onsdag den 2. november 2011

Hvepsebo i det fri

Vi havde godt set det hænge højt oppe i det ene æbletræ, og forleden faldt det så ned.

Det ligner en 4-etagers ejendom!
Vi  har aldrig været generet af hvepseboet, da det ikke er i nærheden af terrassen. Jeg tror faktisk ikke vi har bemærket nogle hvepse overhovedet. Måske er der noget der har forstyrret dem, så de er fraflyttet ejendommen. Jeg har i øvrigt aldrig oplevet at hvepse bygger bo helt ude i det fri; det plejer altid at være i skuret eller under udhænget etc.

Det er et fantastisk bygningsværk.

Mens jeg sad og skrev dette indlæg kom jeg i tanke om at hvepse sidste år byggede et bo i en lanterne uden glas De fik lov til at bo der sæsonen ud.

15 kommentarer:

 1. Hej Lene. Jeg vil give dig ret. Det er et fantastisk bygningsværk, men jeg har heller ikke hørt om sådanne byggepladser før. Jeg har kun oplevet, at de bygger i udhus og under udhæng og sådanne steder. Det er godt nok meget specielt, at de har bygget i en lanterne! Jeg er frygtelig bange for hvepse, men de sidste par år har vi stortset ikke haft nogen i haven. Gad vide om det skyldes de hårde vintre, vi har haft?

  SvarSlet
 2. Vi har en gang gravet i et hvepsebo i jorden, det var ikke sjovt. Jeg blev stukket tre steder :-( Bent slap.
  Birgitte har du ingen frugt, for hvis man har det, slipper man ikke for hvepse, i hvert fald ikke hos os.
  Vi har også flere gange haft et i vores skur.

  SvarSlet
 3. Helt utroligt at de kan bygge sådan....og så en lanterne, de er da kreative, hva´.
  Vi har som regel et hvepsebo højt højt oppe under ladens tag - men de har nu aldrig været til egentlig gene for os, heldigvis.

  SvarSlet
 4. Flot bygningsværk. Godt det faldt ned.
  Hvepse kan bygge de utroligste steder.
  Gode billeder.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
 5. Jeg fejede forleden et lillebitte hvepsebo ned fra loftet i vores gamle skur... de må være blevet forstyrret, eller også var det til en meget lille familie :)
  Men sikkert er det, at det er et helt fantastisk arbejde de laver de små flyvende væsner :)

  Ha en dejlig aften...

  SvarSlet
 6. Stort tillykke med nomineringen :-)

  Jeg har nu læst din beskrivelse af jeres væksthus trængsler... og mig der troede at det var noget man klarede på max. en måned ;-). Selvom det tog meget længere tid end forventet, så er resultatet blevet fantastisk. Det er et væksthus i noglelunde den samme stil, vi er på udkig efter. Vi har desværre ikke plads, til et der er så stort.

  SvarSlet
 7. En lanterne :-) Det er nok det mest skøre sted jeg har hørt hvepse bygge bo :-)
  Ja, det er et fantastisk bygningsværk de laver. Vi har næsten hvert år et under udhæng eller i skuret. Vi fjerner dem kun hvis de generer os. Jeg har heller aldrig hørt om det i et træ.

  SvarSlet
 8. hej lene...flot ser det nu ud..jeg har da aldrig hørt om et hvepsebo i en lanterne..det må være hvepse med lidt særlig bolig stil :), vi havde engang en begyndende hvepsebo i soveværelset, det var en lille en som sad på træloftet...den blev hurtigt fjernet da den blev opdaget..:)hej fra Diana

  SvarSlet
 9. Hold da op........fantastisk at de har fundet plads i en lanterne også......de er sørme kreative og nogle fantastisk arkitekter og ingenøre :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 10. Åh, det boet i lyktan var bara sanslöst häftigt!!! Förstår att ni lät dem vara kvar...
  Kram!

  SvarSlet
 11. Åh, det boet i lyktan var bara sanslöst häftigt!!! Förstår att ni lät dem vara kvar...
  Kram!

  SvarSlet
 12. Åh, det boet i lyktan var bara sanslöst häftigt!!! Förstår att ni lät dem vara kvar...
  Kram!

  SvarSlet
 13. Kære Lene - myreflittige og kreative hvepse må jeg sige. Vi har dem også summende hver sommer - i udhuset, haveskuret eller oppe under tagskægget. Tillykke med nomineringen, det er superflot!

  Kh Birgitte

  SvarSlet
 14. Hej Lene. Vi havde to hvepsebo i sommerhuset i aar, et kaempe et under den udendors terrasse og et i et hul i jorden, som vi ikke havde opdaget, og min son blev stukket tre gange . da han traedte lige oveni! Ikke saa sjovt.
  Flot , at du er blevet nomineret , tillykke med det.
  Og iovrigt vil jeg lige sige at dit rodehjorne jo egentlig er ret ordentligt, der ER mange ting, men alligevel er der ligesom system i dem :-)
  KH - Jane

  SvarSlet
 15. Hei Lene.
  Her en norsk dame som elsker hage,og kom over din blogg her i dag...den vil jeg gjerne følge videre fremover.
  Vi har funnet mange tomme vepsebol på loftet i huset hvor vi bor. Vepsen lager seg et nytt bol hvert år,de flytter aldri inn i det gamle.

  VH Elisabeth :D

  SvarSlet