tirsdag den 22. februar 2011

HJÆLP - findes der en "drejebog"?


Som forholdsvis ny blogger er jeg i tvivl om hvordan man smartest gør det, når man bliver stillet et spørgsmål under kommentarerne eller blot får lyst til at kommentere igen.

Skal man svare i sin egen blog? Gør man det direkte hos den blogger der spørger/kommenterer, og hvor gør man det så – under det sidste indlæg .. eller?

Når jeg nogle gange stiller spørgsmål i en kommentar hos en anden blogger, er det jo ikke altid jeg kan huske det 2 dage efter, og får ikke altid skrevet det ned.

Findes der en slags ”drejebog”?

Jeg skulle jo nødigt gå glip af noget i dette spændende univers :) .....

..... mens jeg venter på foråret


15 kommentarer:

 1. Forstår dit dilemma, og venter spændt på hvilken svar du får. Nogle gange var det fint hvis det virkede ligesom facebook, altså man blev mindet om at der er et svar.
  Og at nøjes med at kommenterer nogle få steder, kan jo under ingen omstændigheder komme på tale, vel...!! ;o)

  SvarSlet
 2. Nej for pokker da - kommentarerne er jo det, det hele drejer sig om - det sjoveste ved det hele. Jeg venter også spændt på svar.
  Mon du læser dette? :)

  SvarSlet
 3. Ja da! skulle jo ind og se om der var sket noget siden sidst... ;o)))

  SvarSlet
 4. Jeg har valgt at svare på kommentarer, under det indlæg hvor de er kommet. Så har alle der læser indlægget mulighed for at se, hvilken dialog der har været.
  Kan dog sagtens se dilemmaet i, at jeg nogle gange glemmer, hvor jeg har skrevet, men ofte kommer jeg tilbage til sidden på et eller andet tidspunkt igen.

  Det ville være smart, hvis der kunne komme en reminder, som Fru Friis skriver, men det er nok ikke så nemt.

  SvarSlet
 5. Kære Lene

  Jeg giver Vivik helt ret. Hvis andre skal kunne følge med i kommunikationen, er det nødvendigt at svare, hvor spørgsmålet er stillet. Med mindre man føler, at svaret haster :-)

  Det kan selvfølgelig gøres på andre måder.

  Tænk hvis Claus Dalby skulle lægge svar på alle spørgernes blogge. Hvor ville han få travlt. Hehe.

  Jeg laver som regel en lille runde til de blogge, som jeg følger. Jeg følger nu heller ikke med i så mange, som jeg kan se, at andre gør.

  SvarSlet
 6. Hej
  Jeg har et forslag - der findes "reminder"-funktion på de fleste blogs.
  Hvis jeg selv stiller et spørgsmål så klikker jeg på "abonnér på kommentarer til indlægget" før jeg sender mit spørgsmål/kommentar - så får jeg advisering i min mailboks at der er ny kommentar/svar. Derefter afmelder jeg mig igen!

  Hvis nogen stiller spørgsmål hos mig - så har jeg også været lidt i tvivl og har nu valgt at skrive svar under spørgsmålet hos mig selv og kopiere svaret og lægge det over på bloggen hos den der spørger under deres øverste indlæg.
  Hilsen Berit

  SvarSlet
 7. P.S.
  man kan også bare klikke på "abonnér på kommentarer til indlægget" hvis man synes at der er noget spændende igang man gerne vil følge - det kan gøres uden at lægge en kommentar.

  SvarSlet
 8. Jeg svarer som regel i under det indlæg hvor spørgsmålet er stillet. - helt nede i bunden er en linie hvor der står Abboner på kommentar til indlægget - det betyder at man får en mail hver gang der er en kommentar til indlægget - lige som på Facebook. HeldiGvis er der ingen regler for hvad man skal - nogle bloggere lægger en kommentar til hver enkelt der har skrevet en kommentar - og jeg er fuld af undren (beundring) over at de finder tiden til det. Nogle gange har jeg lagt en kommentar under et indlæg med hilsen til alle der kommenteret. Men jeg vil helst nå rundt til alle og lægge en kommentar - for det er så hyggeligt og inspirerende at surfe rundt og have "kontakt";))))

  SvarSlet
 9. Hej
  Jeg synes ligesom Vivik og Nette, at dialogen skal holdes et sted. Men jeg er ikke altid så disciplineret til at svare og følge med. Nogen gange fylder mit lønnede arbejde også så meget, at der kan gå et par dage, hvor jeg springer blokverdnen over. Man skal jo helst ikke få stress af at blogge ;-)

  Hilsen Ina

  SvarSlet
 10. Stavefejl: abonner og ikke abboner:)

  SvarSlet
 11. Jeg bruger Recent comments i den øverste del på min blog, synes det giver et hurtigt overblik for mig selv og andre hvis de har lagt en kommentar.
  Henrik

  SvarSlet
 12. Jeg har lige sat de små knapper op på min blog under hvert indlæg, så det ikke behøver at tage så lang til at kommentere, men man kan blot lige tilkendegive, hvis indlægget faldt i god jord. MEN ! Jeg kan se, at der ikke er nogen, der bruger det... Er det sådan en uskreven regel her i Blogland?

  SvarSlet
 13. Marie-Louise, det aner jeg ikke. Men synes ikke at det er så vigtigt at vide, om folk synes om det ene eller andet indlæg. Vi er jo alle forskellige :-))

  SvarSlet
 14. Kære alle,
  Tak for kommentarerne til mit indlæg om en "drejebog".
  Det ser ud til at der ikke er nogen fast "regel" man følger, så jeg tror det er bedst at svare under det indlæg hvor spørgsmålet er stillet, som flere foreslår.

  SvarSlet
 15. Jeg læste svarene med interesse, selv har jeg svaret lidt hist og pist..... og det fortsætter jeg nok med :-)

  SvarSlet