torsdag den 21. juni 2012

I fint selskab!

I det største af mine højbede, der er det første man møder i haven, står der en rose. Det var egentlig meningen at højbedet udelukkende skulle være et blomsterbed, men da jeg besluttede mig for køkkenhave igen, fik jeg pladsmangel.

Derfor lagde jeg kartoflerne sammen med rosen

Rosen drukner næsten i kartoffelhavet

Jeg håber vi snart kan grave de første kartofler op, så rosen kan få luft igen. Jeg havde glemt hvor store kartofler kan blive, så næste år må jeg nok finde en anden plads til dem :).


Jeg nåede det - håber jeg!

Da jeg endelig fik fat i kålnet til mine spids- og grønkål var det bare med at skynde sig. Jeg bukkede nogle 6 mm jernstænger til at lægge nettet på, og det var i sidste øjeblik. 

 
Mens jeg ordnede det, så jeg den første kålsommerfugl flagre rundt, og jeg håber ikke at den har nået at lægge æg på bladene. Jeg vil så gerne have min kål for mig selv i år.


15 kommentarer:

 1. Kære Lene
  Tak for sidst :-D
  Hvad sker der lige med roser og kartofler samme? Det glæder mig at de få en anden plads til næste år! ;-) Der er ikke noget så skønt som spidskål og andet fra sin egen have, mums. Så det er godt at du kunne finde kålnet! :-D
  Mange knus
  Gro

  SvarSlet
 2. Stakkels lille rose :/ Mon ikke I snart skal have de første nye kartofler så den rose kan få noget lys?? :D Men meget cottage-agtigt med grønsager og roser side om side :O)
  Krydser fingre for at du fik nettet på inden den opdagede din kål :D
  God dag til dig Lene :O)

  SvarSlet
 3. Det ser rigtig flot ud med rosen og kartoflerne, men det er rigtigt at den snart skal have noget lys :)

  Tror da sagtens du kan kigge til kartoflerne og mon ik' de er klar nu - Søren Ryges er i hvert fald så jeg den anden aften ;)

  Ja det med at nå det i tide med det kålnet det er helt sikkert en god ting.

  Sidste år havde jeg sat rødkål men sommerfuglene nåede det før jeg nåede det med nettet :( så ingen hjemmedyrket rådkål til os...

  Held og lykke med kålene Lene og god weekend

  SvarSlet
 4. Hej Lene.Ja! vi må håbe at den stakkels rose klarer sig mellem kartoflerne.Men de er vel også snart klar til at bruge af.Rigtig god weekend til dig Jette

  SvarSlet
 5. Ja, hvad sker der lige med roser og kartofler sammen. Det er næsten synd, for den rose har levet en omtumlet tilværelse. Den er blevet flyttet rundt så mange gange at både den og jeg har mistet orienteringen. Jeg kan simpelthen ikke huske hvad den hedder. Men i år er den blevet rigtig flot, og så sætter konen dælme kartofler rundt om :))))

  Jeg så godt Søren Ryge grave kartofler op med hænderne forleden. Jeg tror også jeg snart skal tjekke mine.

  SvarSlet
 6. Hvad er det for en kartoffelsort, du har sat?

  Hvor ser det godt ud i din køkkenhave (har læst dine andre indlæg) :-) Meget smukt.

  Håber, det går godt med dine 'Tiara'. Alle mine er blevet klippet helt ned og omplantet i større potter, så skal de nok snart blive pæne igen.

  God weekend.

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 7. Smart nok at sætte kartoflerne der hvor der er plads... håber din rose er med på ideen ;)
  Held og lykke med kålene, forhåbentlig uden udyr :)

  Ha en go dag...

  SvarSlet
 8. Hej Lene
  Jeg beundre dig for dit mod til at eksperimentere, jeg mener også at have hørt, at kartofler er rigtig gode til at rense jorden.
  God weekend.

  SvarSlet
 9. Ej, hvor skønt! :-) Jeg elsker når man gør sådan noget....roser og kartofler sammen, det er da bare super. - Jeg synes det hurtigt kan blive for planlagt og pænt....og når du vil sætte kartofler, skal det selvfølgelig være hvor der er plads. - Min have er også sammensat af alt muligt sjovt.

  Forstår godt du vil have dine kål i fred og godt du sætter net og ikke sprøjter(det har jeg faktisk set udført i en lille privat have, uh).

  SvarSlet
 10. Ja den ser lidt fladmast ud den lille rose så det er godt at kartoffelsæsonen snart går ind. Jeg kunne blive lidt nervøs for at svamp fra kartoflen sætter bo i rosen, hvis det er for vådt og tæt - men jeg er altså også sortseer hvad sygdomme og skadedyr angår, så det er nog bare mig.
  Men din urtehave ser altså dejlig og frodig ud:)
  Jeg håber at du nåede at sætte nettet på. Hjemmedyrket kål må bare være lykken, jeg ville egentlig have haft palmekål, men tiden løb fra mig.

  SvarSlet
 11. Mon ikke også snart jeg skulle få smidt det net over min små kålplanter. Det må være en to-do i dag.
  Det er jeg ganske tydeligt, at rosen da bare har savnet kartoflerne for at få fuld fart på ;o).

  SvarSlet
 12. Mums. Stuvet spidskål med frikadeller. Lene altså. Er du blevet vanvittig. Man kan sagtens have grøntsager og roser sammen, MEN DER SKAL VÆRE PLADS. Stakkels rose. Må dog indrømme at mine egne roser også er ved at drukne. Ikke i kartofler men alt muligt andet, så måske jeg lige skulle stikke piben ind.

  SvarSlet
 13. Hej Marlene,
  Sorten hedder Friesländer, det er en forholdsvis tidlig kartoffel, og vi har allerede spist den i 2 dage nu :)
  Rosen skal jo have luft!
  Mine Tiara har det fint. Jeg fik ikke klippet dem ned, håber de kommer sig alligevel.

  SvarSlet
 14. Den sort kender jeg vist ikke - spændende :-)

  Det er lige meget, om du klipper dine floks ned. Jeg gør det blot, så de skyder med frisk nyt løv :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 15. Hej Lene.
  Jeg er ny på din side, men er SÅ nysgerrig.... :Jeg søgte lidt på citron på din blog, og læste om citronkatastrofen i februar....-hvordan gik det dit citrontræ?? KOm der liv i det igen?
  Jeg har netop fået et stor flot citrontræ af min mand og er så ræd for at slå det ihjel, så jeg higer og søger i tykke bøger...-og på nettet :-) Fin blog du har
  Hilsen Sanne-Pande-Kaffekande

  SvarSlet