mandag den 31. oktober 2011

Verbena Rigida "Polaris"

Som jeg har skrevet før såede jeg disse i foråret, og på frøposen stod der at de, ligesom dahlia, dannede knolde, der kunne overvintre frostfrit.


For en uges tid siden blev de sidste gravet op, og de så sådan ud


Mon det er de tykke rødder der er knolden?

Alle rødderne - også de tykke er nu helt indtørrede, så jeg spekulerer på om det mon kan betale sig at gemme disse "knolde" - eller om jeg skal se i øjnene at det ikke var helt rigtigt, det der stod på frøposen?

Heldigvis har jeg taget frø af verbenaen, så jeg skal nok få dem til næste år igen. Men ligesom med dahlia vil de jo nok kunne blive endnu større næste år, hvis det lykkes at overvintre dem.

Er der nogle der har erfaringer med denne verbena?

15 kommentarer:

 1. Det aner jeg ikke en dyt om søde Lene, så du må nøjes med en hilsen fra mig :-)
  Knus Lone

  SvarSlet
 2. Den är så söt, ska så den till nästa år men har inte testat den förut.
  Prövade att övervintra Jätte Verbena men misslyckades.
  Mariana

  SvarSlet
 3. Jeg ved det ganske enkelt ikke, men hvis de skal behandles som dahlia, så tørre rødderne vel lidt ind. Der er jo planter, som begynder at skyde det øjeblik, at rødderne igen svulmer op?? Hvis jeg var dig, så ville jeg forsøge en overvintring og se hvad der sker til foråret.

  Ha' en dejlig dag :-)

  SvarSlet
 4. Hvis du har plads til dem så prøv. Men jeg kan godt forstå, du er i tvivl. Jeg har desværre ingen erfaring på det område.

  SvarSlet
 5. http://www.blogpro.dk/havens-forskellige-planter/sommerblomster/verbena-rigida/
  prøv at kigge her.

  SvarSlet
 6. Hej Lisbeth,
  Tak for det gode link. Så fandt jeg ud af at man også kan tage stiklinger af jernurten. Det skulle jeg bare have vidst, men det må blive til næste år.
  Jeg tror jeg må have fat i en flamingokasse og prøve at overvintre dem - det kan jo kun gå galt :)

  SvarSlet
 7. Hej. Jeg har også en jernurt i haven, bare en anden slags og jeg fik at vide af Hanne i Haven, at man sagtens kan tage stiklinger, der skal overvintre frostfrit. Det vil jeg selv forsøge på mine, men jeg har også samlet frø. Mine planter købte jeg som bittesmå (5-krone store) planter i april og nu er de så store, ca. 40 cm i højden og de dækker hele bedet. Mon ikke stadigvæk du kan nå at lave stiklinger?

  SvarSlet
 8. Hej Birgitte,
  Nej, desværre kan jeg ikke nå at lave stiklinger for det hele er røget på komposten :(

  SvarSlet
 9. Jag har försökt spara rotknölarna av Jätteverbena, Verbena boraliensis, och de var lite tjockare än dina, men de torkade bort under vintern. Om man skall spara så små knölar, tror jag, att det måste vara i ett medium (t ex barkmylla) som håller en viss fuktighet (på gränsen till torr, men ändå lite fukt).

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvarSlet
 10. Hej Ruben.
  Tak for tipset. Jeg må se hvad jeg beslutter mig for.

  SvarSlet
 11. Jeg har nogså verbena rigida. De står i en krukke og er stadig ok at se på, så jeg venter lidt med at tage den op. Du skal nok få en status på om min har dannet knolde.
  Jeg fik mig en overraskelse, da jeg hev mine mørke ipomea op. Der var nogle af dem, der havde dannet knolde. Det havde jeg ikke lige forventet.

  SvarSlet
 12. Hej Lene
  Bogmessen er først 11-13.nov.

  kram
  Eva

  SvarSlet
 13. Selv tak. Ja det er da et forsøg værd at prøve. Held og lykke med det.

  SvarSlet
 14. Faldt lige over dit indlæg med denne verbena. Den kender jeg ikke - den ser vældig sød ud. Kan du huske, hvor du har købt frøene? Vh. Helle/www.helleskolonihave.wordpress.com

  SvarSlet
 15. Hej Helle,
  Jeg købte frøene hos Isabella Smith, men jeg har ikke set om hun har dem i år. Hvis du ikke kan få fat på dem, kan du sende mig din adresse på lenemonte@live.dk. Jeg tror godt jeg kan undvære lidt frø :)

  SvarSlet