torsdag den 18. juli 2013

Hosta - Blue mouse ears

Sidste år, da jeg var på Bornholm, købte jeg denne lille sandstenskrukke og hostaen 'Blue mouse ears'.Hele vinteren stod den i det lille drivhus, og da det blev forår, var potten knastør, og jeg tænkte at den nok ikke blev til noget. Jeg gav den dog en chance, og begyndte at vande. Pludselig tog den fart, og nu ser den så sådan ud.

Jeg har aldrig nærkigget på hostablomster, men denne har da de yndigste blomster.


Hvor længe tror I jeg kan lade den stå i den lille potte? Måske vil den have bedst af at komme ud i rigtig havejord, men jeg er bange for at den bliver overgroet af "naboerne".

Har I nogle erfaringer med 'Blue mouse ears'?


23 kommentarer:

 1. Jeg har haft den lille hosta et par år plantet ud i haven, og den har stort set ikke forandret sig på de to år. I år har jeg flyttet den væk fra staudebedet, hvor den ikke passede ind, og plantet den over i et let hævet stenbed med god jord. Det har jeg det selv bedre med, men hostaen ligner fortsat sig selv.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie,
   Jeg tror så bare den får lov til at blive stående i den lille krukke og pynte på terrassen i skyggen :)

   Slet
 2. Alene navnet gør jo at man bare er NØDT til at købe den... Vi fik vores på plantemarkedet i Geografisk Have 2012 og den blev plantet sammen med nogle lidt større hosta ved vandfaldsbedet på den nye dam. Her står den ikke for klemt, og ser ud til at trives, selvom den ikke er blevet meget større - og det gør den sikkert heller ikke, mon ikke det er en "mini" hosta?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo, Ulla - det er en minihosta, og det vidste jeg godt. Det er det, der er det sjove ved den. Jeg troede dog nok i min naivitet at den blev bare lidt større. Men nuttet, det er den!

   Slet
 3. Hostaer plejer jo at trives i krukker, også selv om de står klemt, så mon ikke den har det fint der, indtil du finder den helt rigtige placering.
  Jeg har ikke den søde museøre, men en anden mini Hosta. Den har klaret sig nogle år i et bed, men nu kom der er mere påtrængende nabo, så det lille hostapus er røget i en krukke. Her ser den nøjagtig ud som de foregående to år... :)

  SvarSlet
 4. Nåå - hvor er den skøn :-) De kan uden problemer tåle at tørre helt ud om vinteren. Jeg har flere mindre ikke frostsikre krukker med hosta, som jeg sætte i skuret i efteråret og først begynder at vande igen i foråret.

  SvarSlet
 5. Hej Lene.Hvor er den bare fin den lille museøre.Jeg er også sikker på at den sagtens kan blive stående i den flotte krukke.
  Jeg var jo også på Bornholm samtidig med dig........købte en Figen og en lille hosta i Strabo planteskole,som står i jorden.Men har også en mini i en krukke......alle mine krukker kommer ind i drivhus eller udestue om vinteren.God dag Jette

  SvarSlet
 6. Jeg kender den desværre ikke.... men jeg vil sandelig gerne lære den at kende.... har lige en lille plads til sådan en - ved siden af min Pandoras Æske, som også kun er et bette pus.

  SvarSlet
 7. Hej igen Lene. Har du iøvrigt nogle gode bornholm-plante-havesteder-fif???

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej - jeg maser mig lige ind her med en idé til at se Enghøj Staudehave - jeg var der i 2011 - det var et meget inspirerende besøg. Se for dage/tider http://enghoj-have.blogspot.dk/
   mit indlæg fra 2011 http://irishaven.blogspot.dk/2011/07/ny-inspiration.html
   god ferie - hilsner fra Berit

   Slet
  2. Hej Fru Friis.Ja! jeg maser mig også lige ind.Var på Bornholm sidste sommer.Og besøgte En planteskole der er lige noget for dig.Nemlig Strabo I Østermarie.Du kan se mit indlæg fra sidste juli.Knus Jette

   Slet
 8. Hvor er den fin. Jeg ville lade den blive i potten, og så give den en større efterhånden som den vokser.

  SvarSlet
 9. Den ser rigtig sød ud i potten.
  Min har stået i et hævet skovbundsagtigt bed i 2-3 år og bliver selvfølgelige ikke højere, men breder sig rigtig godt. Jeg har da kunnet tage et par aflæggere til havevenner.

  SvarSlet
 10. har alle mine muse øre om mini hosta i mit mindste drivhus som ligger i skygge
  her har jeg indrettet det til hovedsageligt mini og midi hosta samt skovplanter
  her har de stået i samme potte i flere år men vokser langsom og fylder potten ud
  en go måde at kunne få dem op i øjenhøjde
  ude i haven ville de forsvinde

  SvarSlet
 11. Hovsa -sådan en købte jeg da vist i foråret. Gad vide hvor den er, jeg må vist ud og lede i weekenden, jeg ved da heldigvis hvilket bed den er plantet i ,o).

  SvarSlet
 12. Hej Lene,
  Blue mouse ears er en sød lille sag. Har nogle ude i et bed og nogle i en potte. I den flade potte kan jeg sætte dem ind i skyggen og vande bedre. Ude i bedet står de i sol og tørt. det er uden tvivl dem i den flade potte, der klarer sig bedst. Jeg tror du skal potte den over i en lidt større potte inden du sætter den væk for vinteren, så rødderne ikke står yderligt i potten. Har selv rigtig mange Hosta i krukker, de er meget frodige og dekorative.
  Hilsen,
  Lis, Ølsted

  SvarSlet
 13. Hvor sjovt du lige laver et indlæg om din Mouse ears :-) Det er bare så skøn! - jeg hat også en som jeg købte på Heides planteskole sidste år.
  Det fleste folk har Hosta pågrund af deres blade. Men jeg er også vild med deres blomster. Mouse ears syntes jeg de kønneste blomster!
  Min står også i en lille krukke, her har den det fint:-)
  Fortsat god sommer Lene:-)
  K.Gro

  SvarSlet
 14. Syntes din sandstenskrukke og hosta er fint sammen.Godt du gav den en chance.

  SvarSlet
 15. Jeg mener, jeg har plantet en ud i haven, den står fint bortset fra lidt sneglebid. Ved du at hostablomster kan spises? Det lærte min yngste mig, da de var her i denne uge. Han har set det i Morgentv. Jeg spiste en, da han var her, den smager udmærket.

  SvarSlet
 16. Hej Lene
  Også jeg har en lille museøre endda i næsten samme sandstenskrukke - den er som født til at stå i sådan en. Min står i fuld skygge i en lille gård, blomstrer også nu og har stået der et par år. Den får ikke vand hverken fra oven eller af kanden i vinterperioden og ser ud til at trives fint på den sparsomme plads i krukken.
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 17. Blomsten er vel nok yndig tæt på - det var jeg slet ikke klar over. Jeg ville give planten en større potte at boltre sig i.

  SvarSlet
 18. Hej Lene

  Har mine små musseører i krukker sammen med roser, som giver dem
  den nødvendige skygge.Krukkerne flyttes i udestuen om vinteren.Du er blevet rigtig god til at tage close up billeder (-:

  Mange hilsner
  Susanne Josephine

  SvarSlet
 19. Hej Lene

  Kan hører på det hele at de kræver meget pleje at holde.
  Skygge, kan jeg hører på det hele, er et meget vigtigt element. Men hvad med vandingen. Hvor tit vander i dem?
  Har selv et par krukker der står under min terase markise. Købte dem da de var blomstrede og synes at de passede utrolig godt ind med mine havemøbler. Men henad sommeren er de langsomt begyndt at visne.

  SvarSlet