onsdag den 20. april 2011

Absolut det sidste om jern i haven.....

... tror jeg nok :)

Jeg vil lige vise hvad vi lavede hos vores naboer sidste år
Det lille lave hegn er flettet af 6 mm rustne jernstænger omkring 10 mm jernstænger, der er banket GODT ned i jorden. Smaddersjovt og nemt at lave.

Det blev lidt pebret i pris, men til gengæld holder det jo nærmest evigt.

Vi lavede det på en arbejdslørdag. På den lille vej, hvor jeg bor (5 huse og en mølle), er vi 3 par der 3 gange om året mødes hos hinanden på skift. Vi starter kl. 10.00 med Gammel Dansk eller Fernet Branca, og derefter bliver arbejdsopgaverne fordelt. Man må ikke sige nej til en opgave - man er slave for en dag! Hadeopgaven er maling af vinduer.

Der bliver knoklet igennem kun afbrudt af frokost, som regel i det grønne, og om aftenen venter en rigtig god middag.

Det er utroligt hvad vi har udrettet af ting gennem årene; vi har bygget diverse overdækninger, opsat hegn, betrukket møbler, ordnet have, malet carporte og udhæng, malet lofter og vægge, bygget plantekasser, slebet og malet havemøbler, syet gardiner osv. osv.

I "gamle dage" var vi alle seks fit for fight, men efterhånden som alderen trykker med ondt i ryggen, dårlige arme og andre skavanker er der nogle begrænsninger for vores formåen. Det prøver vi dog at tage hensyn til, men alligevel sker der ting og sager når vi går i gang.

Når vi sidder der med vores gin og tonic snakker vi ofte om hvor længe vi kan finde på arbejdsopgaver, men foreløbig er det gået meget godt. Der er jo altid noget at lave med hus og have.

I øvrigt mødes vi også en fredag om måneden på skift hos hinanden til madklub, ligesom vi én gang om året har et arrangement "ud af huset", som vi også skiftes til at stå for. Det varer ikke længe før de sidste unger er fløjet fra reden, og allerede nu kan det være svært at samle 13 mennesker en fredag aften, så som regel er der kun os "voksne". Men det er nu hyggeligt nok!

Det er tre gode traditioner, som vi vil holde fast i længe endnu.

Rigtig god påske til alle!