Jeg har skåret min oregano ned, da den væltede ud over hele kassen. Derefter klippede jeg små buketter, som jeg hængte til tørre. Nogle af dem kom ind i flueskabet, og andre hængte jeg op på et stativ.
Det er første gang jeg prøver dette, og jeg håber det lykkes. Det kunne da være sjovt at have hjemmedyrket oregano til vinterens madlavning.
Jeg har googlet "tørring af krydderurter" og fandt dette:
"På en varm sommerdag med sol plukkes stilke af krydderurten.
Gerne en dag, hvor der er udsigt til flere tørre dage.
Mynten plukkes inden den går i blomst. Det gælder
mange krydderurter, mens timian og oregano plukkes lige i
starten af blomstringen. På dagen må man først
plukke krydderurterne, når duggen er helt forsvunden,
og gerne inden den allervarmeste middagshede. Men det vigtigste
er ikke om de plukkes lige før blomstring, det vigtigste
er, at meteorologerne har lovet en uges tørt vejr med
sol, for det er sådant et vejr der skal til for at tørre
krydderurter ude i Danmark."
Er der ikke noget med at det bliver sommer i næste uge? :)
Du kan læse mere om tørring af krydderurter
her.
Det ser godt ud og så lærte jeg lidt om det. Vi håber så, at sommeren holder hele næste uge.
SvarSletHvor lækkert med hjemmelavede krydderurter også til vinter. Det ser nu også meget dekorativt ud med flueskabet - var det ikke en af Bilkas CD-ting i foråret?
SvarSletKeep us updated...
Ulla
Ser det fint ud eller ser det fint ud...??? Jeg spør' bare... ! ;o)
SvarSletSom altid ser det smukt ud når du er igang, Lene og jeg er sikker på at det også bliver godt:o)
SvarSletTak for beskrivelsen og linket til tørring af krydderurter. Jeg har engang gjort det i tørring, men nu bruger jeg mine krydderurter i frisk tilstand, jeg har ikke rigtig et sted at hænge dem til tørre.
Under taget i dit udekøkken må det være perfekt.
Jeg håber at det bliver dejligt vejr bare en lille smule af min ferie:)
Knus
Nå det var det man kunne bruge flue skabet til. :0)
SvarSletDet ser rigtig dekorativt ud med dine små buketter af krydderurter. Og skønt at have til vinterens forbrug :-)
SvarSletJeg har masser af oregano, men de har blomstret et stykke tid, så mon ikke det er for sent at høste. På den anden side, så sker der jo ikke noget ved at prøve.
Håber det lykkedes for dig.Hvor ser det dekorativt ud. Må sige du gør noget ud af det.
SvarSletKh. Margrethe.
Godaften Lene.Det ser da bare godt ud som du har hængt dine krydderurte op.Har selv oregano-kan være jeg også skulle forsøge mig.God aften til dig Jette
SvarSletMeget smukt indslag. Det ser jo også brandgodt ud, og det kan vi jo lide!
SvarSletSmukt ophængt og i et fint skab, så kan de hænge der og udsende dufte.
Jeg tørrer heller ikke, men plukker efterhånden som jeg bruger af dem. Til kryddersalt tørrede jeg før i tiden, men det har jeg lært af Camilla Plum, at det ikke er nødvendigt!
Det ser super tjekket ud, og så er det jo brugbart ;-)
SvarSletJeg har tænkt mig at lave kryddersalt af nogle af mine krydderurter. Det skulle være en god måde at bevare aromaen på ifølge Camilla Plum.
Det ser godt ud..... gad vide om man kunne fryse lidt til vinterens brug - vi bruger en masse basilikum, det bliver selvfølgelig lidt slattent når det tøer - men hvis man hakker det - hvad tror du (du er nemlig nu min krydder-guru)
SvarSletHej. Hold da op, det ser godt ud, især flueskabet. Det var et lærerigt indslag. Tak for det.
SvarSletHej Lene
SvarSletJeg har lige opdaget din blog, og hvor er der dog meget inspiration at hente for en nybegynder som mig:-)
vh Pernille
jeg søgte lige på tørring og krydderurter da jeg har købt et skab som dit og elsker mine krydderurtegård.
SvarSlethåber at det gik godt med din tørring.
nå men nu er det nytår 2012 du må ha det godt og du ønskes godt nyt have år