torsdag den 4. juli 2013

Myreflittig!

Siden efteråret har vi haft en zinkspand med løst låg stående i "materielgården" i et hjørne af haven. Over spanden havde vi lagt en sort plastsæk. I går skulle jeg bruge lidt stenmel, og fjernede den sorte sæk. Låget havde hævet sig 5-10 cm og stenmelet væltede ud over kanten. Da jeg fjernede låget så jeg dette syn:


Kors, hvor fik myrerne travlt med at få æggene i sikkerhed. Her til morgen var der igen aktivitet i "landsbyen", men ingen æg at se. De er båret ned i de underjordiske gange.

Det er et fantastisk bygningsværk, som jeg næsten ikke nænner at ødelægge.


Men jeg skal altså bruge lidt stenmel!5 kommentarer:

 1. Ja sikke et kunstværk. Utroligt hvad de kan udrette.
  Hav en dejlig dag.
  Knus

  SvarSlet
 2. Helt fantastisk! Det er jo oppe i tiden med flotte sandskulpturer, både i Århus, Kbh. og ved Vesterhavet, så myrerne har vel blot dannet fortrop. De små flittige væsner støder vi på mange steder, og det er ikke altid hensigtsmæssigt, men når der er tørt og varmt, kan vi næsten være sikre på myrebo. Dit er dog et af de flotteste af slagsen.. :o)

  SvarSlet
 3. Dit indlæg får mig til at tænke på myrerne her på matriklen. De er overalt, i drivhuset, i potter og bede. Min beundring er iblandet en god portion frustration.

  SvarSlet
 4. Jeg kan godt forstå at du tøver med at spolere bygningsværket, men mon ikke myrerne trods alt nok skal overleve. Der er rigtig mange af dem i år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo, Rikke - jeg bliver altså også nødt til at ødelægge det!

   Slet