lørdag den 19. februar 2011

Jeg elsker pil

For ca. 14 dage siden fik jeg høstet min lille pilemark. Den består kun af 6 rækker á 12 planter, men det er rigeligt til at jeg kan forny et lille hegn ved postkassen hver tredje år, flette bedkanter og lave stativer til lathyrus samt andre småting. 2 af rækkerne bliver nu gravet op for at give plads til at komme rundt om væksthuset, men jeg har samlet til lager, så det bliver ikke noget problem.
Her ses min lille pilemark i baggrunden bag det kommende væksthus. Beklager billedkvaliteten
 I år vil jeg for første gang prøve at lave snoede piletræer, og har derfor ladet 2 planter blive stående, så de kan være helt friske til marts måned, når det er tid. Jeg vil starte med at plante dem i potter, og så se hvad det bliver til.

Hvis jeg er heldig kan det blive lige så fint som her:

Billedet har jeg lånt hos Lisbet Kaare som har en meget fin hjemmeside.

Jeg har dog øvet mig lidt og har i en potte sat et lille træ, som nu har fået små, fine blade.

For mange år siden gik jeg til pileflet i et par sæsoner og har efterhånden flettet et utal af forskellige kurve. Dem vil jeg vise ved en senere lejlighed.

8 kommentarer:

 1. Det er nogle superflotte pile-træer. Det bliver spændende at følge dit arbejde med dem :-)

  SvarSlet
 2. Ja, jeg håber de kan blive lige så flotte som dem på billedet :)

  SvarSlet
 3. hej Lene..
  Tack för din fina dikt...
  ibland känns det lite tungt och jobbigt....
  Kul att hitta och titta in till dej..
  Kram Malin

  SvarSlet
 4. Jeg har aldrig set snoede piletræer før. Hvor fint. Gro, som også haveblogger, har sat et meget fint levende pilehegn, som er flettet i harlekin-mønster. Det er virkeligt dejligt, og skulle blive "tykt" og tæt med årene. Pøj-pøj med dit "sno-træ" ;-)

  SvarSlet
 5. Hvor er de flotte. Hvad holder du dem sammen med ? Der må da være en mægtig kraft bag.

  I sommer så jeg i et eller andet haveblad en planteskole, som solgte nogle meget flotte pile-et-eller-andet i store krukker. Så vidt jeg husker, var der sat nogle pil ned 3-4 sammen i hvert hjørne, og så groede de sammen, indtil en meter oppe, hvor de så igen blev splittet ud og flettet sammen. De var også vildt flotte.

  SvarSlet
 6. Jeg binder dem sammen med sejlgarn, men hvis det skal være rigtig flot, skal de egentlig have et "japansk øje", men det kan jeg nå endnu.
  Jeg snor dem sammen tre og tre og sætter så de tre sæt sammen til én stamme - altså i alt 9 pil. De bliver også drejet rundt om hinanden.
  Det er første gang jeg prøver det, så jeg er spændt på om de kan blive lige så flotte som dem Lisbet Kaare har lavet. Foreløbig er det kun på prøvestadiet, men det bliver "alvor", når jeg høster de lange pil engang i marts :)

  SvarSlet
 7. Kære Lene
  Dejligt at du skriver hvordan du laver dem, jeg skulle lige til at spørge hvordan;-)
  Det bliver spændende at følge dine pil-planer.
  Hilsen Lone.g

  SvarSlet
 8. Jeg har gang i samme projekt. Det er slet ikke svært. Håber nu at de slår rod. :)

  SvarSlet