fredag den 6. juli 2012

Det sidste om udekøkkenet - i denne omgang!

Den daglige madlavning er ikke altid det sjoveste jeg ved, og når det er sol og sommer har jeg slet ikke lyst til at gå indenfor for at lave mad.

Derfor er jeg meget glad for vores udekøkken, og siden vi fik lavet det,  har jeg næsten ikke brugt vores rigtige køkken - kun hvis jeg skal bruge ovnen. Så nu er det ligefrem sjovt at lave mad! Hvis det er lidt køligt tager jeg bare en tyk trøje på, og senere skal vi have sat noget strålevarme op på ét af spærrene.

Vi har tænkt os at bordpladen skal beklædes med en zinkplade, men indtil videre er der lagt sort voksdug på. Voksdugen er sat fast med dobbeltklæbende tæppetape, og er nem at holde ren. Vi valgte en bordplade af MDF-plade - nok ikke det smarteste valg med hensyn til fugt. Derfor venter vi med zinkpladen til næste år, indtil vi ser hvordan MDF-pladen opfører sig vinteren over.Og nu er der også forhæng. Stoffet, som er noget ualmindelig lækkert, tungt lærred har jeg fået af en veninde. Hun har fundet det i sin afdøde svigermors gemmer, og det er kun 72 cm bredt med en smuk ægkant. Derfor satte vi et bræt på under bordpladen, så forhænget kunne komme lidt længere ned og ikke stumpe for meget. Med gardinstang fra IKEA og kouserringe er det let at sætte op og tage ned igen.

Det er simpelthen så skønt at stå i det fri og lave mad, og samtidig kunne være med, hvor der sker noget. Vi har et lille bord og to stole på terrassen, så køkkenskriverne har også gode forhold!

Eneste lille minus er manglen på vand. Jeg går og drømmer om at vi kan lave noget fiksfakseri, da vi har badeværelset lige på den anden side af muren. Det kan jo være man kan lave en enkel løsning - her fintænkes :)  - og overvejes kontakt til en VVS'er!