torsdag den 27. oktober 2011

Uhm, hvor det smager!

I det gamle drivhus har jeg i mange år haft en blå drue, Schuyler. Den er sød og dejlig, men da der er rigtig mange, får vi som regel ikke spist dem, før de mugner.

For et par uger siden lavede jeg den første portion vindruesaft, og forleden plukkede jeg de allersidste vindruer til den sidste portion saft for i år.
 

Opskriften fandt jeg her. Saften skal fortyndes, og den er stærkt vanedannende.

Til næste år overvejer jeg dog at investere i en saftkoger igen, da det er noget nemmere. Hjemmelavet rabarbersaft er i øvrigt heller ikke sådan at kimse af!

16 kommentarer:

 1. uhh... det lyder da spændende, men desværre for vi ikke for mange vindruer i overskud så længde mine tøser (døtre, Pernille og Celina) bor hjemme ;)

  SvarSlet
 2. MUMS! Hvor ser det godt ud :o)

  Kærlig hilsen Kermit ;o)

  SvarSlet
 3. Og jeg kan skrive under på, at dine druer smager helt vildt godt. Hvis det altså var dem, du havde med til mig til min åben-bloghave, mums :-)
  Endnu engang tak for den søde gave :-)

  SvarSlet
 4. Kære Lene,

  uhm .....vil du gifte dig med mig?
  Du bist eine sehr wunderbares Hausfrau og jeg elsker hjemmelavet saft:o) Sådan noget giver jeg mig aldrig selv i kast med. Min yndlingsdrik er hyldeblomstsaft - og gerne med et sjat iskold hvidvin i. Det er simpelthen en gudedrik. Det får jeg så heller aldrig lavet, men af og til er der en venlig sjæl, der forærer mig en flaske og jeg vogter over den som en hund over sit kødben...mums.

  Håber du nyder det smukke efterår og fantastiske havevejr, min yndlings Greveinde:o)

  Knus

  SvarSlet
 5. Det ser godt ud og hvis det smager så godt, som det ser ud, så smager det godt :-)

  Jeg må se, om jeg kan få tid til at plukke de sidste druer i weekenden og få lavet lidt saft - det kunne være lækkert :-)

  SvarSlet
 6. Det ser dejligt ud, og sikke et overskud selv at lave saft - det imponerer mig.

  SvarSlet
 7. Det ser lækkert ud, jeg har desværre ingen vindruer, så jeg kan ikke afprøve opskriften.

  SvarSlet
 8. Kul att du får så mycket druvor att det går att göra saft.
  Ha de bra
  Mariana

  SvarSlet
 9. Uhm det ser godt nok godt ud. Jeg elsker hjemmelavet saft!

  SvarSlet
 10. Lækkert, lækkert - har selv for førsten gang produceret en GUDEDRIK af vindruer (sikkert den samme salgs som din) - drikken skal lagre i 1½ til 3 år - et spændende projekt.

  SvarSlet
 11. Karina Carlsen (lindelyst)28. oktober 2011 kl. 11.24

  Lyder dejligt med hjemmelavet saft..Jeg skal have druer i vores nye drivhus til foråret så holder lidt øje med hvad der er i de forskellige drivhuse af druer..For det er vist ikke helt nemt at vælge druer :)
  Mange hilsener Karina (Lindelyst)

  SvarSlet
 12. Kæreste Tante Grøn,
  Ægte hausfrau bliver jeg nok aldrig, men af og til leger jeg at jeg er det. Du ved; så bliver der lavet mad til den store guldmedalje, der bliver bagt osv. osv. Men noget der "tænder" mig er at hænge vasketøj op udenfor og især at tage det friske tøj ind igen - så er der for alvor gået husmor i mig :)
  Med hensyn til vindruesaften tror jeg også den vil smage godt med en sjat hvidvin - det må prøves.
  Mange knus fra Grevinden

  SvarSlet
 13. HANNE: Ja, det var de druer, du smagte. Jeg prøvede i øvrigt også hendes opskrift på vindruegele, men den ville ikke stivne. Jeg prøvede at give den et opkog med lidt mere geleringsmiddel, men det hjalp overhovedet ikke.

  DESIGN Á LA CAMARA: Det lyder som om det nærmest er rødvin der er Gudedrikken. Jeg kunne godt tænke mig at høre mere om den.

  Karina: Jeg kender ikke så meget til druesorter, men kunne godt tænke mig endnu én, hvis jeg kunne få plads. Det skal så være Himrod. Jeg mener det er en muskatdrue.

  SvarSlet
 14. Vi har en skøn drue Himrod (søde grønne små stenfrie) i drivhuset, dem lavede Niels henkogte druer af sidste år, de smager stadig dejligt, men den saft der, tror jeg vi skal prøve.
  Kan man lave saft af druer der har været i fryseren?

  Kh. Line

  SvarSlet
 15. Hej Line,
  Jeg ved helt ærligt ikke om man kan bruge druer, der har været i fryseren. Men hvorfor ikke? Jeg tror jeg vil prøve om jeg kan få plads til Himrod, måske i det nye væksthus i en stor potte - mon ikke det går?

  SvarSlet
 16. Hej Lene.
  Jeg tror jeg prøver med saft af de frosne druer :)
  Om Himrod kan nøjes med en potte ved jeg ikke, men min er jo et træ du kan se billederne her http://www.fauerflora.dk/vindrue-himrod-vitis-vinifera-himrod-i-drivhuset/
  Ellers hvis du en dag kommer forbi Korsør eller Faaborg, kan du få en aflægger af min, for jeg har lige lavet et par fine stiklinger af den gamle vin :)
  Kh Line

  SvarSlet