteråret.

Vi blev færdige med de løse sprosser til vinduerne og nu skal de bare males
I selve udekøkkenet skal der nu sættes bordplader op. Jeg regnede med at vi skulle bruge de tiloversblevne lecasten fra væksthusbyggeriet som "bordben", men min mand fik mig overbevist om at vi skal bruge kraftige hyldeknægte i stedet for. Det gamle terrassegulv er pivskævt, og vi har ikke rigtig "tid" og lyst til at skifte det ud lige nu :), og da det vil blive meget bøvlet at få det hele i vater, er det nemmere med den løsning vi har besluttet os for.

I mit forrige indlæg skrev jeg om den "døde" nordens oliven. Den er nu gravet op, og der var godt med myregange i rodnettet. Den er nu plantet om i børnehaven bag væksthuset, og indtil jeg ser hvad den har tænkt sig, bliver den til lathyrustræ.