mandag den 10. april 2017

Cottagehave Tante Grøns haveunivers - en anmeldelse!

Jeg har efterhånden besøgt Jytte og John en del gange, og hver gang slår havens skønhed mig omkuld. Det er bare den smukkeste have jeg kender!

Jeg må tilstå, at når jeg drejer om hjørnet og går ind i haven langs det lille drivhus med efeubakken  på min venstre side, kommer der en del udbrud, og så bliver jeg stum. Stum af beundring over den mangfoldighed af blomster og farver, der udfolder sig for mit blik. Samt alle detaljerne, pynten, havemøblerne, brændestakkene etc.


De fleste gange har jeg været der sammen med to haveveninder, og spørgsmålene rammer Jytte som en maskingeværsalve; hvad hedder den og den og .....?  Ellers elsker jeg at "luske" alene rundt og indtage haven! Lykken er at stå og indsnuse havens atmosfære og bare være der. Andre gange sætter jeg mig på en stol eller en bænk bag de høje blomster og bliver væk!


Ligesom jeg indtager haven, har jeg også glædet mig til at indtage Jyttes nye bog, Cottagehave, Tante Grøns haveunivers. Jeg må tilstå, at jeg behændigt sprang over de første sider med historien (dem læser jeg til sidst). Jeg var for utålmodighed efter at komme i gang med at læse om den smukke have.

Jytte skriver medlevende om cottagehaven fra forår til efterår. Hun skriver om træer, buske, slyngplanter, roser, klematis, stauder og sommerblomster  - ja, om alt det der gør haven til en rigtig engelsk cottagehave. Der er så megen inspiration i den bog, så man får lyst til frådende at kaste sig ud i bilen og køre til den nærmeste planteskole og bruge en formue!

Det jeg godt kan lide ved bogen er, at Jytte også beskriver hvad haven kan gøre for krop og sjæl. 

Man kan ikke være rigtig sur, når man arbejder i haven, og sorger og bekymringer har det med at træde lidt i baggrunden. Den tilstand tror jeg de fleste af os kender!

Jeg har aldrig været i tvivl om at cottagehaven er min havestil, og når jeg læser denne bog bliver jeg endnu mere vild i varmen. Jeg håber, at jeg kan lære en masse om stilen, for jeg synes det er lidt svært. Det bliver aldrig helt som jeg gerne vil have det, men jeg må jo tage små skridt. 

Som Jytte skriver: "Følg din intuition, og vær ikke bange for at begå fejl. Der begås nemlig ikke fejl, der samles erfaring!" Det vil jeg huske!

I får lige lidt flere billeder fra den skønne bog:Billederne er alle  taget fra bogen med min mobiltelefon, så jeg beklager den forringede billedkvalitet.

Tak for endnu en dejlig bog, Jytte!