tirsdag den 2. august 2011

Kålhoved - siger jeg bare!

Og det er mig selv jeg taler om :)

I et stort højbed plantede jeg tidligere på sæsonen både spidskål og grønkål. Vi har 2 gange lavet en lækker coleslaw af spidskålen, og har brugt grønkålen fintsnittet i salatskålen - mums!

Men se nu hvordan det ser udStore, fede grønne og sorte larver har rigtig hygget sig og i dag røg det hele på komposten. Hvis jeg prøver lykken igen til næste år, vil jeg stærkt overveje at sprøjte bæsterne væk. Men ærgerligt er det!

Det kan dog ikke hidse vores katte op. Her ligger "Moster" og feder den i en trækasse, som hun fylder godt ud :)


10 kommentarer:

 1. Øv & æv hvor ærgerligt. Der må være kloge (kål)hoveder, som allerede har regnet ud, hvad man stiller op med sådanne forslugne krible krabler. Jeg kan berette, at dahlia og spritnye rosenskud også er guf for uindbudne gæster. For ikke at tale om lupiner :( Jeg kunne tænke mig lidt flere tudser til at æde løs.

  SvarSlet
 2. PS: Jeg har plantet alle dine skønne verbena hastata. Tusind tak for dem! Men sig mig: Er de to årige? Virkelig?

  SvarSlet
 3. øv hvor ærgeligt ...
  Her er desværre også kravl i luften ;0)

  SvarSlet
 4. Nette - verbena hastata er skam en staude, som selvsår sig meget villigt.

  SvarSlet
 5. Ja de bæster har også fået tag i mine rødkål selv om jeg havde lagt net over. Jeg opdagede dem den anden dag og så kan det nok være sprøjten kom frem for jeg vil altså ikke dele med dem ;)
  Jeg vil helst undgå de der sprøjtemidler - så til næste år har jeg tænkt mig at lave et slags bur hvor nette lægges på og sørge for at det når helt ned til kanten hele vejen rundt (lægger jord på) så sommerfuglene ikke kan komme ind og lægge sine æg. Om det virker kan jeg først svare dig på om et års tid ;)

  SvarSlet
 6. Det med nettet virker, havde samme bøvl sidste år med alle kålplanterne og i år trives det hele fint i mit "kålfængsel", så det kan anbefales :o)

  SvarSlet
 7. Fiberdug er recepten fremfor gift.

  Skønne billeder af moster :-)

  Ha´en dejlig dag.

  SvarSlet
 8. Øv hvor irriterende! vi har ikke kål i år (andet end grønkål), men vi plejer også at have larver. I min forrige have lagde jeg altid fiberdug over, og jeg mindes ikke, at jeg havde så mange larver i kålen.

  Åh, hvor er din kat da sød – Moster, dejligt navn – det bliver en af vore heste også kaldt :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 9. Kære Lene,

  øv for nogle perforerede og "rustikke" kålhoveder. Spidskål er bare guf til ganen...desværre også for ikke så labre larver....æv!

  ... Moster er en cool housecat, - hun forstår sig sandelig på kunsten at relaxe og nyde livet:o) Herlige kattebilleder og herligt kattenavn:o) Jeg ELSKER katte:o) Sidder i skrivende stund selv med en selvfed housecat på skødet. Han er der som en mis, når mor sætter sig til computeren for at sumpe i blogosfæren:o)

  De kærligste... lidt svedige...men velmente sommerknus fra en overophedet TANTE

  SvarSlet
 10. Åh, så mysigt det ser ut! Korgen passar henne perfekt!
  Ha det bäst! Liv

  SvarSlet