torsdag den 19. maj 2011

Nye planter


Så skal jeg i gang med at tilplante det nye bed ved siden af væksthuset. Jeg har i dag købt 3 roser

Comte de Chambord
sammen med nogle skabiosa og euphorbia med purpurfarvet løv. Samtidig  kom jeg også til at købe en bornholmsk figen, som jeg har ønsket mig længe


Jeg har læst at et figentræ helst skal pines lidt. Hvis det står i for god jord og med for god plads vil det vokse alt for hurtigt på bekostning af frugtsætningen. Jeg håber derfor at det vil sætte frugter allerede i år, når det er plantet i en potte. Jeg glæder mig allerede til at sætte tænderne i en dejlig frisk figen.

I morgen går turen til Ledreborg Slot, og bagefter står den på plantning.

12 kommentarer:

 1. HEj Lene
  Hjertlig tillykke med Comte de Chambord, det er en rigtig skøn rose :-) !
  Det er virkelig et skønt væksthus du har dig.!
  Rigtig god tur til Ledreborg.
  Mange hilsner Gro

  SvarSlet
 2. Tænderne løber helt i vand - elsker figner :-)Det er en smuk rose, du har valgt og det lyder som en smuk sammensætning med skabiosa og euphorbia. Håber vi må se det hele i blomst :-)
  Rigtig god tur til Ledreborg

  SvarSlet
 3. tillykke med dine nyindkøb - jeg elsker også Comte de Chambord, og håber, min vil blomstre i år trods en streng vinter. God tur til Ledreborg, mon der kommer et par ting ned i kurven derfra også ;-)

  SvarSlet
 4. Jeg elsker friske figner når de er egen høst, så tillykke med dit flotte træ:) Det lyder som en god kombination af planter du har købt det bliver så flot:)

  SvarSlet
 5. Uhmm friske figner, tillykke med træet. Comte de Chambord er en smuk rose, jeg har selv en, men skal nok prøve at tage stiklinge af den her til sommer.

  SvarSlet
 6. Det er sjovt at prøve lidt specielle planter, så det bliver spændende at følge dit figentræ.

  Comte de Chambord bliver du helt sikkert glad for - dejlig farve og duft.

  SvarSlet
 7. Stort lillykke med dine nyerhvervelser. Som de andre skriver, så bliver du glad for Comte de Chambord. Det er en virkelig dejlig rose, hvis man kan undgå syge i den.

  Ha' en dejlig aften:-)

  SvarSlet
 8. Skøn rose. Jeg har så mange som ikke har overlevet vinteren, så jeg burde købe nogle nye, og Comte de Chambord er absolut et godt bud.
  Jeg tager til Ledreborg på søndag :-)

  SvarSlet
 9. Hej Lene

  Ja, et fint valg af roser. Jeg har selv været ude for at købe nye roser, da flere af mine tilsyneladende er taget til de evige rosenmarker denne vinter, og jeg har lavet et nyt bed.

  Den figen som du "kom til" at købe ser dejlig ud!

  Ville egentlig gerne på Ledreborg, men må vist hellere få plantet noget af al det, som er hoppet op i min kurv den sidste tid. Håber du får en dejlig tur!

  SvarSlet
 10. birgitte dølpher8. juli 2011 kl. 19.59

  Vil så gerne vide hvor du har købt dit figentræ ?

  SvarSlet
 11. Hej Birgitte,
  Mit figentræ er såmænd købt i Bilka, Hundige for den nette sum af 149 kr.

  SvarSlet
 12. Dit figentræ er rigtig flot. - Jeg har også lige købt et figentræ og sat det i en krukke i drivhuset. Jeg er spændt på, om der kommer frugter i år.
  Bedste hilsner
  Bente Holst
  http://benteholst.blogspot.dk/

  SvarSlet