onsdag den 12. oktober 2011

Vandalisme - hensynsløs hærgen!

Hele dagen i går brugte jeg i haven, bl.a. med at hive alle mine kæmpeverbena op!

Jeg har længe gået som katten om den varme grød, men selvom jeg synes det er rigtig ærgerligt må jeg dog indse at det er nødvendigt hvis jeg skal videre i programmet – og det skal jeg!

Så dukkede rosen Reine de Violettes op igen. Den var helt forsvundet i kæmpeverbena
Der ser noget bart ud i bedene, men nu kan jeg se hvad der gemte sig under verbenahavet, og komme i gang med at flytte og dele stauder. Jeg regner med at weekenden – eller i hvert tilfælde en stor del af den – skal bruges i haven. Heldigvis lover de strålende vejr, men man ved jo aldrig hvornår der kommer frost og sne, og så er det om at være vinterklar.


I alt blev der sat 38 kæmpeverbena i højbedet, og i morgen skal jeg ned til en veninde og hente halm til at dække dem med.

16 kommentarer:

 1. håber de overlever:) men det høre vi nok til foråret. Anne Gine

  SvarSlet
 2. Jeg har nok ikke den store tro på at det lykkes, men så har jeg da prøvet :)

  SvarSlet
 3. Det bliver da meget spændende at se om de klarer det, skal vi ikke bare håbe på en mild vinter, og ikke bare for dine Verbenas skyld

  SvarSlet
 4. Og hvem skulle nu ha' troet at der var gemt en lille vandal bag havelågen hos Lene... ja-ja så lærte man også det!! ;o)
  Rigtig god idé med halmen, jeg tror sgu jeg nupper ideén. :o)

  SvarSlet
 5. Jeg har også hærget hensynsløst i dag. Det gik ud over mine asters og mine gyldenris. Somme tider er man nødt til det. Det er altid spændende at se, hvad der dukker frem under alt det man rykker op. Hos mig var det kun brændenælder, men nu er de væk.

  SvarSlet
 6. Puha, heldigvis var det dig selv, der var en vandal :-). Jeg var ellers noget nervøs, da jeg klikkede :-).

  Det bliver spændende at se om dine kæmpeverbana overlever.

  Ha´en god aften
  Birgitte

  SvarSlet
 7. Hej Lene.
  Kender det godt. NU skal der ske noget. Og så bliver der klippet gevaldigt i det. ;)
  Men så på en eller anden måde - gør det jo også at man føler sig mere klar, bedre kan lægge sine løg, for nu er der jo lige pludseligt plads
  og - også lige så stille kan man mentalt indstille sig på at lige om lidt banker hr. Vinter på døren.

  Jeg håber sørme at dine verbena klarer den, og glæder mig meget til at se dig og din have igen - forhåbentligt til foråret.

  kh fra
  Eva

  SvarSlet
 8. Kære Lene, jeg har overvintret kæmpeverbena i drivhuset for et par år siden, men de døde i den usikre forårsperiode, hvor solen var meget varm og nætterne meget kolde. Jeg krydser fingre for dine:o)
  Og så kom der da luft i bedet skal jeg love for.

  SvarSlet
 9. Kom lige til at tænke på noget... vil du gøre noget for at halmen ikke havner rundt i hele haven, når første efterårsstorm sætter igang??

  SvarSlet
 10. Hej fru Friis,
  Jeg overvejer at lægge noget fiberdug ovenpå halmen og "tøjre" det med nogle sten.

  SvarSlet
 11. Hoppas det går bra så dom överlever vintern.
  Jag brukar köpa dom som pluggplantor på våren och fröså också.
  Ha de bra
  Mariana

  SvarSlet
 12. Håber dine Verbena overvintrer.
  Jeg vil også forsøge, selv om jeg ikke hel tror på, at det kan lykkes.

  SvarSlet
 13. Spændende, om de overlever :-) Jeg har også tænkt mig at dække mine med glas (gamle mistbænk-vinduer) i år - sammen med chokoladeblomsterne. Håber, de så vil overleve vinteren.

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 14. Jeg synes sammen med Sussi, at vi skal håbe på en mild vinter. Det må vi have fortjent efter de sidste to hårde af slagsen. Kan I huske dengang hvor erantis dukkede op i midten af januar, og der kun var sne et par dage af gangen. Det var tider :-)
  Jeg håber også at dine verbena klarer sig, og er spændt på at høre om forsøget til foråret.

  SvarSlet
 15. Hej Marlene,
  Jeg har læst at chokoladeblomst kan overvintre i krukken, og den kan godt tåle frost, hvis bare jorden er tør. Derfor har jeg i dag sat krukken ind i væksthuset, og så holder jeg op med at vande.

  SvarSlet
 16. Kære Lene,

  hvor ville det være skønt om dit overvintringsprojekt lykkes. Det ville være så nemt, hvis man ikke skulle starte forfra med kæmpeverbena hvert forår, for den er jo et absolut MUST:o)

  Kender godt det der med at man som katten går rundt om den varme grød i lang tid, før man endelig nænner at hugge saks eller spade i noget. Indtil videre kan jeg sige, at jeg aldrig har fortrudt det, når jeg har gjort det. Fortryder det kun når jeg ikke fik det gjort. Det er jo egentlig en ganske god rettesnor.

  Mine chokolade-cosmos har overvintret i garagen i krukker i mindst 6 år. Det klarer de helt fint.

  Jeg er næsten løginvalid og er ved at få "løghjerne", men jeg SKAL ud og have de sidste løg i jorden nu her idag og i weekenden. Men den vejrudsigt jeg lige har hørt, er der heller ikke ti vilde heste, der kan holde mig indendørs.

  Hav en pragtfuld og solrig weekend. Her var der rim på taget og på bakken i morges, så temperaturen har lige været en snert under 0. Men vi kan jo ikke både få solskin og varme nattemperaturer på denne årstid.

  Knus fra Bulbbrain

  SvarSlet