fredag den 15. november 2013

De stakkels vandplanter!

Da jeg i foråret var til plantemarked i Geografisk Have i Kolding, købte jeg en lille bøtte vandplanter. Jeg vil tro, der var sådan ca. 10 stk.

Vel hjemme blev de lagt i én af whiskytønderne, og de groede og groede. Flere gange har jeg fjernet nogle eller foræret dem væk. En gang var de sågar ved at kravle op af tønden! Der er efterhånden ikke ret meget plads til den fine guldsmed.Nu er det tid til at "tynde" ud igen, men hvad gør jeg egentlig med dem her til vinter? Jeg går ud fra, som en selvfølge, at de ikke kan tåle frost!

Det vil være i orden, hvis bare et par stykker overlever, for jeg ved jo at de gror som bare pokker.

Hvis I har nogle erfaringer med disse vandplanter - eller vandplanter i almindelighed, må I meget gerne lægge en kommentar, så jeg kan blive klogere!

7 kommentarer:

 1. Jeg har desværre ingen erfaringer med vandplanter, men er imponeret over deres glæde ved at gro. Det vil da være ærgerligt, hvis du ikke kan opleve den glæde til næste år.

  /Birgitte

  SvarSlet
 2. Hej Lene.
  Beundre dine vandtønder, så meget. Og indrømmer da også at jeg i sommerens løb har forsøgt at efterligne. Men ak og ve, flotte bliver de, men indenfor få dage er tønden fyldt med myggelarver. Har du også det problem og hvad gør du for at undgå deres indtog?
  Kh Heike

  SvarSlet
 3. Ret imponerende som de er vokset, må jeg sige.. de hygger sig gevaldigt hos dig. Jeg har kun prøvet med vandhyacinter, de breder sig lidt og dør om vinteren, i hvert tilfælde hos mig!! :o)

  SvarSlet
 4. Kære Lene

  Jeg sidder her og ler ...... for ikke at sige skraldgriner. Du er så detaljeorienteret et (have)menneske, og så har du ikke skrevet navnet på planten. Det er helt umuligt for mig at gætte mig til det ud fra dine fotos. Det er med vandplanter som med andre haveplanter. Nogle er vinterhårdføre. Andre ikke. Derfor kan jeg ikke hjælpe dig. Vinterhårdføre vandplanter har flere forskellige måder at overleve frost og kulde på, så måske det kan lade sig gøre. I det tidlige forår ser de fleste ser ud til at være gået ud, for så at blive genoplivet i takt med at varmen og lyset vender tilbage. Krebseklo dykker f.eks. ned på bunden og stiger op igen om foråret, mens f.eks. nøkkeroser visner helt væk, men skyder igen fra rhizomerne næste sæson :0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen, Nette - jeg ved skisme ikke hvad vandplanten hedder :)) Jeg må jo bare lade dem være, og så håbe det bedste :)

   Slet
 5. Salvinia kan overvintres i lille skål med vand. Planten skal have lys, enten i vindueskarmen eller egnet lyskilde.

  SvarSlet
 6. Kære Palle,
  Mange tak for dit svar. Nu kender jeg både vandplantens navn, og ved hvordan den skal vinteropbevares - SKØNT :)

  SvarSlet